Articol
Proiectul a fost creat cu scopul de a dezvolta imaginația, creativitatea, emoția și stima de sine a copiilor, prin activități plastice. „Micul Meștesugar” organizează cursuri de pictură, desen și ateliere de creație manuale pentru copiii cu vârste între 4 și 14 ani.
Inițial proiectul „Micul Meșteșugar” a luat naștere în 2013, cu o perioadă de repaus între 2017-2023. Ulterior din luna februarie a anului 2023, atelierul a fost reluat, iar de atunci inițiatorii încearcă să îl mențină și să-l dezvolte.
Cosmina Bârză, fondatoarea proiectului a mărturisit că toți copilașii vor socializa, distra, pictând și desenând, în timp ce își vor descoperi talentele nebănuite.
„În cadrul acestor cursuri toți școlarii și preșcolarii socializează și petrec timpul liber într-un mod plăcut, comunicând și legând noi prietenii, descoperind că au talente nebănuite practicând activități care să le ofere în același timp relaxare și distracție. Cu alte cuvinte, copiii vor desena, vor picta, vor realiza creații manuale, toate acestea sub o atentă îndrumare profesionistă, de cele mai multe ori sub formă de joacă.”
Ce pot învăța copiii din această experiență
Potrivit organizatoriilor, cursurile de artă și creație au un rol precis și bine definit în esența și forma lor. Ele pun bazele unui fundament solid în dezvoltarea emoțională a copiilor, nemaiputând în calcul celelalte beneficii, precum dezvoltarea imaginației și abilităților de creație manuală și mentală.
Aici cei mici vor învăța cum să se cunoască, să utilizeze materiale și tehnici de lucru specifice activităților de educație plastică și lucru manual; să-și dezvolte imaginația și capacitatea creatoare; dezvoltarea abilităţilor de comunicare, încrederea, spiritul critic, bunul gust precum şi gândirea liberă
"Stima de sine solidă este ca un scut protector"
„În atelierul Micul Meșteșugar – Atelier de creație, am văzut cum arta poate juca un rol esențial în acest proces, de dezvoltare emoțională, bazat în special pe creșterea stimei de sine. O stimă de sine solidă este ca un scut protector împotriva lumii exterioare, precum o stea care îi ghidează spre autenticitate și îi protejează. Când copiii sunt încurajați să creeze, să-și exprime gândurile și sentimentele prin culori și forme, învață să se cunoască și să se aprecieze mai mult. Este un dar pe care îl dăm copiilor noștri – puterea de a merge în viață cu capul sus, conștienți de propria valoare și capabili să facă alegeri care reflectă cine sunt cu adevărat”, a spus Cosmina Bârză.
Pentru cei interesați, atelierul este situat pe strada Anton Pann, nr. 7, iar înscrierile pentru cursurile de pictură, desen și creație manual, se fac la numărul de telefon 0724/260.023.