Tribuna
Încă doi foști jucători de la FC Hermannstadt la reunirea ”cavalerilor roșii”: Viera și Buzan! CSC Șelimbăr, amical cu FC ”U” Craiova 1948
Ovidiu BOICA
3043 vizualizari
Încă doi foști jucători de la FC Hermannstadt la reunirea ”cavalerilor roșii”: Viera și Buzan! CSC Șelimbăr, amical cu FC ”U” Craiova 1948
© Facebook CSC 1599 Șelimbăr
Antrenorul Eugen Beza a condus, luni, primul antrenament din noul an al nou-promovatei CSC 1599 Șelimbăr. Singurele noutăți au fost Ousmane Viera, internaționalul ivorian de 35 de ani, și Lucian Buzan, care tocmai s-a despărțit de gruparea de pe ”Municipal”. De la reunire a lipsit Blaise Yameogo, care se va prezenta la antrenamente de miercuri.

 

Ousmane Viera și Lucian Buzan sunt deocamdată singurele noutăți de la CS Comunal 1599 Șelimbăr. Cei doi încă nu au semnat cu gruparea sibiană, dar în proporție de 99 la sută o vor face în această săptămână. Cei doi jucători care au fost prezenți, luni, la primul antrenament din acest an.

© digisport.ro

Atât Viera, cât și Buzan au evoluat ultima dată pentru FC Hermannstadt și completează ”legiunea” jucătorilor de la CSC care au jucat în trecut pentru gruparea de pe ”Municipal”, care îi mai include pe Tătar, Crișan, Criștiu, Monea, Vodă, Curtean, Boboc și Cârstean.

© liga2.prosport.ro

Ousmane Viera s-a despărțit în vară de FC Hermannstadt, în momentul retrogradării din Liga 1 a ”alb-roșilor”, în vreme ce Buzan a plecat de la echipa sibiană în această iarnă.

”Ne așteaptă o perioadă lungă pâîncepe campionatul. Din păcate, vremea nu ne ajută să începem campionatul mai rapid. Așteptările mele sunt aceleași pe care le-am avut în vară, când am venit aici, să creșem în continuare. Suntem la jumătatea drumului pentru ciclul pe care ni l-am propus pâîn vară și asta vom încerca, cei din staff, să implementăm ideile noastre referitoare la seriozitate, la muncă și la performanță. (n.a. De la 2022) îmi doresc să fim respectați, ca și echipă, cum suntem în momentul de față. Am avut un început dificil de campionat, dar ne-am reglat pe parcurs. Vreau să lucrăm mult mai mult la unitatea de grup pentru că foarte mult s-a făcut diferența acolo și să perfecționăm ideile tactice după care ne-am ghidat în acest campionat”, a declarat antrenorul principal al echipei din Șelimbăr, Eugen Beza.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Tehnicianul, care în ultima parte a sezonului precedent s-a aflat din postura de ”principal” la FC Hermannstadt, susține că a avut multe de învățat din acea perioadă: ”2021 a fost un an cu foarte multe experiențe, pozitive și negative, un an în care m-am maturizat foarte mult ca persoană, sper că, ușor-ușor, și ca antrenor, un an în care am avut foarte multe de învățat la nivel uman și cred că toată experiența negativă pe care am trăit-o pe final la FC Hermannstadt mă pot folosi acum de ea, la Șelimbăr”.

 

Vrea transferuri în toate compartimentele

 

Eugen Beza a vorbit și despre campania de achiziții din această iarnă. Antrenorul formației din Șelimbăr spune că nu își dorește multe transferuri și pune accentul mai mult pe omogenizare, anunțând totuși că vor fi ”niște transferuri interesante”.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

În general suntem bine, cred că trebuie câte o îmbunătățire pe fiecare linie, de asta am reziliat contractul cu Messie (n.a. Biatoumoussoka). În fiecare linie cred că este loc de mai bine. Nu vreau să aducem foarte mulți jucători pentru că sunt adeptul antrenorului care se bazează foarte mult pe grup și cred că la nivelul Ligii 2 grupul face diferența, așa că nu vor fi multe transferuri, dar o să vedeți, zilele următoare, că vor fi niște transferuri, zic eu, interesante”, a adăugat Beza.

 

Cantonament în Antalya

 

La fel ca majoritatea echipelor din Liga 2, și CSC Șelimbăr a optat pentru un stagiu de pregătire peste hotare. Sibienii vor merge în Antalya, iar până atunci se vor pregăti pe baza sportivă de la Bungar, un sat care aparține comunei Șelimbăr. ”Mai păcălim iarna două săptămâni”, spune Beza.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

”Pe noi, ca și staff, ne bucură foarte mult (n.a. stagiul de pregătire din Antalya), pentru că vom avea condiții foarte bune. În vară, am fost la fel, în Turcia, am realizat că ne ajută foarte mult un astfel de stagiu. Mai păcălim și iarna două săptămâni. Așteptăm cu nerăbdare, dar până atunci avem treabă pe plan local și ne bucurăm că vremea ne permite să ne antrenăm la Bungard, pe iarbă. Le mulțumim celor de la Interstar pe această cale, pentru că ne pun la dispoziție terenul în condiții foarte bune”, a mai spus Beza.

 

Primul amical, cu o prim-divizionară

 

Eugen Beza a vorbit și despre meciurile de verificare de dinaintea cantonamentului din Antalya. Primul test va fi în deplasare cu FC”U” Craiova 1948, vinerea aceasta. Apoi urmează amicalele cu FC Hermannstadt și două echipe din eșalonul inferior.

Beza a explicat alegerile făcute pentru testele din această iarnă: ”Vineri jucăm cu FC ”U” Craiova. Va fi un duel interesant, chiar dacă noi venim după o pauză foarte mare. Nu ne interesează aspectul scorului, mergem acolo să ne readucem aminte ceea ce am învățat și am lucrat în anul ce-a trecut și cred că va fi interesan pentru noi, pentru că vom juca cu un adversar de Liga 1 și va fi motivant. După care, vom avea o serie de meciuri cu Deva, cu FC Hermannstadt și cu Ungheni. Nouă ne vor prinde foarte bine în primul rând meciurile cu echipele din Liga 3 pentru că în astfel de meciuri încerci să poți avea mai multe obiective pe faza de atac, iar cu FC Hermannstadt, un adversar bun, cu care ne-am tot întâlnit, va fi un test util pentru ambele echipe, după care vom pleca în Antalya”.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Lotul prezent la reunirea CSC 1599 Șelimbăr: Cosmin Vâtcă, Rareș Gal - portari; Radu Criștiu, Radu Crișan, Daniel Tătar, Ciprian Natea, Bogdan Vișa, George Monea, Alexandru Vodă, Ousmane Viera - fundași; Alexandru Curtean, Nicolas Antone, Ion Cărăruș, Robert Boboc, Alexandru Badea, Alexandru Luca, Alexandru Ciocâlteu, Lucian Buzan - mijlocași; Adrian Cârstean, Toni Suciu, Ruben Vecerdea - atacanți. A lipsit Blaise Yameogo.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia