Tribuna
Victorie la Zalău pentru Măgura, în ultimul meci din 2023. Cisnădia încheie anul pe 7 sau 8 în Liga Florilor
Ovidiu BOICA
1036 vizualizari
Victorie la Zalău pentru Măgura, în ultimul meci din 2023. Cisnădia încheie anul pe 7 sau 8 în Liga Florilor
© Vali MACREA
Echipa din Cisnădie s-a impus la limită, sâmbătă seara, pe terenul formației lui Gheorghe Tadici, rezultat în urma căruia a revenit pe locul 7 în clasament. Măgura ar putea încheia totuși anul pe locul 8, în funcție de rezultatul meciului dintre Buzău și Minaur Baia Mare. La Zalău, victoria a fost adusă de Marilena Neagu cu 7 secunde înainte de final, Măgura impunându-se cu 28-27. Asli Iskit a înscris 10 goluri pentru echipa din Cisnădie.

 

Amărăciunea de după eșecul cu Universitatea Craiova, de la sfârșitul săptămânii trecute, de pe teren propriu, a mai fost îndulcită, miercuri seara, de succesul obținut la Zalău. Antrenorul Măgurii, Alexandru Weber, a mai înscris un punct în duelul direct cu Gheorghe Tadici, disputa de pe marginea terenului și din mediul onlșine, în ultimii ani, fiind de notorietate.

Măgura s-a impus la limită, cu 28-27, golul decisiv fiind reușit de experimentata Marilena Neagu când mai erau 7 secunde. Cisnădia a întors rezultatul, obținând cele 3 puncte, după ce, în minutul 46, era condusă cu 25-22.

Tatyana Prykop a deschis scorul cu o aruncare de la 7 metri, apoi Măgura a înscris cinci goluri la rând, prin Natalia Vasilieuskaya, Asli Iskit (două), Timea Tătar și Ilsa Kepic ('9). Roberta Stamin a pus capăt seriei pozitive a jucătoarelor lui Weber și Nițu, apoi Maria Bardac și Vasilieuskaya au făcut 7-2.

Zalăul a replicat cu trei goluri consecutive (Adriyana Naumenko, Beatrice Bălăceanu și Prycop), însă până în minutul 20, echipa din Cisnădie s-a menținut la două sau trei lungimi în fața adversarului.

Prycop a redus diferența la minim (10-9), însă imediat Măgura a fructificat următoarele două atacuri prin turcoaica Iskit și Alexandra Ilie.

Cu 3 minute înainte de pauză, Măgura era la +4 (15-11), însă zălăuancele au revenit, Prycop, Lazic și Krisztina Toth înscriind trei goluri, astfel că, la jumătatea confruntării, diferența de pe tabelă era minimă (15-14).

Mai mult, Zalăul a egalat imediat după reluarea jocului, printr-un 7 metri transformat de Toth, iar Emilija Lazic a readus gazdele în avantaj după o perioadă lungă de vreme (16-15).

În prima jumătate a reprizei secunde, practic cele două echipe au mers cap la cap, diferența de pe tabelă nefiind mai mare de un gol.

De-abia în minutul 45 Toth, de la linia de 7 metri, a făcut 23-21 pentru Zalău. Tot ea, și tot dintr-o aruncare de la 7 metri, a fixat diferența la trei lungimi, în minutul 46.

Bardac, Iskit și fosta jucătoare a Zalăului, Dana Abed-Kader, au reușit să egaleze, iar Marilena Neagu, cu a patra reușită consecutivă a Măgurii, a readus-o pe aceasta la conducere pe tabela de marcaj (26-25), când mai erau 4 minute și jumătate până la final.

Alexia Gherghe și Ioana Danilescu au pus Zalăul pe plus (27-26), apoi a fost rândul sibiencelor să înscrie două goluri la rând, prin reușitele Emiliei Galinska și Marilenei Neagu, ultima punctând decisiv în ultimele secunde.

 

Locul 7, sau 8 la finalul anului?

 

Măgura s-a impus cu 28-27 și ar putea încheia anul calendaristic pe locul 7, cu două etape înainte de finalul turului.

Echipa din Cisnădie ar putea coborî pe 8 în funcție de rezultatul meciului dintre Gloria Buzău și Minaur Baia Mare. În cazul în care una dintre cele două va obține victoria în jocul disputat în această seară, ar trece peste Măgura în clasament, dar dacă întâlnirea s-ar termina la egalitate, atunci Cisnădia își va păstra locul 7.

Măgura are acum 14 puncte și -13 golaveraj, în vreme ce Buzăul e cu 12 puncte și un pasiv de 14 goluri. Minaurul a acumulat până acum 12 puncte.

 

Asli Iskit, 10 goluri

 

Turcoaica Asli Caliskan Iskit a contribuit din plin la obținerea victoriei în meciul de la Zalău, ea înscriind 10 goluri, adică o treime din cele ale Măgurii.

Pentru echipa din Cisnădie au mai punctat Timea Tătar (4 goluri), Emilia Galinska (3), Marilena Neagu (3), Maria Bardac (3), Natalia Vasileuskaya (două), Dana Abed-Kader, Ilda Kepic și Alexandra Ilie (câte unul).

La Măgura, au mai evoluat portărițele Marta Batinovic, Marina Rajcic și Mirela Pașca.

De la formația gazdă s-au remarcat Ioana Gherghe, Krisztina Toth (câte 5 goluri), Tatyana Prycop și Beatrice Bălăceanu (câte 4).

 

Liga Națională ia pauză pentru Mondialul din Danemarca, Suedia și Norvegia

 

Întrecerea internă se întrerupe până în ianuarie 2024 pentru participarea naționalei României la Campionatul Mondial de handbal care începe pe 29 noiembrie și ale cărui meciuri se vor disputa în trei țări, Danemarca, Suedia și Norvegia.

Pentru moment, selecționerul Florentin Pera a anunțat un lot de 20 de jucătoare cu care va aborda ”Trofeul Carpați”, care va avea loc la Bistrița-Năsăud în perioada 23-26 noiembrie, turneu la care ”tricolorele” vor întâlni, pe rând, reprezentativele Elveției, Portugaliei și Austriei.

În urma ”Trofeului Carpați”, Pera va mai păstra în lot 18 jucătoare pentru Mondialul din decembrie.

Lotul României pentru ”Trofeul Carpați” este alcătuit din Iulia Dumanska (Gloria Bistrița-Năsăud), Diana Ciucă (Rapid București), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Elena Șerban (HC Dunărea Brăila) - portari; Nicoleta Dincă, Sonia Seraficeanu (ambele Gloria Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM București), Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare), Alexandra Badea (Rapid București) - extreme; Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid București), Nicoleta Balog (Dunărea Brăila) - pivoți; Cristina Neagu (CSM București, Bianca Bazaliu, Cristina Laslo (ambele Gloria Bistrița-Năsăud), Claudia Pașcan (SCM ”U” Craiova), Eliza Buceschi (Rapid București), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Daria Bucur (Gloria Buzău) și Alicia Gogîrlă (SCM Rm. Vâlcea) - linia de 9 metri.

La Campionatul Mondial, România face parte din Grupa E, alături de Danemarca, Serbia și Chile. Primele 3 clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale și apoi, din acestea, primele două merg în sferturile de finală.

România are ca obiectiv clasarea între primele 8 formații, target care i-ar da drept de participare la turneele preolimpice din aprilie 2024.

 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Intre sine si bani

Marquardt Schaltsysteme

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Tribuna
Licitatie publica