Tribuna
”Vulturi” de top. Top 10! Sibienii au obținut, la Ploiești, cel mai important succes din actualul sezon
Ovidiu BOICA
1992 vizualizari
”Vulturi” de top. Top 10! Sibienii au obținut, la Ploiești, cel mai important succes din actualul sezon
© Facebook CSM Ploiești
Baschetbaliștii lui Tomas Rinkevicius au câștigat și al doilea meci din acest sezon cu Petrolul și nu mai pot rata locul 5, la finalul primei faze a Ligii Naționale. Mai mult, ”vulturii” ar putea termina prima parte a sezonului mai sus de locul 5 în Conferința A dacă vom avea parte de o surpriză la Pitești, în ultima etapă, sau Craiova pierde acasă cu Rapidul. Revenind la meciul de la Ploiești, de luni seara, Robert Blumbergs a fost MVP-ul acestuia, cu 26 de puncte și 7 recuperări.

 

Sibienii și-au asigurat locul în Top 10 cu o etapă înainte de finalul primei faze a campionatului după victoria de la Ploiești, de luni seara, scor 85-73. CSU are acum un bilanț de 8 victorii și 7 înfrângeri, în vreme ce prahovenii au 8/8, iar în ultima etapă aceștia stau, în vreme ce ”galben-albaștrii” primesc vizita ultimei clasate, CSM Tg. Jiu. Chiar dacă gorjenii dau marea lovitură în ”Transilvania”, la egalitate de puncte cu Petrolul, echipa sibiană are câștig de cauză deoarece primul criteriu de departajare sunt rezultatele directe, iar aceasta a câștigat și în tur (82-70).

La primul meci de la revenirea la CSU, Rareș Uță a fost inclus în primul ”cinci”, alături de argentinuanul Whelan, Gavriloaia, ”Mo” Pratt și Blumbergs, în vreme ce, de cealaltă parte, s-au aflat Mitchell, Funderburk, Popa-Calotă, Bogdan Popa și Brkic

 

Sibienii, start lansat

 

După doar 4 secunde, Mitchell l-a faultat pe Pratt și americanul a deschis scorul de la linia de ”libere”. Popa-Calotă a egalat, apoi Blumbergs și Whelan au înscris din afara semicercului (8-2).

După ce Popa-Calotă și-a trecut în cont al doilea coș de la semi-distanță, Blumbergs, cu alte 4 puncte, și Whelan au făcut ca diferența de pe tabelă să fie alcătuită deja din două cifre după numai 4 minute de la debut (14-4).

© Facebook CSM PLoiești

Prahovenii au luat time-out, dar la reluare au continuat să gafeze, nu și Blumbergs, care a ajuns deja la 10 puncte cu o nouă triplă (17-4).

 

Doar +3 pentru CSU la prima pauză

 

Gazdele s-au descurcat mult mai bine în partea a doua a primului sfert. Funderburk a trecut pe la linia de ”libere”, apoi tot el a înscris de la distanță, iar Aughburns a redus diferența la doar două posesii (20-16), pentru ca Funderburk să stabilească scorul primei perioade, 25-22 pentru CSU.

Revirimentul jucătorilor lui Mihai Popa a continuat la reluare, iar după ce Pratt a inaugurat tabela, în actul secund, Misters și Aughburns au egalat (27-27), apoi Mitchell a completat un ”run” de 9-0 (31-27), întrerupt de Manchon, dar imediat Mitchell a răspuns cu o nouă triplă (34-30).

Replica sibienilor nu s-a lăsat prea mult așteptată. Uță și Manchon au egalat (34-34), moment în care Popa a cerut time-out, iar la reluare CSU s-a dus la două posesii prin reușitele lui Pratt și Blumbergs (38-34).

 

Egalitate în sfertul secund

 

Funderburk a mai răsturnat o dată scorul cu o triplă și două ”libere”, Whelan a înscris și el din spatele semicercului, iar Blumbergs a ”închis” tabela înaintea pauzei (42-39), sfertul al doilea încheindu-se nedecis (27-27).

Popa-Calotă și Misters, cu câte o triplă, și-au dat concursul pentru ca Ploieștiul să preia din nou conducerea, la 3 minute de la reluare (48-47).

O vreme, echilibrul s-a menținut, până ce Whelan, de la linia de ”libere”, și Gavriloaia, cu o aruncare de la distanță, să o după pe CSU la +5 (54-49).

© Facebook CSM Ploiești

Mitchel, Funderbuck și Bogdan Popa, ultimul de la distanță, au redus diferența la o jumătate de coș (57-56), dar Blumbergs a replicat cu o triplă, cu care refăcea diferența de cinci lungimi, însă ultimul cuvânt l-a avut Mitchell, din spatele semicercului, la ultima pauză ecartul fiind de o posesie pentru ”galben-albaștri” (62-60).

Ploieștenii au marcat primii în actul decisiv, prin Mitchell, de la distanță, iar după ce Whelan și Blumbergs au înclinat încă o dată balanța în favoarea ”vulturilor”, Popa-Calotă și-a trecut în cont încă un coș de la semi-distanță și un assist pentru tripla lui Bogdan Popa, scor la care Rinkevicius a luat time-out (68-66).

Whelan și Pratt au ratat egalarea, la reluare, nu și Rareș Uță, iar Blumbergs a readus echipa sibiană în avantaj cu o triplă (71-68).

 

Final liniștit pentru sibieni

 

Whelan a refăcut diferența de cinci lungimi (75-70), dar Mitchell a mai înscris o dată de la distanță.

Sibienii au controlat în totalitate ultimele 4 minute, încheind meciul cu un ”run” de 10-0, în vreme ce gazdele au forțat aruncările de la distanță, însă niciuna din cele șase încercări n-a avut sorți de izbândă. CSU s-a impus cu 85-73, iar sibienii și-au asigurat liniștea înaintea ultimului meci.

”Vulturii” și-au asigurat așadar locul în Top 10, dar ar putea încheia prima fază și mai sus în Conferința A dacă nu vor avea parte de vreo surpriză neplăcută cu ”lanterna”, iar ciucanii ar câștiga la Pitești, deși au șanse mici și/sau Craiova va pierde acasă cu Rapid.

 

Blumbergs, MVP-ul meciului

 

Cel mai bun om de parchet, luni seara, la Ploiești, a fost Roberts Blumbergs, cu 26 de puncte, 7 recuperări, un assist și un indice al eficienței de 28. L-a urmat îndeaproape Gaston Whelan, cu 25 la eficiență, 22 de puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive și două intercepții.

© Facebook CSM Ploiești

La primul meci de la revenire, Rareș Uță a marcat 15 puncte și a făcut 7 recuperări.

Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Daniel Manchon (8 puncte, o recuperare și un assist), Monyea Pratt (7 puncte, 8 recuperări, 6 assist-uri și două intercepții), Aurelian Gavriloaia (3 puncte și câte două recuperări, pase decisive și intercepții), Mirel Dragoste (două puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă și două intercepții), Mouhamed Barro (două puncte, 4 recuperări, 3 assist-uri și o intercepție) și ”Basti” Ionescu.

De la gazde, Funderburk și Mitchell au marcat 20, respectiv 19 puncte. Primul a făcut 8 recuperări și și-a trecut în cont două assist-uri, iar Mitchell, 3 recuperări și o pasă decisivă, în vreme ce Octavian Popa-Calotă, fostul jucător al Sibiului, a terminat partida cu 12 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și două intercepții, având cel mai bun indice al eficienței din tabăra lui Mihai Popa (20).

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA