Ești la dietă sau vrei să mănânci mai sănătos? Iată cele mai bune sfaturi pentru gătit legume pe grătarul tău Weber

Banalele legumele pregătite la grătar pot fi extrem de delicioase și aromate, mai ales dacă le gătești pe un gratar electric profesional. În plus, sibienii noștri de la Pefoc, recunoscuți pentru șemineele, sobele, și mai nou, și pentru grătarele lor premium, ne vor prezenta câteva idei și sfaturi de care să ținem cont atunci când suntem la dietă sau vrem să adoptăm un regim alimentar mai sănătos, preparând legume delicioase pe grătarele Weber.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Încercați să gătiți doar legume proaspete disponibile în funcție de sezon

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Legumele de sezon cumpărate din piețe, aprozare sau de la micii producători locali, o să fie mult mai gustoase decât cele livrate prin marile lanțuri de magazine. Motivele sunt evidente. Legumele și fructele sunt mai coapte, mai aromate și deci, vor avea și un gust mult mai bun. În acest fel nici măcar nu va mai conta tehnica ta de gatit. Pur și simplu le poți pune așa cum sunt direct pe grill și vei avea toate șansele să obții rezultate excelente.

 

Tăiați legumele în așa fel încât să le expuneți cât mai mult pe suprafața grill-ului încins

 

Tăiați fiecare legumă în așa fel încât să fie expusă cât mai mult zonei de contact cu grătarul Weber. Cu cât contactul este mai direct, cu atât aromele vor fi mai bune. De exemplu, alegeți ardei grași sau kapia și îndepărtați-le miezul și sâmburii. Cu cât părțile laterale sunt mai plate, cu atât suprafața lor se va carameliza mai mult pe un gratar de gradina fierbinte, căpătând acea aromă inconfundabilă și gust delicios de ardei copt!

 

Ungeți grătarul cu un ulei de calitate superioară

 

Legumele au nevoie de ulei pentru a preveni lipirea și carbonizarea lor pe grătarul încins. Uleiurile neutre, cum ar fi uleiul de canola, vor face treaba destul de bine, dar un ulei de măsline extravirgin, oferă avantajul suplimentar de a îmbunătăți aroma oricărei legume.

 

Ungenți suficient pentru a acoperi bine fiecare parte, dar nu atât de mult încât legumele să băltească în ulei și să picure pe foc. Asezonăm legumele din belșug cu sare și piper. Pentru un plus de aromă și gust, puteți marina legumele la temperatura camerei timp de 20-60 de minute, în ulei de măsline, oțet, usturoi, ierburi și condimente după gust.

 

Când știți că sunt gata?

 

Legumele ferme, cum ar fi ceapa sau feniculul, sunt adesea prăjite la grătar undeva între crocante și fragede. Dacă totuși le preferați mai moi și mai caramelizate, lăsați-le pe grătar cu câteva minute în plus. Totuși, încercați să nu exagerați și urmăriți-le cu atenție pentru a nu se carboniza! Grill-ul încins intensifică rapid dulceața legumelor și asta poate duce la ardere. Tăiați legumele cât puteți de uniform. O grosime de aproximativ 1 cm este potrivită pentru majoritatea legumelor la grătar.

 

Concluzionând, acestea sunt doar câteva sfaturi simple, dar extrem de eficiente dacă vrei să  oferi legumelor tale pregătite pe grătar, un gust bogat și delicios. Tot ce-ți mai lipsește, este și un grătar pe măsură, care să te ajute să gătești perfect, felurile tale preferate de mâncare.

 

Așadar, intră pe site-ul sibienilor nostri www.pefoc.ro și alege-ți de acolo un model premium de la Weber – companie americană specializată în producția de grătare premium, grill-uri electrice, grătare clasice pe cărbuni, grătare pe gaz, alături de un întreg univers de accesorii gratar de calitate superioară, la prețuri potrivite pentru fiecare buget în parte!

22 decembrie 2022 la 10:49
Distribuie articolul:

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 16 minute
Percheziții la Aeroport. Procurorii europeni cercetează posibile fraude cu fonduri comunitare
 În cursul zilei de marți, au avut loc mai multe percheziții în Sibiu, principala instituție vizată fiind Aeroportul...
Actualitate
1 min de citit
acum 1 oră
„Dansul Corbilor” (ediția a XIII-a), în curtea Căminului Cultural Roșia
Vineri, 4 iulie, începând cu ora 18, în curtea Căminului Cultural din Roșia se va desfășura cea de-a...
Actualitate
2 min de citit
acum 2 ore
Cursuri gratuite de dans pentru seniorii Sibiului
„Dansul Nu Are Vârstă” este un proiect al Asociației Fantasy Dance care a ajuns la cea de-a șaptea...
Actualitate
2 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 2 ore
Cosirea vegetației și plombări cu sort și emulsie, printre lucrările executate pe drumurile județului, în această săptămână
Pe drumurile județului continuă lucrările de reparații și întreținere, executate de Drumuri și Poduri SA Sibiu. În această săptămână,...
Actualitate
3 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 2 ore
Luni se dă startul la înscrieri pentru o nouă ediție a Artizan Huet. Când are loc evenimentul
În zilele de 12 și 13 iulie se va desfășura o nouă ediție a Artizan Huet, dedicat comercianților...
Actualitate
2 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 2 ore
A intrat cu tractorul pe DN7 fără să se asigure. O fetiță a ajuns la spital
În această dimineață a avut loc un accident la Boița, pe fondul neacordării de prioritate. Un tânăr care...
Actualitate
2 min de citit
acum 2 ore
În Poligonul Cârțișoara, trageri de dimineața până seara
Până în data de 4 iulie, la Poligonul Cârțișoara va fi activitate specifică intensă. Conform unei informări dată publicității...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 3 ore
Echipa secției de Prematuri a SCJU Sibiu, locul I la Concursul „Kangaroo Mother Care 2025”
La Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu se aplică de peste 15 ani metoda Kangaroo Care,...
Actualitate
3 min de citit
Autor Paul NEAGU
acum 3 ore
Maria, primul pasager „metropolitan”. Cum a fost prima cursă cu autobuzul electric
Într-o dimineață liniștită de vară, când soarele abia îndrăznea să se ridice peste dealurile Sibiului, un autobuz electric...
Actualitate
3 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 3 ore
Discuții cu primărița, în Sebeșu de Sus
Locuitorii din Sebeșu de Sus care vor să discute cu primărița diferite probleme legate de comunitate, o pot...
Actualitate
1 min de citit
Autor Mihai POP
acum 3 ore
A murit după ce a mâncat ciuperci. Medic: „Pericolul biologic din pădure pe care îl poți cumpăra de la piață”
Un bărbat de 48 de ani a decedat, iar soția (46 ani) și mama (92 ani) sunt în...
Actualitate
3 min de citit
acum 4 ore
Drumarii acționează pe A1, DN14 și DN14A. Circulați cu prudență!
Luna iulie a debutat cu importante lucrări executate de muncitorii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP...
Actualitate
1 min de citit