Tribuna
PNL
Echipa Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” din Turnu Roșu, calificată la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la oină
Ovidiu BOICA
894 vizualizari
Echipa Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” din Turnu Roșu, calificată la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la oină

 

Echipa masculină a Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” din Turnu Roșu a obținut calificarea la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la oină după ce a câștigat ”zona” pe care a găzduit-o, weekendul trecut. Coordonați de prof. Laurențiu Șiclovan, sibienii au învins reprezentantele județelor Harghita, Covasna, Cluj și Brașov. Faza națională va avea loc în perioada 17-19 mai, în județul Neamț.

Fetele de la ”Matei Basarab” s-au clasat pe locul secund la ”zona” pe care a găzduit-o Turnu Roșu, weekendul trecut, ratând calificarea la faza națională.

La etapa de zonă a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la oină, la care au fost prezente câștigătoarele județelor Brașov, Covasna, Harghita, Cluj, Mureș și Sibiu, la masculin și feminin, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a fost reprezentat de inspectorul de specialitate, prof. Mircea Galață.

Oina este un joc sportiv tradițional românesc practicat continuu cel puțin din secolul al XIV-lea, conform cronicilor și hrisoavelor timpului, fiind menționat prima dată documentar în anul 1364, în timpul domniei lui Vlaicu Vodă, conform unui comunicat de presă al Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu.

Federația Română de Oină a fost fondată în luna iunie a anului 1932.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica