Tribuna
PNL
Afterschool social pentru copiii provenind din familii vulnerabile, înființat la Crucea Roșie Sibiu
Afterschool social pentru copiii provenind din familii vulnerabile, înființat la Crucea Roșie Sibiu
De la începutul lunii noiembrie, la Crucea Roșie Sibiu funcționează un nou program social: afterschool social pentru copiii provenind din familii vulnerabile. Programul se numește "Centrul EGAL".


Centrul E.G.A.L. înseamnă Educație, Generozitate, Abilitați si Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală.
"Crucea Roșie Română a pus bazele a patru centre de zi numite centre E.G.A.L. în cele mai sărace zone din țară: Babadag, Botoșani, Craiova și Lupeni. Centrele de zi susținute de Crucea Roșie Romana încearcă să le arate acestor copii nevoiași adevărata normalitate. Arătându-le că viața poate fi bună, acestor copii li se oferă optimism și o viziune corectă despre viață", spune Raluca Morar, directorul Crucii Roșii - Filiala Sibiu.
La Sibiu, programul a început cu un grup de patru copii din clasa zero și clasa I din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 din Sibiu.
"Doamna directoare Simona Greavu și doamnele profesoare au identificate câțiva copii provenind din familii vulnerabile și le mulțumim pe această cale pentru implicare și disponibilitate", mai spun reprezentanții filialei Sibiu a organizației.
Copiii vin la sediul Societății în fiecare marți și vineri, după finalizarea orelor și înainte de a începe pregătirea temelor, primesc masa de prânz și prăjituri.
Proiectul beneficiază de ajutor din partea studenților voluntari și a personalului administrativ de la birou. Un reprezentant al Crucii Roșii Sibiu se ocupă de un singur copilaș pentru eficiența acestui program.
"Pe lângă pregătirea temelor și masa, încercăm să-i ajutăm pe cei mici cu rechizite, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și cu alimente neperisabile", a explicat Raluca Morar.
Momentan, centrul de la Sibiu este finanțat de Filiala Passau a Societății Naționale de Cruce Roșie din Germania. (A. M.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA