17 acte de violență în școlile din Sibiu, în doar trei luni

Acasa >

Articol

Ziua de 30 ianuarie este Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școli, scopul acesteia fiind de a educa elevii în spiritul armoniei, solidarității, respectului, toleranței și a dialogului.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sibiu instrumentează cazurile de violență sesizate la nivelul școlilor, acestea având obligația de a informa semestrial DGASPC Sibiu, cu privire la cazurile de violență înregistrate la nivelul unității.

„Violența școlară este doar una dintre manifestările violenței cotidiene. Și nu ne referim doar la violența fizică, ci și la cea psihologică și verbală, forme care sunt uneori mai dăunătoare copilului, întrucât afectează puternic psihicul acestuia, iar urmările lor se vindecă lent, provocând suferință și frică permanentă.

Conform Procedurii privind managementul cazurilor de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor și personalului unității de învățământ, precum și al altor situații corelate în mediul școlar și al suspiciunii de violență asupra copiilor în afara mediului școlar, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu instrumentează cazurile de violență sesizate la nivelul școlilor.

În perioada septembrie-decembrie 2024, la nivelul DGASPC Sibiu s-au înregistrat 17 sesizări privind situații de violență din școli, care au făcut referire la 21 de minori, ocazie cu care la momentul instrumentării cazurilor, părinții acestora au beneficiat de consiliere, informare, îndrumare din partea reprezentanților instituției noastre pentru prevenirea și combaterea violenței școlare.       

În toate cazurile menționate mai sus și instrumentate la nivelul DGASPC Sibiu s-au efectuat verificări în teren, la sediul unităților de învățământ și s-a colaborat cu toți factorii implicați, respectiv: unitatea școlară, Serviciile Publice de Asistență Socială/Direcțiile de Asistență Socială din cadrul primăriilor de domiciliu sau poliția. Pentru a reclama orice formă de abuz/violență este la dispoziție numărul 119 – număr unic național destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului. Acest număr de telefon poate fi apelat 24 de ore din 24, de către orice persoană (adult sau copil) care doreşte să sesizeze situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate”, au transmis reprezentanții DGASPC Sibiu.

(I.D.)

 

 

30 ianuarie 2025 la 09:00

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 22 minute
Măldărășanu, după victoria cu Poli Iași: ”Pentru un spectator neutru, a fost un meci frumos”. A recunoscut că a avut emoții
Antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, a declarat, în conferința de presă de după meciul cu echipa din Iași,...
Actualitate
3 min de citit
Autor Cosmin Rus
acum 1 oră
Urs lovit de două mașini pe Hula Bradului
Trafic alternativ pe DN 1 în zona Hula Bradului din cauza unui accident rutier. Un urs a fost...
Eveniment
1 min de citit
Autor Dan FRÂNCU
acum 1 oră
„La izvorul dorului”, în Tălmăcel
Ediția a XVIII-a a Festivalului – Concurs de Folclor „La izvorul dorului” se va desfășura sâmbătă, 17 mai,...
Actualitate
2 min de citit
Autor Cosmin Rus
acum 5 ore
Accident grav pe A1. O persoană a decedat iar alte două sunt rănite
Accident grav pe Autostrada A1 pe sensul Sebeș – Sibiu, în zona localității Cristian. Un autoturism a intrat...
Eveniment
2 min de citit