Tribuna
PNL
Amenajare peisagistică la trei lacuri din Ocna Sibiului
Amenajare peisagistică la trei lacuri din Ocna Sibiului

 

La Ocna Sibiului a fost semnat luni contractul privind execuția Componentei 2 Turism din cadrul proiectului “Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului”, componentă având valoarea de 7.632.000,00 lei. Proiectul este cel mai mare derulat în prezent în stațiunea situată la 17 km de Sibiu și prevede asfaltarea mai multor străzi din oraș și amenajarea unei parcări, pe de o parte, iar pe de altă parte amenajări peisagistice în zona turistică și modernizarea bazei sportive. Prin contactul de execuție semnat luni vor fi realizate următoarele lucrări: amenajare zonă de agrement şi sport pentru sănătate, amenajare parc „Statuia Minerului”, amenajare peisagistică “Lacul Pânzelor”, amenajare peisagistică “Lacul fără fund”, amenajare peisagistică “Lacul Verde” (Popular), amenajare teren joacă - zona ANL. 

Primarul oraşului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, a declarat: „După patru încercări de desemnare a unui constructor, cea de-a cincea licitație a reușit să stabilească firma care va pune în practică prevederile Componentei 2 Turism din acest mare proiect, care va asigura desfăşurarea şi dezvoltarea activităţilor recreative din staţiunea Ocna Sibiului. Iată că la începutul unui nou mandat demarăm alte investiții importante pentru orașul nostru. La precedentele licitații fie nu s-au prezentat candidați, fie nu au fost îndeplinite toate condițiile de către participanți, dar iată că în final există un câștigător care va începe în scurt timp lucrările. Semnarea contractului este rezultatul bunei colaborării între Consiliul Judeţean Sibiu şi oraşul Ocna Sibiului, atât la nivel de factori decizionali cât şi la nivelul echipelor de proiect. Deci, sunt convins că buna colaborare dintre mine şi doamna Daniela Câmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, va asigura şi pe viitor atragerea de noi proiecte din fonduri europene care să ducă la modernizarea şi dezvoltarea staţiunii Ocna Sibiului”.

Prezentă la semnarea contractului cu S.C.ADURO IMPEX S.R.L., Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu a declarat: „Ocna Sibiului este unul dintre cele mai importante orașe din județul Sibiu, iar dezvoltarea economică și turistică prin creșterea atractivității stațiunii, reprezintă o prioritate pentru noi. Modernizarea zonei de agrement pentru care am semnat contractul astăzi, va readuce strălucirea de altădată stațiunii balneo-climaterice Ocna Sibiului, iar cei care o vor vizita fie pentru proprietățile curative, fie pentru agrement sau pentru frumusețile locului se vor putea  bucura de un loc unic în regiunea centru. Sunt optimistă că termenul de finalizare va fi și pentru acest obiectiv în grafic, la fel ca și cel pentru  infrastructura rutieră, unde avem toate șansele să îl finalizăm cu aproape un an în avans”. 

Lucrările vor începe în scurt timp și vor fi încheiate înainte de debutul sezonului estival de anul viitor. Valoarea totală a proiectului “Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului” este de 19.613.388,30 lei.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA