Articol
Un pumn de aşchii de rădăcină de dud alb (agud) se pun seara în 2 l de apă. A doua zi se fierb până scade lichidul la 1,250 litri. Se strecoară şi se bea în timpul unei zile. Ceaiul se bea până scade burta. Se face o pauză de 3 săptămâni şi apoi se repetă încă 14 zile. Se va urina foarte des, iar la începutul tratamentului urina va avea culoare roşiatică. În fiecare an această reţetă se poate repeta timp de 3 săptămâni.
-1 kg de ceapă roşie se curăţă şi se toacă mărunt. Se pune într-un borcan şi se toarnă peste ea 5 l de ţuică curată. Se lasă la macerat 10 zile. Din acest amestec se iau dimineaţa pe stomacul gol 30-40 ml, apoi se stă culcat pe partea dreaptă 30 minute, după care se poate lua masa de dimineaţă. În cel mai scurt timp, ficatul începe să se regenereze. Se vor lua câte 20 picături tinctură de genţiană de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Genţiana măreşte şi pofta de mâncare şi elimină apa din organism.
Reţete după Valeriu Popa