Tribuna
PNL
ADRIAN BIBU PROPUNE UN CENTRU EDUCAȚIONAL SMART. O NOUĂ VIZIUNE ÎN EDUCAȚIE
ADRIAN BIBU PROPUNE UN CENTRU EDUCAȚIONAL SMART. O NOUĂ VIZIUNE ÎN EDUCAȚIE

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, propune un nou concept în domeniul învățământului: Centrele Educaționale Smart. Acestea ar urma să vină în sprijinul familiilor cu mai mulți copii, dar vor avea efecte în mai multe sfere ale vieții Sibiului.

„Trebuie să sprijinim tinerele familii printr-o altfel de viziune, una strategică, pe termen lung. Construcția de grădinițe și școli este, evident, o necesitate, însă abordarea trebuie schimbată pentru rezultate maxime˝, explică Adrian Bibu, președintele PNL Sibiu.

De altfel, Educația și Cultura sunt cele două direcții principale de acțiune cuprinse în Programul Electoral al lui Adrian Bibu.

Candidatul liberal spune că familiile tinere cu mai mulți copii pierd zilnic timp prețios, ore chiar, în trafic, pentru a-și duce și a-și lua copiii de la grădiniță sau școală. Iar pe lângă timp, consumă resurse și participă fără să vrea la îngreunarea traficului rutier.

„Vă imaginați un părinte care în zori își duce un copil la grădiniță într-o parte a orașului, apoi își duce al doilea copil la școală în altă parte a orașului... Faptul că cei mici au locuri în grădinițe și școli este un lucru bun, dar acesta este un minim pe care îl face Primăria, iar sibienii nu mai trebuie să fie mulțumiți cu puținul acesta. Și să nu uităm că nu puține sunt cazurile în care locurile pentru cei mici sunt insuficiente˝, spune Adrian Bibu.

Liderul PNL Sibiu a prezentat proiectul Centrului Educațional de pe Calea Șurii Mici ca soluție de viitor în domeniul Educației. Acesta va avea o suprafață de peste 3700 mp și se va construi pe un teren de peste 24 mii mp. Vor funcționa, în centru, o grădiniță cu 350 de locuri și o școală cu 850 de locuri, separate funcțional.

„Proiectul prevede, pe lângă săli de clasă, un corp administrativ, unul destinat laboratoarelor, o cantină, o sală de sport, săli de festivități, un amfiteatru, un centru de documentare (bibliotecă), zone verzi, o stație de autobuz, parcări și piste de biciclete. Intenționăm să cuprindem în funcțiuni cabinete de consiliere școlară, un cabinet medical, o seră școlară pentru orele de biologie, practic tot ceea ce este modern în domeniul educației˝ - explică Adrian Bibu.

Centrul Educațional va oferi siguranță deplină copiilor și elevilor, va răspunde exigențelor de securitate la incendii și va urmări să fie realizat cu eficiență energetică maximă. Dotările, de asemenea, vor fi cele mai moderne posibil, cu mobilier ergonomic și cu tehnologii inteligente.

„Aceasta este viziunea pe care o propun împreună cu echipa PNL! Trebuie să ieșim din starea actuală, să încetăm să mai facem planuri pentru un an sau doi, planuri de salvare. Propunerea noastră este o viziune pentru mulți ani de acum înainte˝, spune Adrian Bibu.

Centrul Educațional din Calea Șurii Mici ar urma să fie o soluție atât pentru cartierul Magnolia și pentru viitoarele ansambluri care se vor ridica acolo, cât și pentru părinții care lucrează în Zona Industrială Vest și care provin din localitățile învecinate Sibiului. De asemenea, astfel de centre pot fi construite și pe Calea Șurii Mari sau în orice alt cartier al orașului, întrucât oamenii au nevoie de soluții la problemele pe care le au.

„Este limpede astăzi că în școlile din Sibiu învață și copii din localități vecine. Trebuie să acționăm responsabil, nu să ne manifestăm indiferența spunând că ei nu sunt problema noastră, a orașului. Părinții acestor copii contribuie la mersul economiei Sibiului! Acest centru este aproape de conexiunea cu autostrada și evident aproape de Zona Industrială Vest. Este o soluție!˝, spune Adrian Bibu explicând că, la diferite proporții, această abordare se poate replica și în alte zone ale Sibiului.

În domeniul Educației, Programul candidatului PNL Adrian Bibu prevede, pe lângă dezvoltarea conceptului de Centre Educaționale SMART, acțiuni clare și categorice precum un spațiu adecvat pentru Palatul Copiilor - unul care să dovedească într-adevăr importanța și locul tinerei generații în comunitatea sibiană. Noul spațiu va permite, obligatoriu, și extinderea numărului de activități.

În plus, liderul liberal consideră că, pentru a câștiga timp, Municipalitatea trebuie să găsească soluții de cumpărare de imobile pentru amenajarea de creșe și grădinițe, necesitatea fiind stringentă.

„Achiziția de imobile și amenajarea de creșe și grădinițe durează mai puțin decât o construcție de la zero. De asemenea, Primăria trebuie să identifice soluții (cumpărarea de terenuri poate fi una dintre ele) pentru extinderea curților școlilor care să servească, astfel, scopului real, să contribuie la starea de bine a elevilor și profesorilor˝, afirmă Bibu.

În Programul lui Adrian Bibu sunt avute în vedere, de asemenea, măsuri în domeniul învățământului dual, al excelenței în Educație, dar și pași pentru eliminarea definitivă a cursurilor de după-amiază.

 

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015

 comentarii
9 comentarii

Un dobitoc propune un "centru smart"? Ca sa vezi. Cei mai nenorociti ministri ai educatiei au fost dati de ciumele galbene, PNListe. Si Ligia Deca, nenorocita asta elgebetista care a dat peste cap tot sistemul de invatamant, si gunoiul ala de Campeanu care a distrus inaintea idioatei asteia ce nu era facut inca praf.
Au pus niste loaze peneliste prin toate inspectoratele. Numai si numai incompetenti. Au facut din educatie sistem de indoctrinare progresista. Generatii dupa generatii de cretinei, ajung slugoi intr-o lume care i-a pregatit exact pentru asta. Penalii astia ordinari mai au tupeul sa vorbeasca de educatie.
Ministerul needucatiei a ajuns celebru in mandatul needucatului KWI.
Blestematilor! cine va mai voteaza pe voi, jeguri ordinare???
Ministerul needucatiei
15.05.2024 17:22
Propun sa-l amplaseze langa spitalul judetean de urgenta, tot pe hartie.
kim
15.05.2024 20:25
Oltene du-te la tine in Oltenia, nu in Sibiu,pentru ca sibienii nu voteaza si nu suporta oltenii.
Adrian
15.05.2024 20:53
Poate domnul Bibu propune sa se dea ordinul de incepere a lucrarilor la sediul propriu al Consiliului Judetean. Si spun propriu fiinca in aceasta institutie nu mai sunt decat gastile peneliste. Sau poate nu a castigat firma din marginime si de aceea trag de timp doar se plictisesc si renunta cei care au castigat. Ca avocata ratata trebuie sa isi plateasca chiria de 200 de euro utilitati incluse.
Vivi Dragan
15.05.2024 21:50
Acest domn este un vizionar de calibru.
Nu are ce căuta să fie candidat la robinetul de bani publici a unui orășel ca Sibiul.
Ar trebui să se apuce de scris și să lase în urmă o operă teoretică perenă.
Ca dl. Marx, de exemplu sau ca dl. Câțu, alt vizionar liberal de calibru.
Un cititor
16.05.2024 07:58
tot ce a facut bibu in functia publica a fost sa fie sluga lui cimpean si a lui fodor. Se poate vedea in filmarile sedintelor de CL, e un yes man si atat. E un zero barat ce e platit din bani publici pentru a fi unealta si furnizorul de masina personala a lui cimpean.
mai bine votez un sobolan decat pe bibu
16.05.2024 08:20
eu zic sa-l faca poate i se ia!!
16.05.2024 08:31
sunt localitati fara apa potabila , fara canalizare , fara retea de gaz. nu s-a facut spitalul ,din care nici macar banerele nu se mai vad si tu vrei centru educational smart ?
jack
16.05.2024 14:42
unde vei trimite elevii aia dupa ce termina scoala aia smsrt?? desigur in Vest ca aici totul e ruina
ion
16.05.2024 19:25
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica