Tribuna
PNL
Spre bucuria copiilor și … a mamelor din comuna Cristian, s-a modernizat parcul de joacă de lângă căminul cultural
Spre bucuria copiilor și … a mamelor din comuna Cristian,  s-a modernizat parcul de joacă de lângă căminul cultural

Joi, 25 aprilie, pe o ploaie „mocănescă” s-a inaugurat noul parc de joacă de lângă căminul cultural din comuna Cristian. Toți locuitorii comunei cunosc vechiul parc de pe strada XI, un loc de joacă amenajat simplu (în 2006), cu dotări minimale, în vremurile în care bugetul local al comunei avea alte priorități. Din toamna anului trecut, societatea Hiko Sports SRL (Deva) a elaborat proiectul, întocmind întreaga documentație tehnică, fiind obligată - prin contract - să livreze și monteze echipamentele de joacă și să amenajeze terenul. Termenul de execuție a fost devansat, executantul urgentând lucrările cu scopul de a preda obiectivul de investiții înainte de cea mai așteptată vacanță a primăverii: vacanța de Paști. După temeinice lucrări de amenajare (incluzând decopertarea și săpături la cote stabilite, turnarea de beton armat, realizarea straturilor de fundație din balast și piatră spartă, montarea bordurilor, turnarea tartanului și realizarea aleilor pietonale și a platformelor din pavaj prefabricat din beton) s-a reușit montarea echipamentelor, a băncilor stradale și realizarea gropii cu nisip. Astfel, în spațiul vechiului parc s-a montat un complex de joacă (de mari dimensiuni), leagăne, balansoare și figurine pentru copii (mici și mari), toate echipamentele noi fiind certificate pentru conformitate, cu normativele în vigoare (cu garanție doi ani).

În prezența conducerii Primăriei comunei Cristian - a primarului Ioan Seuchea și viceprimarului Dumitru Părian - și a domnului Bogdan Danis - reprezentantul firmei executante, s-a organizat o mică inaugurare; ceremonia tăierii panglicii a fost foarte simplă, spre mulțumirea întregii asistențe, formată din mulțimea de copii și mame, care au dorit să nu se amâne inaugurarea, pentru a beneficia de frumoasa investiție încă din această săptămână.

Toți cei prezenți, reprezentanți ai primăriei sau ai constructorului, au rămas plăcut surprinși de frenezia și bucuria copiiilor care nu au mai avut răbdare, invadând spațiul de joacă și bucurându-se de confortul noilor echipamente. Nimeni nu a încercat să oprească grupurile de copii care ieșeau de la grădiniță, aceștia dorind să ia în primire micul univers dedicat exclusiv lor. Imaginile momentului istoric vor completa albumul de aur al administrației publice locale, satisfacția primarului Ioan Seuchea fiind vizibilă, prin plăcerea cu care încuraja tânăra generație să descopere cel mai frumos loc pentru copii, din comuna Cristian. Am participat cu plăcere la eveniment, cunoscând comunitatea locală și în speranța ca primarul Ioan Seuchea să acorde un interviu - în exclusivitate - cotidianului Tribuna, în calitate de decan de vârstă al primarilor din județul Sibiu. Sper că l-am convins, plecând din Cristian cu certitudinea că micile generații vor fi salvate (pentru un timp!) de la marile tentații ale tehnicilor de socializare pe telefon, sau calculator. De altfel, comunitatea locală cunoaște și se bucură din plin de zestrea infrastructurii sportive și de agrement existentă, investițiile moderne ale ultimilor ani asigurând multe facilități locuitorilor comunei.

Marius HALMAGHI







comentarii
1 comentarii

Pe o ploaie mocaneasca a avut loc o baie de multime (cam redusa la numar, ca romanu nu mai prea pune botul) mitocaneasca. Ia ui ce fetze... de masa de birt de sat pierdut in munti.
sibiAnus
30.04.2024 08:07
Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA