Tribuna
FOTO) Ursu, băă! Medieșeanul, decisiv în prima victorie a Șelimbărului, în ultimele 8 etape!
Ovidiu BOICA
786 vizualizari
FOTO) Ursu, băă! Medieșeanul, decisiv în prima victorie a Șelimbărului, în ultimele 8 etape!
© Facebook CSC 1599 Șelimbăr
Intrat la pauza meciului de la Miercurea Ciuc, mijlocașul a reușit o ”dublă”, al doilea gol, în prelungiri, aducându-le ”călăreților roșii” priul succes după multe săptămâni.

 

După mai bine de două luni, echipa din Șelimbăr a obținut în sfârșit o nouă victorie în campionat. S-a întâmplat luni seara, tot în deplasare, la fel ca la precedentul succes, cel de la Chiajna, la Miercurea Ciuc. După o primă repriză albă, antrenorul ”călăreților roșii” a apelat la Octavian Ursu, iar mijlocașul originar din Mediaș s-a dovedit decisiv, marcând de două ori, cea de-a doua reușită venind în prelungiri.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Jocul a început promițător, Alex Ciocâlteu trimițând alături, cu capul, în urma unei centrări din flancul drept ('2). Nici Gele n-a prins cadrul porții, reluând alături, din marginea careului mic, tot în urma unei centrări de pe dreapta, din drop ('17).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Șelimbărenii s-au menținut în prim-plan, însă nici Buzan nu a reușit să-l deranjeze pe portarul Gyenge, reluând în plasa laterală, din marginea suprafeței de pedeapsă ('28).

Gele i-a dat ocazia lui Gyenge să aibă prima intervenție, dar a fost simplu pentru portarul ciucanilor ('33).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Gazdele au reacționat târziu, El Sawy șutând în blocaj ('41), iar Silveanu a respins în față mingea trimisă de Lorant Kovacs, apoi Dandea a fost mai rapid decât Jelena și a îndepărtat pentru moment pericolul, mingea a ajuns din nou la El Sawy, care a mai tras o dată într-un adversar ('42).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

”Călăreții roșii” au fost cât pe ce să intre în avantaj la pauză. Monea a centrat de pe dreapta, Kelemen a ratat respingerea, cu capul, iar mingea a trecut printre Gyenge și Gele, de puțin pe lângă bara a doua ('44).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Repriza a fost închisă de șutul lui Gal-Andrezly, de la 18 metri, fără probleme pentru Silveanu, înlocuitorul lui Mitrovic, anunțat inițial în primul ”unsprezece”, dar care a acuzat din nou probleme medicale, la încălzire.

 

Inspirația lui Claudiu Niculescu

 

Pentru repriza secundă, antrenorul Șelimbărului, Claudiu Niculescu, a apelat la Octavian Ursu, introducându-l în locul lui Manole. Mutarea avea să se dovedească mai mult decât inspirată.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Sibienii au început din nou în forță și același Ciocâlteu a fost aproape de gol, după o servă a lui Buzan și după ce l-a scos din joc pe Kelemen, șutând în bară, din apropiere, la colțul lung. Norocul gazdelor a fost că, din bară, mingea l-a lovit pe Gyenge și a ricoșat în centrul careului, de unde a fost degajată, în caz contrar ajungând la Gele, care de-abia aștepta să-și treacă în cont primul gol în campionat pentru ”călăreții roșii” ('47).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Șelimbărenii și-au văzut eforturile răsplătite la 6 minute de la reluare, când Guenge a degajat greșit, mingea a ajuns la Ursu, care a pătruns în careu și a trimis imparabil, la colțul lung, printre picioarele lui Panos.

Replica gazdelor a fost mai degrabă palidă, chiar dacă ea nu a întârziat să apară. Silveanu n-a avut emoții la reluarea lui Lorant Kovacs, golgeterul ciucanilor ('54).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

În ajutorul formației din Miercurea Ciuc a venit ”centralul” Robert Avram. El Sawy a pătruns pe stânga în careul advers, Monea a fost mai rapid și a dat în minge, iar internaționalul de juniori care spune despre el că e ”jumătate egiptean, un sfert român și un sfert ungur” a șutat în adversar, apoi a plonjat în careu. Ce-a făcut arbitrul din Pitești? A dat penalti, unul gratuit, ciucanilor, iar Lorant Kovacs a executat cu fentă, trimițându-l pe celălalt colț pe Silveanu și restabilind egalitatea (59).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Ursu a fost cât pe ce să-și readucă echipa în avantaj, însă mingea șutată de acesta, în diagonală, a trecut de puțin pe lângă vinclu ('67). Mijlocașul Șelimbărului a fost cât pe ce să-i copieze execuția lui Chică-Roșă de cu o seară mai devreme, când moldoveanul s-a dovedit decisiv în victoria Brașovului pe ”Ghencea”, cu Steaua (1-0).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Un alt moldovean, Ion Cărăruș, a prins cadrul porții, deși a șutat de pe la 30 de metri, din zonă centrală, Gyenge respingând cu dificultate ('69).

În replică, El Sawy și Panos s-au aflat în situații favorabile, dar fiecare a șutat în blocaj ('72), iar Jebari, bine servit de Schieb, a șutat de pe la 13-14 metri, însă mingea a fost deviată peste transversală, iar cornerul n-a adus nimic nou ('86).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Ciucanii au fost cât pe ce să preia conducerea, cu 3 minute înainte de final. Gal-Andrezly a trimis în careul mic, dintr-o lovitură de la colțul terenului, Apro a reluat cu capul, însă în... capul lui Kelemen, din care mingea a ricoșat de puțin pe lângă bara din dreapta ('87).

 

Prelungiri agitate

 

De la margine s-au arătat 5 minute de prelungire, iar în primul Ivanovici a pătruns pe dreapta, însă a șutat slab, în plasa laterală.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Sibienii au dat lovitura în minutul 90+5, pe contraatac. Un alt nou-intrat, Alex Raicea, a avansat pe axul central și a scos în stânga, pentru Octavian Ursu, plecat de la limita ofsaidului, iar mijlocașul a șutat din marginea careului mare, la colțul lung, peste Gyenge, aducând atât de mult așteptata victorie pentru ”călăreții roșii”.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Gazdele au alergat în timpul rămas după egalare, ”centralul” Avram făcând 8 minute de prelungire din cele 5 anunțate inițial, ca un adevărat magician, apoi dictând ușor o lovitură liberă din preajma careului de 16 metri pentru ciucani, însă Jovanovic a șutat slab și Silveanu a reținut ('90+8).

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Fluierul de final a venit cu descătușarea din partea ”călăreților roșii”, în frunte cu noul antrenor, Claudiu Niculescu, echipa din Șelimbăr obținând în sfârșit o nouă victorie, după perioada de suferință în care victimă i-a căzut antrenorul Eugen Beza. Noul tehnician al CSC-ului, Claudiu Niculescu, are 4 puncte din 6 posibile, după remiza albă din etapa de debut, acum două săptămâni, la Rm. Vâlcea, cu CSM Slatina.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

Echipa din Șelimbăr acumulează 21 de puncte, ca Dinamo și CSM Slatina, fiind pe locul 10, iar ”călăreții roșii” sunt îndreptățiți să mai spere la play-off, chiar dacă șansele sunt reduse.

© Facebook CSC 1599 Șelimbăr

În ultima etapă din acest an calendaristic, CSC evoluează acasă, la Rm. Vâlcea, cu CSC Dumbrăvița, ocupanta locului 16, sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 11:00.

 

FK CSIKSZEREDA - CSC 1599 ȘELIMBĂR 1-2 (0-0)

Au marcat: Lorant Kovacs '59 - penalti / Octavian Ursu '53, '90+5.

FK CSIKSZEREDA: 33. Szilard Gyenge - 8. Rareș Takacs (20. Marvin Schieb '81), 5. David Kelemen (cpt.), 3. Claudiu Apro, 24. Daniel Vita - 22. Mickael Panos, 6. Lorant Kovacs (11. Petre Ivanovici '84) - 77. Peter Gal-Andrezly, 10. Soufiane Jebari, 21. Omar El Sawy - 32. Richard Jelena (25. Dino Stancic '77). Antrenor: Francisc Dican. Rezerve neutilizate: 23. Mark Karacsony, 4. Mark Kovacs, 18. Klemen Nemanic, 16. Paul Pîrvulescu, 13. Attila Csuros, 15. Szilard Veres.

CSC 1599: 1. Alexandru Silveanu - 20. George Monea (4. Igor Arhirii '71), 30. Alexandru Dandea (cpt.), 27. Radu Crișan, 19. Robert Riza - 33. Alexandru Luca, 21. Ion Cărăruș - 99. Lucian Buzan (11. Alexandru Raicea '61), 98. Mircea Manole (8. Octavian Ursu '46), 26. Alexandru Ciocâlteu - 10. Jordan Gele (46. Adrian Cîrstean '84). Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve neutilizate: 68. Aleksander Mitrovic, 6. Ciprian Natea, 18. Tudor Man, 24. Bogdan Vișa, 7. Alexandru Curtean

Arbitru: Robert Avram (Piteşti). Asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti), Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Dragoș Turcanu (Piatra Neamţ).

Observator CCA: Ion Olteanu (Bucureşti).

Observator FRF: Romeo Malac (Timişoara).

 

 

 

 comentarii
1 comentarii

Multumesc Selimbar,asta da cadou de ziua noastra!!!
La multi ani…fericiti,prosperi si sanatosi la toti romanii care Nu si au vandut sufletul (daca il au)strainilor.
Alunelu
29.11.2022 19:14
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA