Tribuna
Apa Canal
”Călăreții roșii” nu reușesc să urce pe locul secund după remiza cu Metaloglobus, dar rămân singurii neînvinși din play-out
Ovidiu BOICA
3963 vizualizari
”Călăreții roșii” nu reușesc să urce pe locul secund după remiza cu Metaloglobus, dar rămân singurii neînvinși din play-out
Echipa din Șelimbăr avea nevoie de o victorie pe terenul din cartierul bucureștean Pantelimon pentru a încheia sezonul pe locul al doilea, după FK Csikszereda, în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, înă după 90 de minute meciul cu Metaloglobus s-a terminat nedecis (1-1). Motive de satisfacție, totuși au ”călăreții roșii”, pentru că echipa lor a rămas singura fără înfrângere în partea a doua a sezonului. Egalarea a venit cu 5 minute înainte de final, de pe fruntea lui Tudor Telcean, aflat la a doua reușită pentru CSC, după cea din etapa precedentă, când șelimbărenii au câștigat cu 6-0, la Rm. Vâlcea, cu Dacia Unirea Brăila.

 

După atingerea obiectivului principal, menținerea în Liga 2, șelimbărenii își propuseseră să termine pe locul secund și neînvinși în Grupa A a play-out-ului. Noua țintă a jucătorilor lui Eugen Beza a fost parțial atinsă, pentru că CSC-ul a rămas singura formație fără înfrângere în play-out, dar nu au reușit să facă rocada cu Metaloglobus în urma remizei de pe sinteticul din Pantelimon, încheind sezonul pe locul al treilea în Grupa A. 
În ciuda declarațiilor războinice ale ”călăreților roșii”, cum că pornesc spre Capitală cu gândul de a obține victoria necesară pentru a termina pe locul secund în seria de play-out, aceștia au făcut o primă repriză modestă, parcă terenul fiind înclinat spre poarta lui Gal.
Portarul Șelimbărului s-a îcălzit la șutul de la 35 de metri al lui Caramalău ('4), apoi Telcean a respins mingea care îi era adresată lui Potecea (13). În urma loviturii de la colțul terenului, Răuță a apărut la prima bară și a reluat cu capul, dar balonul a fost din nou deviat în corner ('13).
Potecea i-a probat reflexele lui Gal cu un șut de pe 16 metri, dar portarul a fost la post și de data asta ('16), însă două minute mai târziu a fost păcălit de șutul aceluiași Potecea, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral dreapta. ”Ca la Timișoara!”, i s-a strigat din tribune jucătorului lui Nicolae Grigore, iar mijlocașul s-a conformat, înscriind din nou, la fel ca în urmă cu o săptămână. Mingea trimisă pe colțul lung a luat pământul chiar în fața lui Gal, derutându-l, și Metaloglobus deschidea scorul ('18).
Gal era cât pe ce să o comită la o centrare în forță din flancul drept, Ovidiu Herea a șters mingea cu capul, Potecea aștepta... la cotitură, însă portarul Șelimbărului a reușit în cele din urmă să rețină în doi timpi ('22).
Singurul șut al oaspeților în această repriză a fost cel al lui Ciocâlteu, din unghi, pe colțul lung, mingea trecând alături, spre nemulțumirea lui Yazalde, care aștepta o pasă în centrul careului ('24).
Bucureștenii au reluat ofensiva la poarta lui Gal și Ovidiu Herea a trimis puțin prea înalt, de la bara a doua, o minge centrată în cros, de pe stânga, de Sava ('26), apoi balonul șutat de Răuță din marginea careului de 16 metri a fost deviat în corner ('28).
Potecea a trecut pe sub mingea centrată de Ovidiuu Herea în marginea careului mic ('31), iar Răuță a încercat să-l surprindă pe Gal cu o boltă de la mijlocul terenului, din lovitură liberă, dar mingea a trecut peste transversală ('32).
Tirul jucătorilor lui Nicolae Grigore a continuat, dar Liviu Mihai ('35), Negoescu ('40) și Borțoneanu ('44) au greșit de fiecare dată ținta. Ultimul atrimis în plasa laterală, aproape de vincu, bucureștenii au cerut corner, dar ”centralul”... bucureștean Neculcea a indicat repunere din 6 metri.

Altceva după pauză

Sibienii au echilibrat disputa, la reluare, probabil muștruluiți în vestiar de antrenorul Eugen Beza, și Buzan l-a pus pentru prima dată la grea încercare pe Gavrilaș în minutul 50, dar portarul a respins în corner șutul din marginea careului mare.
Trei minute mai târziu, la cealaltă poartă, Negoescu l-a servit idela pe Ovidiu Herea, care a ratat însă reluarea, din centrul careului. Același Herea a primit de la Grosu, însă șutul său a fost deviat în corner ('55). Și, tot Herea, a trimis pe poartă, cu capul, în urma unui corner, dar Yameogo a respins ('59).
Principalul pericol pentru buturile șelimbărenilor, nimeni altul decât... Ovidiu Herea, a mai avut o oportunitate de a dubla avantajul d epe tabelă, dar l-a blocat Gal, în doi timpi ('71).
În ultimul sfert de oră, jucătorii lui Beza și-au amintit că sunt singurii neînvinși în play-out și au fost mai îndrăzneți. Ciocâlteu a șutat din alergare, de pe 16 metri, dar Gavrilaș a reținut ('75).
Jocul s-a mutat repede în cealaltă jumătate de teren și Gal a respins cu piciorul din fața lui Potecea, temându-se să nu facă henț, deși era în interiorul careului, apoi șutul lui Enache a fost blocat de Tătar ('76). 
Firmin Mubele, bine servit de Ciocâlteu, a fost aproape de egalare, dar Gavrilaș a scos de sub transversală șutul de la 10 metri, lateral stânga, al congolezului ('84).
Tătar a executat pe lung cornerul și Tudor Telcean s-a înălțat și a catapultat balonul în plasa porții, restabilind egalitatea și răsplătind astfel eforturile sibienilor din ultimele minute. Fundașul împrumutat de la ”U” Cluj a recidivat, după ce marcase și acum o săptămână, cu Dacia Unirea Brăila, în victoria cu 6-0 de la Rm. Vâlcea ('85).
Șelimbărul a fost aproape să dea lovitura în prelungiri. Lung a respins cu dificultate un balon centrat din flancul drept și Alexandru Luca a reluat din prima, de pe la 10-11 metri, dar a trimis mult este transversală, probabil speriat de oportunitatea avută.
Până la urmă, duelul dintre ocupantele locurilor 2 și 3 din Grupa A a play-out-ului Ligii 2 s-a terminat nedecis (1-1). Echipa din Șelimbăr nu reușește să încheie pe locul secund, dar ”călăreții roșii” se pot mândri că sunt singurii care nu au pierdut în play-out. 

 

METALOGLOBUS - CSC ȘELIMBĂR 1-1 (1-0)

Au marcat: Alexandru Potecea '18 / Tudor Telcean '85.

METALOGLOBUS: 1. George Gavrilaș - 24. Darius Grosu, 6. Daniel Lung, 4. George Caramalău (25. Lucian Cazan '70), 13. Andrei Sava - 23. Liviu Mihai (15. Adrian Sârbu '78), 16. Andrei Răuță (21. Alexandru Enache '60) - 99. Claudiu Borțoneanu, 9. Claudiu Negoescu (8. Andrei Pandele '60), 7. Alexandru Potecea (26. Iulian Roșu '78) - 11. Ovidiu Herea (cpt.). Antrenor: Nicolae Grigore. Rezerve neutilizate: 34. Cristian Nedelcovici, 28. Alex Sîrbu, 22. Ștefan Coman, 18. Vadim Covalciuc. Absenți: Claudiu Herea (suspendat).

CSC ȘELIMBĂR: 25. Rareș Gal - 8. Igor Arhirii (20. George Monea '58), 6. Ciprian Natea, 4. Tudor Telcean, 17. Daniel Tătar (cpt.) - 10. Lucian Buzan (11. Frank Yameogo '58), 21. Ion Cărăruș (7. Alexandru Curtean '77), 33. Alexandru Luca, 26. Alexandru Ciocâlteu (5. Robert Boboc '88) - 9. Firmin Mubele - 13. Yazalde Gomes (46. Adrian Cârstean '88). Antrenor: Eugen Beza. Rezerve neutilizate: 1. Alexandru Șerban, 24. Bogdan Vișa, 98. Bogdan Rotar, 77. Nicolas Antone. Absenți: Alexandru Vodă (accidentat).

Arbitru: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Asistenți: Biro Tamas Kopriva (Carei/Satu Mare), Sebastian Păduraru (Gura Humorului/Suceava). Rezervă: Cosmin Roman (Iaşi).

Observator CCA: Eduard Dumitrescu (Piteşti).

Observator FRF: Florentin Barbu (Giurgiu).

Cartonașe galbene: D. Grosu '74, D. Lung '77, A. Sava '83, L. Cazan '87 / Natea '25.

Cartonașe roșii: - / -.

Raportul șuturilor: 17-6 (pe poartă 4-3). Cornere: 7-6. Ofsaiduri: 1-3. Raportul faulturilor: 18-12.

Omul meciului: Tudor Telcean (CSC Șelimbăr).

Stadion: ”Metaloglobus” București. Spectatori: circa 150. Gazon: sintetic. Timp: însorit.

 

 

 

 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA