Tribuna
PNL
„Evenimentul Zilei" nu mai apare în ediţie tipărită
„Evenimentul Zilei
© pagina facebook Dan Andronic

Cotidianul „Evenimentul Zilei“, în varianta tipărită, se va închide de anul viitor, după 28 de ani de la prima apariţie, anunţă G4Media. Proprietarul EVZ, Dan Andronic, a precizat, pentru aceeaşi sursă, că echipa redacţională, compusă de 35-40 de jurnalişti va fi distribuită în mare parte în redacţiile online. Andronic a mai spus că se vor extinde în EVZ TV, condus de Mirel Curea, şi se va reveni la EVZ Premium.

Tirajul "Evenimentului Zilei" a scăzut constant în ultimii ani, ca în toată presa tipărită, ajungând la 7.000 de copii vândute pe zi. Andronic a mai spus că desfiinţarea ediţiei print a EVZ are la bază raţiuni strict economice, invocând dublarea preţului la hârtie, pierderile economice, şi scăderea numărului de cititori. Tot el a spus că se negociază intrarea într-un grup de presă mare, fărtă a oferi însă detalii.
Editura Evenimentul şi Capital, cea care deţine publicaţiile "Evenimentul Zilei" şi "Capital" şi-a cerut insolvenţa în februarie 2014. Andronic susţine că în urmă cu o lună judecătorul sindic a aprobat planul de reorganizare al societăţii după ce compania a început să înregistreze profit.
"Evenimentul Zilei" a fost înfiinţat în 1992 de Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu şi Ion Cristoiu. Sub conducerea editorială a lui Ion Cristoiu, EVZ a ajuns în anii '90 la sute de mii de cititori, fiind printre primele care a creat ştirile de tip tabloid şi care a avut o atitudine critică faţă de puterea de atunci






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA