FITS 2024
Tribuna
(INTERVIU) Cătălin Tineiu, vicecampion european de minifotbal, la debutul în naționala României: ”O experiență extraordinară! Rămâne bucuria de a-mi reprezenta țara, dar și regretul că n-am reușit mai mult de-atât!
Ovidiu BOICA
576 vizualizari
(INTERVIU) Cătălin Tineiu, vicecampion european de minifotbal, la debutul în naționala României: ”O experiență extraordinară! Rămâne bucuria de a-mi reprezenta țara, dar și regretul că n-am reușit mai mult de-atât!

 

Cătălin Tineiu și-a făcut un debut exploziv în naționala de minifotbal a României, marcând două din cele patru goluri ale ”tricolorilor”din prima repriză a meciului cu Turcia, la Campionatul European de la Sarajevo. Sibianul a continuat să aibă evoluții convingătoare pe tot parcursul Europeanului din Bisnia&Herțegovina, a transformat o lovitură de departajare în finala cu Serbia, dar în cele din urmă a luat numai ”argintul”, devenind vicecampion continental cu naționala României.

Într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului TRIBUNA, Cătălin Tineiu vorbește atât despre bucuria de a fi inclus în lotul pentru EURO 2024, dar și despre amărăciunea că, la final, România a ratat titul de campioană continentală.

 

- Cum te simți ca vicecampion european la minifotbal?

- Cred că am realizat ceva foarte important la acest Campionat European, dar totodată sunt și dezamăgit pentru că am ratat câștigarea titlului de campioni europeni la loviturile de departajare, unde este o loterie și orice se poate întâmpla.

 

- Ai debutat în forță la naționala de minifotbal, două goluri în prima repriză a meciului cu Turcia. Te așteptai?

- A fost un debut frumos, cu cele două goluri înscrise împotriva Turciei. Mă așteptam să fac un turneu bun pentru că eram pregătit pentru asta. Am avut și o țară întreagă în spate, am simțit cum suporterii ne-au împins de la spate... Dar, repet, cred că se putea săiasă și mai bine de-atât pentru noi.

 

- Care a fost cel mai dificil meci de la acest turneu final?

- Cel mai dificil meci a fost, cu siguranță, ultimul, cel din finala cu Serbia, pentru că totuși a fost o finală de Campionat European. Dar, și restul meciurilor au fost dificile, chiar dacă poate nu părea așa, majoritatea naționalelor din Europa fiind foarte bine pregătite din punct de vedere tactic. Cred că cei care au urmărit meciurile, pe viu sau la TV, și-au dat seama de asta.

 

- Cum ai fost primit la lot, cum te înțelegi cu colegii? Cu cine te înțelegi cel mai bine?

- Am fost primit foarte bine la lot. Pe majoritatea băieților îi cunoșteam de la o acțiune din Galanta, în Slovacia. M-am integrat foarte repede și datorită foștilor colegi de la Juventus, ”Ciucă” (n.a. Mircea Popa) și ”Pipa” (n.a. Ionuț Neacșu).

.

- Ai prins cu echipa de club, cu Juventus, performanțele din Europa, din urmă cu câțiva ani. Ai făcut parte din acel lot, sau ești de mai puțină vreme component al echipei sibiene?

- Nu am prins performanțele echipei Juventus, nu joc de foarte mult timp la

minifotbal. Eu sunt jucător de fotbal, în primul rând, la minifotbal am ajuns ulterior.

 

- Cu ce rămâi după acest turneu al Campionatului European?

- După acest Campionat European rămân cu o experiență extraordinară, cu niște emoții pe care nu le-am mai trăit până acum, cu bucuria de a-mi reprezenta țara, de care sunt foarte mândru, dar și cu regretul că nu am reușit să facem România mândră până la sfârșit, adică să câștigăm titlul european.

 

- Ce planuri de viitor ai? Care va fi următoarea acțiune a naționalei de minifotbal?

- Deocamdată mă gândesc la echipa mea de fotbal pe teren mare, la ACS Mediaș. Iar dacă, în continuare, o să fiu convocat la naționala de minifotbal, o să dau totul pentru tricolor.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica