O competiție sportivă de masă, spectacole de teatru și ateliere educative se numără printre evenimentele la care pot participa sibienii în acest weekend.
Sâmbătă și duminică, comunitatea sibiană și nu numai se pune din nou în mișcare, la cea de-a 14-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu. Anul acesta concueanții se vor întrece pentru 54 de cauze. După atâta efort, urmează o petrecere în Sala festivă a Bibliotecii Astra, corpul A, clădirea istorică, începând de la ora 15,00, unde se vor distra alături de Dj Gadjo, FunkyDrop și Moonlight Breakfast.
În curtea interioară a Liceului „Brukenthal”, din Piața Huet, sibienii pot vedea expoziția „Cine suntem noi?”, care aduce în fața publicului lucrări grafice ce ilustrează cauzele Maratonului Internațional Sibiu, o incursiune în poveștile și proiectele celor 54 de organizații și grupuri de inițiativă înscrise la ediția cu numărul 14 a evenimentului.
Muzeul ASTRA îi găzduiește, în aceste zile (joi și vineri) pe cei mai mici meșteșugari care se întrec la Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”. În cadrul acestui concurs copiii cu vârsta între 6-18 ani își vor demonstra îndemânarea ca adevăraţi creatori de artă populară și cunoscători ai secretelor meşteşugului artistic tradiţional sau ai specificului artizanal din zona de origine.
Centrul Cultural “Ion Besoiu” este vineri, 23 mai, începând cu ora 19,30, gazda Turneului Național Vivaldi Rocks 2025, care aduce în premieră mondială, Orchestra Simfonică București. Aceasta va interpreta exclusiv pe instrumente electrice, într-un spectacol revoluționar unde armoniile muzicii clasice se împletesc cu forța marilor legende ale scenei internaționale. Va încânta publicul cu reorchestrări simfonice spectaculoase ale unor hituri emblematice – de la Metallica și Queen, la Nirvana și Bon Jovi.
Teatrul „Gong” aduce pe scenă vineri, 23 mai, de la ora 18:00 și sâmbătă, 24 mai, de la ora 18:00 spectacolul „APOCALIPSYNC”, recomandat celor cu vârsta peste 10 ani, spectacol în limba spaniolă, cu supratitrare în limba română. Spectacolul are zece scene care se succed, una după cealaltă, fără întrerupere. Luciano Rosso prezintă în acest spectacol unic de teatru fizic, o multitudine de fațete creative. El dezvoltă în special mișcarea, interpretarea, muzicalitatea și umorul și ne dezvăluie o serie de tehnici de sincronizare a buzelor, mimă și dans.
Atelierul de Creat Povești – „Portret cu nasturi” va avea loc sâmbătă, 24 mai, de la orele 10:00 și 12:00 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Cu pensule și nasturi colorați, copiii vor da viață unor personaje vesele pe pânză. Vor picta chipuri zâmbitoare, apoi își vor completa lucrarea decorând părul personajului cu nasturi colorați, de diferite forme și mărimi.
Sâmbătă, 24 mai, de la ora 11:00, duminică, 25 mai, de la ora 11:00 și joi, 29 mai, de la ora 18:00 (spectacol în limba germană cu supratitrare în limba română) va avea loc spectacolul „HÄNSEL ŞI GRETEL”, spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Povestea Hänsel şi Gretel a Fraţilor Grimm este una dintre cele mai frumoase poveşti ale literaturii universale. Adaptarea scenică în maniera teatrului de animaţie concentrează acţiunea, iar spectacolul transmite astfel mesajul despre iubire şi curaj în modul cel mai direct posibil”, au transmis reprezentanții Teatrului „Gong”.
Vineri, 23 mai, de la orele 10.00 și 11.30, la Filarmonica de Stat va avea loc un atelier educativ, în care cei mici vor crea panouri fonice din cofraje de ouă, folosind o tehnică similară lui Jackson Pollock, care realiza tablouri prin tehnica picurării (drip painting).
„Teorema” este piesa care se va juca sâmbătă, 24 mai, ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului „Radu Stanca”. „ Un tânăr intră în casa unor burghezi bogați. El este însăși frumusețea. Și venirea lui este mai mult o vizită care se împlinește prin posesia fizică. Servitoarea, Emilia, apoi fiul familiei, Pietro, mama, Lucia, fiica, Odetta, și tatăl, Paolo, toți vor cunoaște oaspetele, în sensul biblic. Dar după plecarea lui bruscă, ce va rămâne din mesajul lăsat? Numai servitoarea va cunoaște mântuirea? Căci, spre deosebire de burghezi, conform lui Pasolini, ea nu și-a înlocuit conștiința cu sufletul, nici moralitatea cu simțul sacru”, au transmis reprezentanții Teatrului „Radu Stanca”.
Duminică, 25 mai, de la ora 17.00 sibienii pot vedea piesa „Puzzle”, în Sala Studio a Teatrului „Radu Stanca”. „Un spectacol în care publicul poate decide cum evoluează povestea. O producție despre relații interumane și reguli impuse de societate. Trei povești în care fiecare își are propriul adevăr. Oare are dreptul cineva să îi judece?”
Sursa foto: Arhiva Tribuna