FITS 2024
Tribuna
Junioarele de la CSȘ Sibiu, la turneul final. ”Fetele sunt hotărâte să arate că progresul din ultimul an nu e deloc întâmplător”
Ovidiu BOICA
6442 vizualizari
Junioarele de la CSȘ Sibiu, la turneul final. ”Fetele sunt hotărâte să arate că progresul din ultimul an nu e deloc întâmplător”
Echipa feminină de junioare III, pregătită de prof. Dan Buta, a câștigat Seria J și va merge la tunruel final al Campionatului Național.

 

Tinerele handbaliste de la Clubul Sportiv Școlar Sibiu au câștigat grupa de calificare, asigurându-și prezența la turneul final al Campionatului Național. Echipa alcătuită din sportive născute în anii 2008 și 2009 a câștigat 9 din cele 10 partide susținute în Grupa J, singurul eșec fiind cel de pe teren propriu, cu CSȘ Petroșani (25-23). Cu 18 puncte, CSȘ Sibiu a ocupat primul loc, la un punct distanță de următoarea clasată, CSȘ Petroșani, și la șapte lungimi în fața formației care completează podiimul, CSM Tg. Jiu.

Rezultatele echipei sibiene în grupă au fost următoarele: 29-16 (deplasare) și 24-17 (acasă) cu CSȘ Drobeta Tr. Severin, 23-25 (acasă) și 26-24 (deplasare) cu CSȘ Petroșani, 26-15 (deplasare) și 22-16 (acasă) cu CSM Tg. Jiu, 35-13 (acasă) și 29-15 (deplasare) cu CS Novaci, 35-28 (deplasare) și 34-23 (acasă) cu CSM ”Mihai Viteazu” Vulcan.

Misiunea tinerelor handbaliste sibience de a obține această performanță a fost cu atât mai dificilă cu cât acestea au avut de făcut deplasări lungi, la Drobeta Tr. Severin, Tg. Jiu, Petroșani și Novaci, dar în cele din urmă valoarea și-a spus cuvântul.

La turneul final, antrenorul echipei sibiene, Dan Buta, se așteaptă la o figură frumoasă, mai ales că este al doilea an consecutiv când această grupă ajunge la acest nivel.

”Nu ne putem compara nici ca buget și nici ca arie de selecție cu echipe cu pretenții precum Gloria Bistrița sau Marta Baia Mare, dar mergem hotărâți să arătăm că progresul acestei echipe nu este deloc întâmplător, fiind al doilea an consecutiv când ne calificăm la turneul final”, a declarat antrenorul sibiencelor, prof. Dan Buta.

La turneul final al Campionatului Național s-au mai calificat echipele LPS Vaslui, CSȘ Bacău (Grupa A), ACS Bute Galați, CSM Galați (B), CSM București, Rapid București (C), HC Omer Constanța, CS Orîșenesc Ovidiu (D), CSU Știința București, Concordia Chiajna (E), ACS Academia Junior Ploiești, CSM Ploiești (F), a Grupului Școlar Energetic Rm. Vâlcea și Chimia Rm. Vâlcea (G), CSM Corona Brașov, CSȘ Făgăraș (H), CS Unirea Sânnicolau Mare, HC Sportiv Cîțu Timișoara (I), CSȘ Petroșani (J), Gloria Bistrița-Năsăud, CSȘ Sighișoara (K), LPS Satu Mare și Marta Baia Mare (L).

Lotul echipei sibiene este alcătuit din Shara Armenean, Natalia Blaga, Teodora Buta, Alicia Bragă, Cristina Bragă, Sara Dumitrescu, Denisa Ffățilă, Miruna Gritu, Maria Huzmezan, Denisa Iliuț, Andreea Ivan, Oana Kun, Maria Mihuleț, Maia Muha, Ștefania Nedelea, Raluca Stanciu, Andreea Togan, Irina Triștiu și Antonia Vălean.

comentarii
1 comentarii

fratilor informati-va inainte cde a scrie, s-au calificat la turneul semifinal, pana la turneul final mai au de muncit!
adi
27.02.2023 13:01
Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica