Peste 2000 de vizitatori au păşit în centrul de echitaţie Villa Abbatis din satul Apoş, unde compania PROFI a ţinut să comemoreze cei 700 de ani de la prima atestare documentară a localităţii, prin organizarea unui târg al producătorilor locali.
La acest eveniment şi-au prezentat produsele 28 de producători din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş, etalând o mare varietate de produse tradiţionale alimentare şi artizanale. Vizitatorii au putut degusta o mulţime de produse alimentare; lactate, mezeluri, miere şi produse apicole, dulceţuri, siropuri şi rachiu de prune, iar tocana cu mămăligă, ciorba de cartofi cu tarcăn şi preparatele din peşte pregătite de „SC Stejărişu 195 GUESTHOUSE” au ajuns la toţi cei care au dorit să mănânce „ca la mama acasă” în Ardeal.
În standurile cu produse artizanale au fost expuse cămăşi, ii şi bluze lucrate tradiţional, corfe şi mături de nuiele din Fofeldea, cazane şi produse din cupru din Brateiu, produse de ceramică de la Nocrich, obiecte din pâslă din Metiş. Din târg n-a lipsit nici atelierul de pictură pentru copii, unde aceştia au putut să-şi prezinte talentele artistice.
Evenimentul fiind organizat într-un centru de echitaţie, spectacolele cu cai au impresionat publicul care a admirat şi aplaudat demonstraţiile de călărie prezentate de echipa din Deva: Denisa Pânzariu, Melinda Szabo şi Dănuţ Jaba. Pentru numere de dresaj s-a bucurat de aplauze şi Daria Miclea cu poneiul Pepito.
Cei care au dorit să admire peisajul şi să viziteze ţiglăria inaugurată de regele Angliei, Charles al III-lea, pe când era doar principe, au avut la dispoziţie două trăsuri.
Fiind o manifestare de susţinere a patrimoniului, prezenţa folclorului a fost firească, acesta fiind susţinut de echipa de dansatori ai şcolii din Apoş pregătiţi de profesorul Ioan Sârbu, şi de grupul vocal al Casei de Cultură “Ilarion Cocişiu” din Agnita condus de profesoara Doina Părău.
De altfel, manifestarea de la Apoş s-a aflat şi sub semnul muzicii folk prezentate de valoroşi interpreţi ai genului. După aplauzele primite de Antonia şi Cezara Gânfălean pe scenă au urcat şi au încântat publicul Adela Oros, Felicia Pop, Dinu Olăraşu, şi Cristian Lupaşcu.
Vizitatorii vechii biserici evanghelice, monument istoric, construită în veacul al XV-lea au avut bucuria să afle de la ing. Emil Lascu nu numai povestea acesteia, ci şi
despre momente istorice importante ale satului Apoş. Cei care l-au ascultat pe eruditul prezentator şi au dat curs invitaţiei acestuia de a-i vizita micul muzeu, au putut descoperi acolo o veritabilă comoară din patrimoniul cultural al Văii Hârtibaciului.
Târgul de produse locale de la Apoş a fost o veritabilă sărbătoare, cu timp frumos şi bună dispoziţie
Deschiderea oficială a târgului a avut loc cu o zi înainte, fără public, în prezenţa ASR Principesa Margareta a României şi a principelui Duda.