Un Revelion cât o călătorie culinară prin țară, la Palatul Brukenthal Avrig

Acasa >

Articol

Pentru maeștrii bucătari, ospătari, chelneri sau barmani, lăutari, soliști sau DJ, ultima lună a fost deosebit de solicitantă din punct de vedere profesional, cu foarte multe evenimente pentru care a fost nevoie să fie mereu „în priză”, astfel încât oaspeții, invitații să se simtă cât mai bine, să se poată bucura de sărbătoare.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

E vremea ca și cei din categoria personalului ce deservește evenimente sau locații specifice, oameni care, de obicei, „n-au sâmbătă, duminică ori zi de sărbătoare”, să se simtă răsfățați măcar pentru o seară, să aibă parte și ei de o experiență aidoma celor oferite, în ultimul an, clienților. Pornind de la aceste considerente, a devenit o tradiție ca, la scurt timp după încheierea seriei de sărbători și evenimente/petreceri de iarnă, să fie organizate evenimente speciale, la care oaspeții ce stau la mese sunt cei care au muncit un an întreg pentru reușita unor asemenea întâlniri. Asemenea petreceri se organizează peste tot în țară iar Palatul Brukenthal Avrig, una dintre locațiile județului binecunoscute pentru organizarea și găzduirea unor evenimente deosebite, se află printre gazdele ce s-au evidențiat și în acest sens.  

Joi, 16 ianuarie, restaurantul ce funcționează în cadrul frumosului complex baroc din Avrig va găzdui ediția 2025 a „Revelionului Bucătarilor”, petrecerea ce și-a propus să aducă laolaltă maeștri bucătari din toată țara, dar și invitați ce profesează peste hotare.

Reprezentații gazdelor ne-au informat că evenimentul din acest an este inclus în seria de promovare a „Historic Cafes Route”, itinerar cultural recunoscut de Consiliul Europei, și se va bucura de prezența a peste 60 de maeștrii bucătari, care vor oferi celor prezenți oportunitatea deosebită de a „călătorii” prin întreaga țară grație preparatelor tradiționale specifice fiecărei regiuni geografice, reinterpretate și actualizate prin tehnici culinare moderne. Acțiunea este organizată cu implicarea unor structuri organizatorice profesionale ale bucătarilor și creatorilor de evenimente culinare din România.

Ținând cont de succesul înregistrat de ediția 2024 a „Revelionului Bucătarilor – Palatul Brukenthal Avrig”, există suficiente premise ca și în acest an, participanții să aibă parte de o experiență deosebită.

Foto: Arhivă

Autor
12 ianuarie 2025 la 12:35

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 1 oră
Minor ajuns la spital după ce a intrat cu bicicleta-ntr-o mașină, pe Ulița de Sus
Polițiștii rutieri intervin la un eveniment rutier, produs în localitatea Ilimbav, din comuna Marpod. Din primele cercetări efectuate a...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 4 ore
Baza Sportivă Obor, în centrul atenției în minivacanța de 1 Mai
Baza Sportivă Obor a fost vineri, un punct de atracție pentru iubitorii de sport, dar și pentru amatori....
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 4 ore
Două dispariții semnalate de polițiști: o fată de 23 de ani și un bărbat de 48 de ani
Poliţiştii sibieni caută o tânără în vârstă de 23 de ani, care a plecat de acasă fără a...
Eveniment
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
Derbi pentru locul întâi în play-out. Măldărășanu: ”Suntem într-un moment bun al nostru, pozitivi, încrezători, mergem la Galați să câștigăm”
Antrenorul Marius Măldărășanu, a declarat, înaintea plecării spre Galați, unde FC Hermannstadt întâlnește Oțelul, duminică seara, în etapa...
Actualitate
4 min de citit