Tribuna
PNL
”Călăreții roșii”, a doua înfrângere, la Cisnădie, cu liderul Ligii 2, Unirea Slobozia. Șelimbărul ratează șansa de a urca pe primul loc și ajunge pe 3
Ovidiu BOICA
597 vizualizari
”Călăreții roșii”, a doua înfrângere, la Cisnădie, cu liderul Ligii 2, Unirea Slobozia. Șelimbărul ratează șansa de a urca pe primul loc și ajunge pe 3
© Vali MACREA
Echipa lui Claudiu Niculescu a avut avantaj la pauză după ce Deac marcase în debutul întâlnirii, dar în partea a doua ialomițenii au reușit să întoarcă rezultatul. Șelimbărenii coboară pe locul al treilea după această a treia înfrângere a sezonului, Corvinul reușind să treacă peste ei după succesul cu CS Mioveni (2-0). În etapa viitoare, ”călăreții roșiI” primesc vizita celor de la FK Csikszereda, cealaltă echipă care i-a învins în actualul sezon. Meciul e miercuri, 24 aprilie, de la ora 17:00.

 

Jucătorii lui Claudiu Niculescu au ratat oportunitatea de a se întoarce în fotoliul de lider, pe care l-au ocupat la finalul sezonului regular. Pentru asta, aveau nevoie de un succes cu Unirea Slobozia, la Cisnădie. În cazul unei victorii a Șelimbărului, cele două echipe ar fi făcut rocada în fruntea clasamentului. ”Călăreții roșii” au condus cu 1-0 la pauză, dar ialomițenii au reușit să întoarcă rezultatul în partea a doua, administrându-i Șelimbărului a doua corecție din această ediție de campionat, după cea de toamna trecută, din prima parte a campionatului (1-0).

Primul șut i-a aparținut lui Afalna, autorul golului victoriei din întâlnirea directă precedentă, dar mingea a fost deviată în corner ('5).

După patru meciuri fără gol în play-off, șelimbărenii au deschis scorul trei minute mai târziu, când Panos a trimis pe bara a doua dintr-o lovitură de la colțul terenului și Gabriel Deac a scăpat din marcajul lui Dorobanțu, reluând în plaă, cu capul, la colțul scurt.

Afalna și-a mai încercat o dată tirul, de la 18 metri, dar a ratat ținta ('13), iar Palmeș, la celelate buturi, a câștigat duelul cu Andreș, în săritură, dar a trimis prea înalt, din marginea careului mic, în urma unei lovituri libere ('15).

Tot peste transversală a trimis și Raul Rotund ('25), în vreme ce Pacionel a reluat slab, de pe la 20 de metri, pe lângă poarta apărată de Alexandru Roșca ('32).

Goal-keeper-ul Șelimbărului a avut ceva probleme la lovitura liberă executată de Purece de la 23-24 de metri, ușor lateral dreapta. Purece a trimis pe lângă zid, la bara a doua, Roșca respingând în lateral ('39).

Același Purece l-a mai pus o dată la încercare pe Roșca, șutând năprasnic de la 30 de metri, portarul Șelimbărului respingâng peste transversală ('44).

Jucătorii lui Claudiu Niculescu au cerut penalti în ultimul minut de dinaintea pauzei. Panos a trimis în fața porții dintr-o altă lovitură liberă, Vlăsceanu ridică prea sus piciorul, respingând din fața lui Palmeș, mingea ajunge în brațele lui Rusu, dar ”călăreții roșii” au considerat că a fost joc periculos. ”Centralul” Vădană a fost de altă părere și cele două echipe au luat drumul vestiarelor.

 

Răspurnare de scor după pauză

 

Purece și-a mai încercat o dată norocul la patru minute de la reluare, mingea fiind deviată din nou în corner.

Trei minute mai târziu, defensiva șelimbărenilor a cedat pentru prima dată. Christ Afalna a primit pe culoar de la Pacionel, i-a fentat pe Palmeș și Gîș, șutând plasat, la colțul lung, din marginea careului mare. Mascat de Palmeș și Natea, portarul Roșca a văzut târziu mingea și n-a schițat niciun gest ('52).

Marcați de primirea golului egalizator. ”călăreții roșii” au mai comis-o o dată. Andreș a intrat în careu cu mingea la picio și a șutat în Purece, de la 11-12 metri, lateral dreapta, mingea a ricoșat în centru, de unde moldoveanul Cojocari a reluat pe poartă, Roșca a respins în față, însă exact acolo unde era Purece, care a împins balonul în plasă, cu capul, din apropiere ('54).

Jucătorii lui Niculescu au acuzat șocul și o bună perioadă n-au mai reușit să se apropie de poarta moldoveanului Denis Rusu. Mai periculoși au fost tot oaspeții, Afalna trimițând în Roșca din interiorul careului ('83).

De-abia pe final nou-intratul Cătălin Alexe l-a întins pe Rusu cu un șut din flancul stâng, Schieb a urmărit mingea respinsă în lateral de goal-keeper-ul Unirii, dar a trimis dintr-un unghi închis paralel cu poarta ('86).

Ultimul cuvânt lau avut de spus tot ialomițenii, Roșca respingând în față la ”torpila” lui Cojocari, apoi Palmeș a calmat jocul, trimițând acasă, cu pieptul ('90+1).

Șelimbărul ajunge astfel la trei înfrângeri în actualul sezon, iar în play-off rămâne doar cu cele trei puncte obținute în remizele albe cu Corvinul, Gloria Buzău și CS Mioveni. ”Călăreții roșii” coboară pe locul al treilea, iar la mijlocul săptămânii viitoare primesc vizita ciucanilor.

 

CSC 1599 ȘELIMBĂR - UNIREA SLOBOZIA 1-2 (1-0)

Au marcat: Gabriel Deac '8 / Christ Afalna '52, Flavius Purece '54.

CSC ȘEȘIMBĂR: Alexandru Roșca - Alexandru Gîț, Raul Palmeș, Ciprian Natea (cpt.), Florinel Mitrea (Cătălin Alexe '81) - Gabriel Deac (Rodri Hernando '58), Mickael Panos - Raul Rotund (Casian Soare '58), Paul-Henry Moussinga, Emmanuel Baba Ayine (Marvin Schieb '58) - Stefan Visic (Alexandru Pop '68). Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve neutilizate: Simion Bumbar, George Monea, Raul Gherman, Tudor Călin.

UNIREA SLOBOZIA: Denis Rusu - Andrei Dorobanțu, Gabriel Lazăr (cpt.), Dmytro Pospelov, Ionuț Andreș - Ștefan Pacionel, Ionuț Coadă - Serafim Cojocari, Flavius Purece (Serges Ekollo '71), Laurențiu Vlăsceanu - Christ Afalna (Ionuț Dinu '90+4). Antrenor: Adrian Mihalcea (suspendat). Rezerve neutilizate: Ștefan Georgescu, Denis Bujor, Denis Milotin-Cârciag, Mihai Șandru, Dragoș Lazăr, Mario Aioanei, Mihai Lemnaru.

Arbitru: Sorin Vădană (Cluj). Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare), Gheorghiță Bălan (Piteşti). Rezervă: Arthur Răcoare (Curtea de Argeş).

Observator CCA: Zoltan Tamaş (Od. Secuiesc).

Observator FRF: Viorel Lolea (Reşiţa). 

Stadion: ”Măgura” Cisnădie.

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica