Comunicat lansare proiect "Dezvoltarea Societății Fusion Romania SRL"

Acasa >

Articol

Custom Image
Scopul proiectului: Cresterea competitivitatii si intensificarea cresterii sustenabile in domeniul prelucrarii maselor plastice, prin crearea unei noi unitati in mun.Sibiu, achizitia de echipamente performante si creare locuri de munca.
 
Beneficiar: FUSION ROMANIA SRL
 
Perioada de implementare: 21.12.2024-20.12.2026
 
Valoarea totală a proiectului (Lei)
22.283.387,07
 
Valoarea cofinanțării UE (Lei)
6.340.065,00
 
Rezumat proiect și activități:
Fondată în 1999, Fusion Romania este astăzi unul dintre principalii jucători pe piața soluțiilor complete pentru infrastructura de gaz, apă, canalizare și irigații. Cu o echipă dedicată de experți, oferim consultanță specializată și soluții personalizate, adaptate fiecărei nevoi, asigurând partenerilor noștri cele mai înalte standarde de calitate și eficiență.
Accesarea proiectului finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională marchează începutul unei noi etape pentru Fusion Romania: tranziția către statutul de producător. În curând, gama noastră de materiale pentru instalații va include produse fabricate în propria unitate de producție din Sibiu, România, la standarde europene. Aceste noi soluții de producție proprie vor consolida relația cu clienții noștri prin calitate superioară și prețuri competitive, oferindu-le încredere și valoare la fiecare pas.  
Investiția propusă prin prezentul proiect presupune crearea unei noi unități, ce va conduce la dezvoltarea capacității de realizare a operațiunilor de prelucrare a maselor plastice de către societatea FUSION ROMANIA SRL. Acest lucru se va realiza prin crearea unui nou punct de lucru în municipiul Sibiu, strada Ștefan cel Mare, nr. 152-154, dotarea cu echipamente și utilaje eficiente și crearea a 6 noi locuri de munca, investiții menite să contribuie la dezvoltarea capacității de prelucrare a maselor plastice și producție a fitingurilor, creșterea cifrei de afaceri a societății, utilizarea de energie din surse regenerabile și creșterea gradului de recuperare și refolosire a deșeurilor.
 
Din punct de vedere calitativ, beneficiile generate în cadrul companiei în urma implementării proiectului, sunt:
– dezvoltarea societății prin introducerea noii activități de producție industrială;
– promovarea dezvoltării durabile în cadrul companiei prin implementarea unor măsuri de utilizare a surselor de energie regenerabile, eficentizare energetică și minimizare la sursă a deșeurilor;
– cooperare transnațională, integrare în rețele și schimburi de bune practici referitoare la procese de producție ecologice și utilizarea eficientă a resurselor în IMM-uri;
– extinderea pe piața regională, creșterea portofoliului de clienți.
Lucrările propuse în cadrul proiectului au ca scop realizarea unei hale de producție și depozitare, aliniata la normele nZeb.
Instruirea și dezvoltarea personalului: În cadrul societății comerciale FUSION ROMANIA S.R.L., procesul de instruire implică un număr de 11 angajați.
 
Pe măsură ce proiectul de investiții este implementat, acești angajați vor participa la un curs de calificare intitulat ʺOperator la prelucrarea maselor plasticeʺ. Acest curs le va furniza abilități tehnice de operare și întreținere a echipamentelor necesare pentru a-și îndeplini sarcinile cu succes. În urma cursului se va obține un certificat de calificare autorizat.
FUSION ROMANIA SRL se conformează pe întreaga durată a proiectului "DEZVOLTAREA SOCIETĂȚII FUSION ROMANIA SRL" principiului "Do No Significant Harm" (DNSH), conform definiției din Regulamentul (UE) 852/2020, care stabilește un cadru pentru facilitarea investițiilor durabile.
 
Obiectivele legate de mediu și climă, precum și obiectivele transversale care definesc strategia și intervențiile PR Centru, au ca scop promovarea durabilității ecologice. FUSION ROMANIA SRL respectă aceste obiective și susține dezvoltarea durabilă. Compania a ales modalități de implementare care contribuie la îmbunătățirea performanței de mediu și la promovarea unei economii moderne, durabile, competitive și eficiente în ceea ce privește utilizarea resurselor.
Prin acest proiect societatea respecta principiul DNSH pentru toate cele 6 Obiective de Mediu.
Custom Image

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
29 ianuarie 2025 la 08:51

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 15 ore
AJOFM Sibiu oferă consultanță pentru eliberarea atestatelor de întreprindere socială
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu informează că oferă, prin Compartimentul de Economie Socială, consultanță...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ștefania Vesa
acum 1 zi
Câți bani lasă, în Sibiu, un cuplu de turiști, pentru două zile
Sibiul a obținut locul al doilea la Gala „Destinația Anului 2025”, demonstrând astfel că orașul e încă în...
Economie
3 min de citit
Autor Paul NEAGU
acum 2 zile
Euro sparge pragul psihologic de 5 lei: Leul atinge cel mai slab nivel din istorie
Incertitudinea politică amplifică presiunile asupra economiei. Moneda unică europeană a depășit oficial pragul de 5 lei, marcând un...
Actualitate
1 min de citit
Autor Tribuna
acum 1 săptămână
TAGU – compania din România care exportă șeminee electrice în peste 30 de țări din Europa
TAGU este un brand românesc specializat în soluții decorative și termice, care aduce atmosfera unui șemineu clasic în...
Actualitate
3 min de citit