Tribuna
Doliu în voleiul românesc. A murit sibianul Mircea Tutovan, ”tunarul Europei”, unul dintre cei mai mari jucători de volei, născut în Moșna
b.o.n.
1525 vizualizari
Doliu în voleiul românesc. A murit sibianul Mircea Tutovan, ”tunarul Europei”, unul dintre cei mai mari jucători de volei, născut în Moșna

 

Mircea Tutovan, unul dintre cei mai mari jucători de volei din România, a încetat din viaţă la 71 de ani, a anunţat Federaţia Română de Volei.
Originar din localitatea sibiană Moșna, Tutovan a ajuns, sâmbătă seara, la spitalul din Zalău, o infecţie puternică afectându-i organismul, dar avea şi probleme cardiace. 
Fiul său, Marius Tutovan este cel care a anunţat decesul pe rețelele de socializare.
Mircea Tutovan este jucătorul care a revoluţionat voleiul din România prin puterea serviciului său. În palmaresul său figurează Cupa Campionilor Europeni, dar şi 10 titluri de campion naţional cu Dinamo. În 1977, a primit porecla de ”Tunarul Europei”. Atunci a luat locul trei la Europene cu naţionala României, turneu disputat în Finlanda. Tot atunci s-a format prima echipă ideală a Europei, Tutovan fiind ales să facă parte din ea, alături de doi jucători ruşi, doi polonezi şi un maghiar.
După perioada petrecută la Dinamo, Tutovan a ajuns la Şimleu Silvaniei, formaţie cu care a cucerit Cupa Balcanică. Ulterior, a ajuns câteva sezoane şi la Elcond Zalău. Tutovan s-a retras la vârsta de 41 de ani. Pentru naţionala României a jucat peste 300 de partide. A cucerit medaliile de bronz la Campionatele Europene din 1971 şi 1977. Mai mult, la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, cu Tutovan în teren, România a ocupat locul 5.
În 13 martie, ”tunarul Europei” aşa cum îl ştia o lume întreagă, ar fi împlinit 72 de ani.
”Suntem alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru voleiul românesc. Fără Mircea Tutovan suntem mai săraci, mult mai săraci!”, a notat FR de Volei pe Facebook.


comentarii
1 comentarii

Din moment ce este nascut la Mosna, înseamna ca este mosnean, nu sibian...
Mihai Tanase
15.01.2024 18:18
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA