O treime din primăriile județului Sibiu, în grevă de avertisment. În 5 februarie ar putea fi declanșată greva generală

Miercuri, 21 de primării din județul Sibiu s-au aflat în grevă de avertisment între orele 11 – 13. Administrațiile locale care au aderat la acest demers s-au alăturat celor peste 800 de primării din țară, aflate miercuri în grevă de avertisment în intervalul orar amintit. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Angajații din primării amenință că, în cazul în care demersul lor nu va avea ecou la nivelul factorilor de decizie, în 5 februarie ar putea declanșa o grevă generală. Protestul de miercuri a fost organizat în așa fel încât să nu efecteze funcționarea instituțiilor și relația cu cetățenii. La nivelul județului Sibiu, reprezentnații ACoR au participat la o întâlnire, organizată marți, în cadrul căreia au fost discutate, printre altele, doleanțele celor din administrația publică locală.

”Cei prezenți la întâlnire au adus în discuție subiecte de actualitate pentru administrația publică locală, cum ar fi: solicitările angajaților din administrația publică privind respectarea Legii salarizării și adoptarea noii Legi a salarizării, așa cum e prevăzut în PNRR, reforma sistemului de finanțare a administrației publice locale și respectarea statutului funcționarului public și protestul membrilor sindicatului Federației Columna – SCOR, calendarul și forma de manifestare a salariaților. Participarea unui număr de 21 de comune la protestul membrilor de sindicat din cadrul Federației Columna – SCOR, cu recomandarea președintelui ACoR Sibiu,  ca activitatea să fie organizată în așa fel încât să nu fie perturbată relația cu cetățenii și să se poată realiza solicitările urgente. Din județul Sibiu vor participa la grevă angajații din următoarele comune: Alma, Alțâna, Apoldu de Jos, Arpașu de Jos, Ațel, Biertan, Blăjel, Bruiu, Cârțisoara, Dârlos, Hoghilag, Iacobeni, Loamaneș, Merghindeal, Mihăileni, Poplaca, Sadu, Șeica Mică, Slimnic, Șura Mică  și Valea Viilor. Revendicarea principală nu vizează o creștere a salariilor și eliminarea inechităților și a plafonării bazei de calcul la  nivelul salariului minim pe economie, aferent anului 2021, respectiv 2350+5%. În concluzie angajații din administrația publică locală nu solicită creșterea salariului ci respectarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Filialei sibiene a ACoR.

D.B.

31 ianuarie 2024 la 12:40

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 11 ore
„Noaptea muzeelor” va fi ziua renașterii celei mai vechi gospodării dintr-un muzeu românesc
Dacă e miercuri, vorbim despre un loc încărcat de istorie și emoție. O poveste pe care am descoperit-o...
Cultură
5 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 11 ore
FC Hermannstadt pierde la mare luptă a doua finală de Cupa României
Sibienii au crezut până în ultimele secunde că pot trimite meciul în prelungiri, dar până la urmă au...
Actualitate
7 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 21 ore
„Ce înseamnă să am grijă de mine?”, atelier la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Astra îi așteaptă pe tinerii cu vârsta între 10 – 13 ani la un atelier dedicat vârstei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
Radu Carp: „Realitatea augmentată din mentalul uman are nevoie azi de lumina înțelepciunii”
Asistența prezentă, în sala Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, la dezbaterea focusată pe logica stategiilor doctrinale paradoxale din...
Eveniment
5 min de citit