FITS 2024
Tribuna
Măgura, aproape de ”rușinică, rușinică” în Cupa României! Calificare cu emoții pentru Cisnădie, în semifinale
b.o.n.
1498 vizualizari
Măgura, aproape de ”rușinică, rușinică” în Cupa României! Calificare cu emoții pentru Cisnădie, în semifinale
Echipa lui Alex Weber și Bogdan Nițu a câștigat la limită pe terenul sinfurei echipe din eșalonul secund ajunsă în sferturile Cupei României. Măgura e în penultimul act, alături de Rapid, liderul clasamentului Ligii Florilor, SCM Rm. Vâlcea și câștigătoarea dintre Bistrița-Năsăud și CSM București.

 

Măgura a ajuns în premieră în semifinalele Cupei României, însă această calificare a fost obținută cu destule emoții. Formația din Cisnădie a avut de înfruntat singura echipă din eșalonul secund ajunsă în această fază a competiției KO, CSM Galați, ce-i drept în localitatea de pe malul Dunării, dar s-a impus la limită, după un joc extrem de echilibrat. Tabela a indicat 28-27 în favoarea sibiencelor, după 60 de minute, după ce gazdele au avut un avantaj și de 3 goluri pe tabelă, în minutul 38.

Alexandra Andrița a deschis scorul, Măgura preluând conducerea prin reușitele Valentinel Blazevic, după mai multe ratări ('6). Adrița și Ana Maria Lopătaru au readus avantajul pentru gazde (3-2), iar după ce Măgura a egalat în alte două rânduri, prin Dana Abed-Kader și Maria Bardac, gălățencele s-au desprins pentru prima dată la două goluri, în minutul 19  (7-5), pentru a intra cu avantaj minim pe tabelă în pauză (13-12).

Fetele lui Valeriu Costea au continuat evoluția curajoasă și la reluare, iar după 8 minute din repriza secundă aveau un avantaj de 3 goluri (19-16). Sibiencele au pornit cursa de urmărire, dar au egalat de-abia cu 9 minute înainte de finalul întâlnirii, prin Blazevic (23-23).

Andrița a mai adus o dată Galațiul în avantaj, însă Bardac (două) și Blazevic, cu trei reușite la rând, au pus Măgura la adăpostul a două goluri când mai erau 3 minute și jumătate din meci (26-24).

Timea Tătar a refăcut diferența de două goluri când mai era un minut din joc, reușita Loredanei Prescură nefiind suficientă pentru a trimite meciul la loteria aruncărilor de la 7 metri.

Măgura a câștigat cu 28-27, cu destule emoții pentru fetele lui Weber și Bogdan Nițu. Cisnădia e în premieră în careul de ași, alături de Rapid, SCM Rm. Vâlcea și câștigătoarea dintre Gloria Bistrița-Năsăud și campioana en-titre, CSM București.

Pentru Măgura au evoluat portărițele Andreea Ilie, Kira Trusova, Renata de Arruda și jucătoarele de câmp Valentina Blazevic (7 goluri), Iuliia Gariaeva (6), Dana Abed-Kader (4), Maria Bardac (4), Marilena Neagu (3), Andreea Ianăși (două), Timea Tătar, Marina Dmitrovic (câte unul), Raluca Băcăoanu, Timea Tamas, Elena Gjorgjijevska, Sorina Marin și Daniela Necula.

De la CSM Galați s-a remarcat în mod special Alexandra Andrița, autoare a 11 goluri.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica