Episcopul Reinhart Guib a revenit în Palatul Episcopal

Spre bucuria oaspeților, a prietenilor prețuiți, dar și a celor apropiați de Biserica Evanghelică C.A. din România, la anuala ”Primire Episcopală”, găzduită în Palatul Episcopal Sibiu, a fost prezent Episcopul Reinhart Guib, cel care în urmă cu un an, din motive de sănătate, nu a putut onora acest ceremonial aparte.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Conform cutumei, la începutul fiecărui an calendaristic, episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din România trece în revistă evenimentele majore petrecute în anul anterior. Eminența Sa a reușit să-și stăpânească cu greu emoția specială generată de răsfoirea filelor calenarului evenimentelor bisericești din 2024, mărturisind că pentru el ”a fost un an lung, ca o stea care se estompează și apoi pâlpâie din nou, căutând cerul după o nouă luminozitate”. Ca atare, Episcopul a relatat cu bucurie despre activități precum: ”800 de ani de Andreanum”, ”Cea de-a doua Întâlnire Internațională a Sașilor” și implicit despre succesele comunității germane la alegerile locale. Eminența Sa a fost încântat de finalizarea unor lucrări importante derulate în cetățile bisericești, context în care a făcut referiri și la renovarea Casei Episcopale. Ulterior, Reinhart Guib a trecut în revistă și alte evenimente din comunitate, evenimente care au avut un impact public, cum ar fi: ”Aniversarea a 175 de ani de la sărbătorirea zilei de naștere a lui Carl Wolff”, ”Aniversarea a 50 de ani de la Imnul Evanghelic”, ”20 de ani de la constituirea Arhivelor Bisericii Statului”, ”30 de ani de hirotonire a femeilor”.

2025, anul încercărilor

În opinia Episcopului ”Bisericii Evanghelice C.A. din România, în acest an al marilor încercări trebuie să se marcheze cum se cuvine ”cei 30 de ani de muncă a femeilor din biserica noastră, cei 50 de ani de WGT (programată în luna martie), Paștele și Rusaliile împărtășite precum și marcarea celor 1700 de ani de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea”. Pe lângă aceste „momente de glorie”  a fost menționată și comemorarea din această lună a celor 80 de ani de la deportarea a 70.000 de germani din România în Uniunea Sovietică. 

 

Autor
02 februarie 2025 la 10:58

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 14 ore
„Noaptea muzeelor” va fi ziua renașterii celei mai vechi gospodării dintr-un muzeu românesc
Dacă e miercuri, vorbim despre un loc încărcat de istorie și emoție. O poveste pe care am descoperit-o...
Cultură
5 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 15 ore
FC Hermannstadt pierde la mare luptă a doua finală de Cupa României
Sibienii au crezut până în ultimele secunde că pot trimite meciul în prelungiri, dar până la urmă au...
Actualitate
7 min de citit
Autor Nedeia Dicu
acum 1 zi
„Ce înseamnă să am grijă de mine?”, atelier la Biblioteca ASTRA
Biblioteca Astra îi așteaptă pe tinerii cu vârsta între 10 – 13 ani la un atelier dedicat vârstei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 1 zi
Radu Carp: „Realitatea augmentată din mentalul uman are nevoie azi de lumina înțelepciunii”
Asistența prezentă, în sala Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, la dezbaterea focusată pe logica stategiilor doctrinale paradoxale din...
Eveniment
5 min de citit