"Suntem bucuroşi să încheiem stagiunea 2022/2023 cu 220 de reprezentaţii şi 160 de ateliere prezentate pentru toate categoriile de public. Iar pentru asta mulţumim în primul rând familiilor din Sibiu pentru entuziasmul şi deschiderea faţă de o tradiţie culturală ce transformă oraşul nostru an de an!", a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.
"Harap Alb" a fost distins cu premiile pentru regie şi reteatralizarea unui text clasic în cadrul Festivalului Internaţional "ImPuls" de la Bucureşti, dar şi premiul pentru cea mai bună scenografie în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver" din Galaţi. Spectacolul de la Sibiu este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costume se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi prinde viaţă pe scenă. Decorurile şi costumele pentru acest spectacol poartă semnătura scenografului Roxana Ionescu, iar din distribuţia spectacolului fac parte actorii şi actriţele Lucia Barbu, Mircea Corcoveanu, Raluca Răduca, Barbara Crişan, Paul Bondane, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Angela Páskuy, Adrian Prohaska. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 8 iulie, şi duminică,
9 iulie, de la ora 11:00.
Cei mici pornesc la început de vacanţă într-o aventură fascinantă spre casa de turtă dulce din pădurea fermecată, alături de Hänsel şi Gretel. Adaptarea scenică în maniera teatrului de animaţie concentrează acţiunea şi transmite un mesaj despre iubire şi curaj. Doi fraţi sunt puşi la încercare atunci când mama vitregă îi alungă de acasă. Solidaritatea şi inventivitatea le vor fi de folos pe acest drum al maturizării. "A spune poveşti este o bucurie! A vedea ochii micilor şi marilor spectatori încântaţi de imaginile scenice şi de personajele care prind viaţă în spectacol este o speranţă!", a declarat regizoarea Oana Leahu. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Claudia Stühler, Angela Páskuy, Daniela Dragomir, Jenö Major, Lucia Barbu şi Adrian Prohaska. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 15 iulie, şi duminică, 16 iulie, de la ora 11:00.
Accesul la oricare din reprezentaţiile de mai sus se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Teatrului, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00 sau duminica între orele 10:00 şi 14:00. Mai multe detalii despre bilete şi acces, dar şi condiţiile de modificare a biletelor flexibile, puteţi găsi în regulamentul afişat pe teatrulgong.ro.