Tribuna
”Călăreții roșii” termină 2023 pe primul loc în Liga 2 după remiza de pe ”Municipalul” sibian, cu CSM Reșița. Șelimbărul, condus cu 1-0 și egalat pe final
Ovidiu BOICA
866 vizualizari
”Călăreții roșii” termină 2023 pe primul loc în Liga 2 după remiza de pe ”Municipalul” sibian, cu CSM Reșița. Șelimbărul, condus cu 1-0 și egalat pe final
© Vali MACREA
Jucătorii lui Claudiu Niculescu le-au făcut suporterilor cadou, înaintea sărbătorilor de iarnă, un binemeritat loc întâi la final de an, în eșalonul secund. După 15 etape, ”călăreții roșii” au 32 de puncte și nu mai pot fi ajunși de Corvinul. Revenită pe ”Municipal”, echipa din Șelimbăr a terminat la egalitate cu CSM Reșița, fiind egalată cu două minute înainte de final.

 

Deși nu are drept de promovare, echipa din Șelimbăr se menține în fruntea clasamentului Ligii 2, acolo unde va începe noul an. În ultimul meci din 2023, ”călăreții roșii” aveau nevoie de un rezultat de egalitate pentru a nu coborî din fotoliul de lider, ceea ce s-a și întâmplat, la finalul jocului cu CSM Reșița, al doilea disputat de aceștia pe ”Municipalul” din Parcul Sub Arini, acolo unde, în primăvară, pierdeau cu Dinamo (2-1).

Tânărul de doar 17 ani Casian Soare putea deschide scorul, dar nu și-a potrivit pașii și a ratat reluarea, din centrul careului mare, la centrarea lui Schieb ('4).

Două minute mai târziu, Radu Crișan l-a remarcat pe portarul Rus, în urma unui corner, dar golul a picat în cealaltă poartă. Andrei Burlacu l-a executat cu un șut impecabil, de la 20 de metri, pe Roșca, minge ”mușcând” bara înainte de a se odihni în ”ațe” ('7).

Egalarea s-a produs spre jumătatea reprizei, când Monea a primit de la Berisha, în dreapta, și i-a așezat mingea lui Schieb, pe 6 metri, iar fostul jucător al lui Csikszereda a îndeplinit o simplă formalitate ('20).

Drăghiceanu a fost pericolul numărul unu pentru buturile apărate de Roșca, un prim șut al acestuia, dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, ducându-se în plasa laterală, aproape de vinclu ('26).

George Monea își putea aduce echipa în avantaj, însă a luat la țintă stâlpul din dreapta lui Rus, din unghi ('31). Tot el, trei minute mai târziu, a reluat din nou, dar șutul i-a fost amortizat și mingea a ajuns în brațele lui Rus.

© Vali MACREA

Moussinga și-a încercat și el tirul, dar a trimis prea înalt de la 25 de metri ('35).

Roșca a avut ceva emoții la șutul lui Drăghiceanu, de la 14 metri, reținând în doi timpi ('36), apoi jocul s-a mutat repede la cealaltă poartă, unde Rus s-a întrebuințat ceva la lovitura de cap, cu pământul, a lui Radu Crișan, din centrarea lui Monea ('37).

Drăghiceanu a mai încercat o dată să-l surptindă pe Roșca, dar a trimis peste transversală de la aproape 30 de metri ('44), pentru ca, în ultimul minut, Palmeș să întârzie pasa pentru Năstăsie, care cerea mingea în centru, iar când s-a hotărât să-i trimită șeptarului, Gomboș a reușit să îndepărteze pericolul.

Gol la două minute de la reluare

”Călăreții roșii” au reușit să preia conducerea pe tabelă la numai două minute de la reluare. Rus a respins până la Valmir Berisha mingea șutată de Năstăsie, iar vârful de atac kosovaro-suedez a reluat la colț, trecându-și în cont prima reușită pentru echipa din Șelimbăr.

Burlacu a fost cât pe ce să-și treacă ”dubla” în cont, tot cu un șut din marginea careului mare, dar de ata asta Roșca a fost la post ('55).

Ionuț Năstăsie putea marca golul campionatului, văzându-l ieșit dintre buturi pe Rus, dar a trimis puțin prea înalt de la 45 de metri și mingea a căzut pe plasă ('57).

Drăghiceanu a trecut în alte două rânduri pe lângă gol, mai întâi șutând din unghi, dar Roșca s-a culcat pe minge ('62), apoi goal-keeper-ul a deviat în corner, cu piciorul, ca la handbal, la reluarea fotbalistului de 24 de ani, de la 11-12 metri, lateral dreapta, în urma unei pătrunderi ('64).

© Vali MACREA

Reșițenii au simțit că pot obține ceva din meciul ăsta și Rimovicz a apărut în sprijinul ofensivei, la o lovitură de la colțul terenului, dar a reluat alături, cu capul ('66).

Drăghiceanu a căutat vinclul, după un assist al lui Ndiaye, dar a ratat de puțin ținta, din marginea careului mare ('75), însă eforturile i-au fost răsplătite când mai erau două minute. Negru a centrat din flancul stâng, Radu Crilșan a respins până la decarul Reșiței, care a reluat din voleu, de la 14 metri, aproape de vinclu, , de lângă Moussinga, fără speranțe pentru Roșca.

”Călăreții roșiI” scapă victoria printre degete, dar obține punctul necesar pentru a încheia anul pe primul loc în Liga 2.

 

CSC 1599 ȘELIMBĂR - CSM REȘIȚA 2-2 (1-1)

Au marcat: Marvin Schieb '20, Valmir Berisha '47 / Andrei Burlacu '7, Marian Drăghiceanu '88.

CSC 1599: 1. Alexandru Roșca - 4. Raul Palmeș (cpt.), 6. Ciprian Natea, 23. Radu Crișan, 13. Cătălin Alexe - 18. Mickael Panos, 10. Paul-Henry Moussinga (5. Nestorly Lumbu '90+4) - 20. George Monea, 22. Casian Soare (17. Raul Rotund '73), 27.Marvin Schieb (7. Ionuț Năstăsie '39) - 9. Valmir Berisha (8. Tudor Călin '73). Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve neutilizate: 68. Aleksander Mitrovic, 33. Alexandru Luca, 77. Petre Drăghescu, 71. Robert Gliga, 3. Danilor Babovic. Absenți: Florinel Mitrea (accidentat).

CSM REȘIȚA: 12. Ionuț Rus - 20. Ștefa Bărboianu (29. Mediop Ndiaye '57), 21. Erico da Silva, 15. Sergiu Rimovecz - 4. Gabriel Gomboș, 5. Alin Dudea (cpt.), 22. Denis Fărăgău (8. Francisc Cristea '76), 14. Nicușor Fota (7. Vlad Chera '71) - 10. Marian Drăghiceanu, 9. Andrei Burlacu (11. Alexandru Negru '76) - 24. Andrei Lascu (19. Ciprian Rus '57). Antrenor: Flavius Stoican. Rezerve neutilizate: 33. Cătălin Căpățână, 3. Flavius Cega, 6. Alexandru Sabău, 28. Mihai Dolghi.

Stadion: ”Municipal” Sibiu.

Arbitru: George Roman (Timişoara). Asistenți: Radu Despa (Baia Mare), Călin Cimponeriu (Lugoj). Rezervă: Theodor Oancea (Bucureşti).

Observator CCA: Marcel Savaniu (Satu Mare).

Observator FRF: Romeo Malac (Timişoara).

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA