Tribuna
VICTORIE cu Israelul și ROMÂNIA merge la turneul final al EURO. Mult hulitul Pușcaș și Ianis Hagi au întors rezultatul după ce ”tricolorii” au fost conduși încă din minutul 2!
b.o.n.
989 vizualizari
VICTORIE cu Israelul și ROMÂNIA merge la turneul final al EURO. Mult hulitul Pușcaș și Ianis Hagi au întors rezultatul după ce ”tricolorii” au fost conduși încă din minutul 2!
© prosport.ro

 

România merge la turneul final al Campionatului European de anul viitor, din Germania, după ce a câștigat, în urmă cu câteva minute, la Felcsut, în Ungaria, cu 2-1 meciul cu Israelul. ”Tricolorii” au acum 19 puncte și sunt pe primul loc în grupă, iar dacă va obține, marțea viitoare, cel puțin un punct, pe ”Arena Națională”, cu Elveția, își va păstra locul în fotoliul de lider, la finalul preliminariilor.
Israelul a deschis scorul încă din minutul 2, prin Zahavi, în urma unei lovituri de la colțul terenului. George Pușcaș, atacantul pe care selecționerul Edward Iordănescu a ales să-l trimită în primul ”unsprezece”, deși a fost foarte mult criticat pentru asta, a egalat în minutul 10, reluând în plasă, din apropiere, cu capul, după un șut al lui Drăguș, respins în transversală de portarul Blazer.
Golul victoriei a fost reușit de Ianis Hagi în minutul 63, reluând în plasă, cu stângul, la colțul scurt, din interiorul careului mare.
România a terminat meciul în zece oameni pentru că Valentin Mihăilă a fost eliminat direct, în minutul 85.
Clasamentul grupei este următorul: 1. România - 19 puncte; 2. Elveția - 17; 3. Israel - 12; 4. Kosovo - 11; 5. Belarus - 6; 6. Andorra - 2.
Edward Iordănescu a folosit următoarea formulă de echipă: Horațiu Moldovan - Andrei Raţiu, Andrei Burcă, Radu Drăguşin, Nicușor Bancu - Răzvan Marin (Alexandru Cicâldău 87), Vladimir Screciu (Marius Marin 77) - Ianis Hagi (Florinel Coman 65), Nicolae Stanciu (Adrian Rus 87), Denis Drăguş (Valentin Mihăilă 65) - George Puşcaş.
România ajunge la un turneu final al EURO la 8 ani de la precedentul, în Franța 2016 ”tricolorii” terminând pe ultimul loc într-o grupă cu ”cocoșii galici”, Elveția și Albania. Cu Franța, naționala noastră a pierdut cu 2-1 (gol Stanciu), cu Elveția s-a terminat la egalitate (gol Stanciu, din penalti), iar cu Albania, a cedat cu 1-0.


comentarii
1 comentarii

Norocul nostru ca vor participa 24 de echipe la Euro 2024(cel mai mare format ca numar de echipe-ca afacerile trebuie sa prospere) si asa fotbalistii romani pot fi remarcati la turneul final.Succes!!!.
Observator
20.11.2023 13:38
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA