Ultima zi a lunii mai va rămâne pentru totdeauna în istoria comunei Rășinari. După aproape un secol de așteptare, rășinărenii au gaz metan, nemaifiind nevoiți să facă focul cu lemne ori să apeleze la butelii.
Acum 94 de ani, consătenii lui Goga și Cioran aveau de ales între o investiție în transportul public (tramvaiul) și una în rețeaua de gaze. Cum lemne aveau din belșug, au ales tramvaiul, dar mulți dintre ei au nădăjduit că, într-o bună zi, rețeaua de distribuție a gazului metan va fi introdusă în comună. Și iată că, la aproape un secol distanță, visul s-a împlinit. Vineri, 31 mai, a fost pusă în funcțiune rețeaua de gaze naturale a comunei Rășinari.
Investiția de 30 milioane de lei cu TVA inclus, finanțată prin programul Anghel Saligny, cuprinde 24 de kilometri de rețea de gaze naturale, 1930 de branșamente și reabilitarea străzilor pe care sunt montate conductele. Finalizarea investiției va aduce un plus de confort cetățenilor, care vor beneficia de această sursă de energie.Locuitorii a zece străzi vor putea bucura de gaze naturale începând de vineri. Furnizarea gazului va începe cu străzile la care rețelele au fost deja verificate, iar până la toamnă se va extinde în întreaga comună.
La evenimentul de punere în funcțiune a rețelei de gaze naturale a comunei Rășinari, organizat la SRMP (la intersecția străzilor Sibiului și Călinișului) au participat primarul comunei, Bucur Bogdan, vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, reprezentanți ai constructorului, membri ai administrației locale, invitați și locuitori din Rășinari.
Atât primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan, cât și vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca au punctat importanța investiției care are două componenete: pe de o parte confortul rășinărenilor, iar pe de altă parte contribuția acestor lucrări de infrastructură la creșterea economică a comunei și chiar la o posibilă dezvoltare imobiliară.