”Tâlcul celor 181 de km” alergați de un membru HQ MNC-SE Sibiu

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Constantin Nicu-Daniel a absolvit cursurile Colegiului Militar Liceal "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc și cursurile Academiei Forțelor Terestre (specialitatea Artilerie Terestră). A ocupat diverse poziții de execuție și comandă în structurile MapN iar acum face parte din colectivul Comandamentului HQ MNC-SE de la Sibiu. Este o persoană care practică activități sportive în timpul liber, la nivel recreațional: înot și ciclism, care îi sunt de mare ajutor în dezvoltarea capacității fizice pentru alergare. A fost mereu tentat să își testeze potențialul sportiv.

”După ani în care am participat la concursuri de alergare pe toate distanțele “clasice” (5, 10, 21 și 42 de km), a venit un moment când mi-am spus să încerc și distanțe de ultramaraton. Astfel că am alergat, pentru antrenament, pe distanțe cuprinse între 45-65 de km. Trecând cu brio peste solicitările fizice și mentale mi-a fost stârnit interesul pentru cursele de alergare de 24 de ore”, spune Constantin Nicu-Daniel, ținând să ne mai precizeze: ”pentru acest hobby împlinit am primit susținere din partea soției și celor două fete, care au crezut în finalitatea eforturilor mele, chiar dacă nu eram decât un alergător amator, care practică acest sport în scop recreațional”.

 

24 de ore de rezistență fizică

 

”În 2021, la evenimentul Autism24H, de la Mamaia, pe nisip, am reușit să parcurg distanța de 105 km. A urmat cursa de la Timișoara, S24H, din 2022, pe suprafață plată, în cadrul căreia am parcurs 140 de km. Ulterior în 2023 am concurat la Tg. Mureș, în cadrul evenimentului Mures24H, pe teren accidentat, cu diferență de nivel, la finalul căruia am parcurs 142 de km. După cele trei concursuri de alergare de 24 de ore am decis să particip la Ultramaratonul Galați (n.n. desfășuray lângă orașul său natal – Brăila)”, mai spune Constantin.

 

Marea provocare ”Ultramaratonul Galați”

 

”Când am decis să particip la evenimentul de la Galați am hotărât să fiu în cea mai bună formă fizică, dar mai ales mentală și nutrițională. Împreună cu doi prieteni experimentați am susținut antenamente dure care vizau ritmul de alergare, momentele de hidratare și de hrănire. La ora startului soția și cele două fete au venit să îmi susțină efortul. În momentul startului eram focusat doar pe planul de cursă. Știam că urma să fac față durerilor fizice, să-mi înfrânez dorința de a abandona cursa, că urmau 24 ore de alergare… De solitudine pe traseu și că trebuia să alerg și pe timpul nopții ignorând stare fiziologică esențială somnul. Și…a început cursa. Fiind atât de concentrat nici nu am realizat cum au trecut așa de repede 6 ore… acoperisem distanța de 55 de km!. Eram în planul cursei. După 12 ore, cu toate că am parcurs 102 km, mă gândeam doar la primul obiectiv îndeplinit, anume acela de a parcurge minim 100 de km în intervalul orar propus. În partea a doua am început să urmăresc clasamentului, în timp real, care era afișat în zona Start-Sosire. Am realizat că eram pe locul 6, la o distanță de 10 km față de locul 3. În acel moment doream doar să ating și cel de-al doilea obiectiv: parcurgerea distanței de 160 de km (100 de mile). Această distanță este considerată un prag psihologic în cursele de 24 de ore. Am parcurs distanță după 20 de ore iar acest obiectiv mi-a ridicat moralul. ”Am reușit să intru în clubul exclusivist al așa-numiților 100-milers…Alergători care au reușit să alerge 100 de mile (160 de km) în 24 de ore” îmi spuneam în timul alergării. După 20 de ore faptul că ajunsesem pe locul 4, mai precis la 3 km de un loc pe podium devenise o adrenalină pentru mine. Ca atare am abordat altă strategie pentru artingerea și păstrarea locului 3”, a adăugat Constantin Nicu-Gabriel.

Custom Image

Tâlcul celor 181 de km

 

”Am acceptat propunerea dumneavoastră, anume de a prezenta preparativele și stările de spirit prin care am trecut până la reușita din acest an, pentru a arăta tinerilor că în sport, precum în viață drumurile sunt presărate cu multe obstacole dar ele pot fi trecut prin voință, pregătire intensă, spirit de competiție și prin auto depăsire. Tâlcul relatării celor 181 de km, parcurși în alergare de mine, l-aș expune astfel cititorilor: ”Practicarea unui sport vă oferă posibilitatea de a socializa cu mai mulți prieteni, de a avea schimburi de opinii, impresii și experințe despre lucruri, aspecte și deziderate comune. Este o oportunitate de a avea implicit o viață socială sănătoasă”, a concluzionat Constantin Nicu-Gabriel.

 

 

09 mai 2024 la 18:37

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 20 ore
Șelimbărul câștigă sub Pietricica după ce era condus la pauză. ”Călăreții roșii” sunt la mâna lor pentru salvarea de baraj
Echipa lui Neluțu Luca s-a impus cu 2-1, la Piatra Neamț, după ce la pauză Ceahlăul avea 1-0....
Sport
5 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Derbi pentru locul întâi în play-out. Măldărășanu: ”Suntem într-un moment bun al nostru, pozitivi, încrezători, mergem la Galați să câștigăm”
Antrenorul Marius Măldărășanu, a declarat, înaintea plecării spre Galați, unde FC Hermannstadt întâlnește Oțelul, duminică seara, în etapa...
Actualitate
4 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 zile
CSU Sibiu are 1-0 în întâlnirea din play-out cu Galațiul după victoria din această seară, din ”Transilvania”
Baschetbaliștii sibieni au debutat cu dreptul în play-out-ul Ligii Naționale, învingând Galațiul, pe teren propriu, în primul meci...
Actualitate
2 min de citit