Tribuna
Călător prin lumea Transilvaniei
Adrian POPESCU
935 vizualizari
Călător prin lumea Transilvaniei
Astăzi, la ora 18:00, în sala multifuncţională a Casei Friedrich Teutsch, fotograful berlinez prof. dr. DHC Jürgen van Buer va expune ”clişeele sale alb-negru” realizate în timpul mai multor călătorii în Transilvania în perioada 2014 – 2018.

Curatorul expoziţiei, Josef Balazs (Nürnberg), a reunit imaginile artistului într-un concept unitar interesant sub motto-ul "STRĂIN: FAMILIAR". În acest sens a adus completări formulei expoziţionale de la München cu o variantă expo-hibrid. Ne referim la imagini care coabitează armonic cu texte precum şi cu înregistrări video ultimele fiind accesate virtual. De facto, expoziţia a primit această extensie artistică multiplă graţie doamnei Lilia Antipow, responsabilă cu relaţiile publice de la Haus des Deutschen Ostens (HDO) München, cea care a iniţiat şi a mediat prezenţa lucrărilor foto pe simeza sibiană de la Casa Friedrich Teutsch.

Mediul diplomatic german susţine evenimentul

În expoziţia de la Sibiu, care se deschide sub patronajul Episcopului Reinhart Guib, eveniment cultural inedit spri­ji­nit de Consulatul Repu­blicii Federale Germania la Sibiu, simţim cu evidenţă şi amprenta a două specialiste din domeniu, a căror expertiză profesională este recunos­cută la nivele naţional şi inter­naţional. Este vorba de doamnele PhD. Heidrun König şi PhD Gerhild Rudolf. Potrivit acestora fotograful berlinez prof. dr. DHC Jürgen van Buer abordează p temă social - filosofică, cautând prin imaginile sale să răspundă la întrebarea ”când străinul de­vine familiar” dar nu în termeni generali. ”Acest proces este influenţat de prea mulţi factori individuali, dar mai ales biografici. Ceea ce era iniţial străin poate deveni curând familiar, în timp ce familiarul poate apărea străin. Fotogra­fiile lui Jürgen van Buer combină ambele aspec­te. Fotografiile alb-negru apar multora drept străine. Alţii se simt atraşi de această lume. Nu se poate nega faptul că lumea Transilvaniei i-a fost iniţial străină fotografului din Berlin. Vizitatorii urmează să se edifice dacă imaginile surprinse de un străin sunt familiare unui braşovean, sau unui sibian..etc.”, ne-au pre­cizat gazdele evenimentului.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA