Ești la dietă sau vrei să mănânci mai sănătos? Iată cele mai bune sfaturi pentru gătit legume pe grătarul tău Weber

Banalele legumele pregătite la grătar pot fi extrem de delicioase și aromate, mai ales dacă le gătești pe un gratar electric profesional. În plus, sibienii noștri de la Pefoc, recunoscuți pentru șemineele, sobele, și mai nou, și pentru grătarele lor premium, ne vor prezenta câteva idei și sfaturi de care să ținem cont atunci când suntem la dietă sau vrem să adoptăm un regim alimentar mai sănătos, preparând legume delicioase pe grătarele Weber.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Încercați să gătiți doar legume proaspete disponibile în funcție de sezon

 

Legumele de sezon cumpărate din piețe, aprozare sau de la micii producători locali, o să fie mult mai gustoase decât cele livrate prin marile lanțuri de magazine. Motivele sunt evidente. Legumele și fructele sunt mai coapte, mai aromate și deci, vor avea și un gust mult mai bun. În acest fel nici măcar nu va mai conta tehnica ta de gatit. Pur și simplu le poți pune așa cum sunt direct pe grill și vei avea toate șansele să obții rezultate excelente.

 

Tăiați legumele în așa fel încât să le expuneți cât mai mult pe suprafața grill-ului încins

 

Tăiați fiecare legumă în așa fel încât să fie expusă cât mai mult zonei de contact cu grătarul Weber. Cu cât contactul este mai direct, cu atât aromele vor fi mai bune. De exemplu, alegeți ardei grași sau kapia și îndepărtați-le miezul și sâmburii. Cu cât părțile laterale sunt mai plate, cu atât suprafața lor se va carameliza mai mult pe un gratar de gradina fierbinte, căpătând acea aromă inconfundabilă și gust delicios de ardei copt!

 

Ungeți grătarul cu un ulei de calitate superioară

 

Legumele au nevoie de ulei pentru a preveni lipirea și carbonizarea lor pe grătarul încins. Uleiurile neutre, cum ar fi uleiul de canola, vor face treaba destul de bine, dar un ulei de măsline extravirgin, oferă avantajul suplimentar de a îmbunătăți aroma oricărei legume.

 

Ungenți suficient pentru a acoperi bine fiecare parte, dar nu atât de mult încât legumele să băltească în ulei și să picure pe foc. Asezonăm legumele din belșug cu sare și piper. Pentru un plus de aromă și gust, puteți marina legumele la temperatura camerei timp de 20-60 de minute, în ulei de măsline, oțet, usturoi, ierburi și condimente după gust.

 

Când știți că sunt gata?

 

Legumele ferme, cum ar fi ceapa sau feniculul, sunt adesea prăjite la grătar undeva între crocante și fragede. Dacă totuși le preferați mai moi și mai caramelizate, lăsați-le pe grătar cu câteva minute în plus. Totuși, încercați să nu exagerați și urmăriți-le cu atenție pentru a nu se carboniza! Grill-ul încins intensifică rapid dulceața legumelor și asta poate duce la ardere. Tăiați legumele cât puteți de uniform. O grosime de aproximativ 1 cm este potrivită pentru majoritatea legumelor la grătar.

 

Concluzionând, acestea sunt doar câteva sfaturi simple, dar extrem de eficiente dacă vrei să  oferi legumelor tale pregătite pe grătar, un gust bogat și delicios. Tot ce-ți mai lipsește, este și un grătar pe măsură, care să te ajute să gătești perfect, felurile tale preferate de mâncare.

 

Așadar, intră pe site-ul sibienilor nostri www.pefoc.ro și alege-ți de acolo un model premium de la Weber – companie americană specializată în producția de grătare premium, grill-uri electrice, grătare clasice pe cărbuni, grătare pe gaz, alături de un întreg univers de accesorii gratar de calitate superioară, la prețuri potrivite pentru fiecare buget în parte!

22 decembrie 2022 la 10:49

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dan FRÂNCU
acum 1 minut
A trecut la cele veșnice fostul preot paroh ortodox din Tălmaciu
Preotul ortodox Simion Rusu, ctitor al Bisericii „Sfinții Mihail și Gavril” din Tălmaciu (biserica nouă), a trecut la...
Actualitate
1 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 2 minute
Violoncelistul Ștefan Cazacu, pe scena Filarmonicii Sibiu
Filarmonica de Stat găzduiește, joi, concertul simfonic ce face parte din Turneu Festivalul CellEAST și care îl aduce...
Actualitate
1 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 26 minute
Important pentru deținătorii de terenuri din Avrig
Proprietarii de imobile – terenuri de pe teritoriul administrativ al orașului Avrig trebuie să știe că au început...
Actualitate
2 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 43 minute
Ultimele locuri la atelierul educativ pentru copii, de la Filarmonică
Filarmonica de Stat face un anunț important pentru cei mici și îi invită să se înscrie la atelierul...
Actualitate
1 min de citit