Tribuna
PNL
(FOTO) ”Lupișorii”, prea cruzi pentru o vânătoare atât de mare! Vedi Napoli...
Ovidiu BOICA
1728 vizualizari
(FOTO) ”Lupișorii”, prea cruzi pentru o vânătoare atât de mare! Vedi Napoli...
© Vali MACREA
Echipa din Mediaș a pierdut și al doilea meci după exodul titularilor. Gazul a cedat, sâmbătă la prânz, pe teren propriu, în fața ”Științei” familiei Mititelu și a lui Napoli, cu 3-0, la capătul unui meci în care n-a tras niciodată pe spațiul porții lui Popa. ”Centralul” cu același nume a închis ochii în două rânduri, când ar fi trebuit să le dea cel puțin ”galben”... Albu și Negru. Noul antrenor, Flavius Boroncoi, i-a deputat pe Simion Bumbar, Gabi Țala, Răzvan Covaci și Cristi Câmpean. Pentru Gaz Metan urmează duelul suferinței, la Clinceni, apoi vizita Chindiei.

 

Față de meciul precedent, cel pierdut cu 4-0 în Ștefan cel Mare, Gazul a mai pierdut câțiva jucători. Sâmbătă, împotriva ”Științei” familiei Mititelu, în rândul ”lupilor negri” nu s-au mai regăsit portarul Buzbuchi, Nasser Chamed și Dobrescu, locul acestora fiind luat de alți juniori din propria ogradă.

© Vali MACREA

Flavius Boroncoi, team managerul echipei, i-a debutat, din primul minut, pe portarul Bumbar și pe Țala, fundașul de doar 17 ani, născut 2004, iar în partea a doua au mai intrat Covaci și Câmpean.

© Vali MACREA

Oltenii s-au instalat din primele minute în jumătatea adversă de teren și au deschis scorul la prima acțiune mai consistentă, italianul Compagno reluând pretențios, cu stângul, în dreapta lui Bumbar, o minge trimisă în centrul careului de Baeten ('8).

© Vali MACREA

Mai mult de-atât n-au reușit jucătorii lui Napoli, care au presat, au presat și iar au presat, dar s-au lovit de o apărare bine pusă în scenă de căpitanul Matricardi, argentinianul fiind de departe cel mai experimentat jucător din lot.

© Vali MACREA

Doar Bradley Diallo, fotbalistul care și-a început aventura în România la Mediaș, a mai dat ușoare emoții tinerilor medieșeni, însă a trimis prea înalt, cu capul, în urma unui corner ('20).

Gaziștii au replicat palid, prin Gabriel Țala, care a ratat ținta, din afara careului mare ('38).

© Vali MACREA

”Centralul” Cătălin Popa a dictat o ”indirectă” de la 7-8 metri, la o fază în care Kanda, presat de un adversar, a trimis spre propria poartă, iar Bumbar s-a culcat pe minge, reținând-o la piept ('45). Asamoah a șutat însă în blocaj și oltenii au intrat doar cu avantaj minim pe tabelă la vestiare.

© Vali MACREA

La revenirea de la cabine, echipa lui Napoli a reluat asaltul la poarta Mediașului și Asamoah a încercat să se revanșeze pentru ratarea din finalul primei reprize, însă Bumbar a reținut de fiecare dată ('53, '54).

Tânărul goal-keeper al Gazului n-a mai avut însă ce face la șutul lui Albu, din marginea careului de 16 metri, la colțul lung ('55).

© Vali MACREA

Gaziștii ar fi putut reintra în joc la o fază în care Francisco a verticalizat pentru Gașpar, dat tânărul atacant s-a precipitat și a șutat mult alături, la prima bară, din colțul careului de 6 metri ('59).

© Vali MACREA

Și tot lipsa de experiență a ”închis” definitiv meciul. Fundașul dreapta Maxim l-a faultat pe Huyghebaert în propriul careu și Claudiu Bălan a făcut 3-0 de la punctul cu var fix la jumătatea reprizei secunde.

Până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru. Oltenii ar fi putut face scor, dar au luat, cum se spune, piciorul de pe pedala de accelerație, în vreme ce mânjii lui Boroncoi au alergat după golul de onoare, în zadar însă.

Restul evenimentelor s-au petrecut tot la buturile apărate de Bumbar. Claudiu Bălan ar fi putut face ”dubla”, dar a trimis peste transversală, cu capul ('75), apoi goal-keeper-ul Gazului a avut o excelentă intervenție, de moral, la reluarea din apropiere a lui Campagno ('86), pentru ca apoi să respingă în corner la șutul lui Bușu, fundașul născut în Cetatea Banilor și care, într-o vreme, a trecut și pe la Mediaș ('90).

Cam așa s-a scris istoria unui meci inegal, cum de altfel vor fi toate pentru medieșeni de-acum încolo. Jucătorilor lui Napoli li s-au potrivit foarte bine expresia mult prea întrebuințată rostită de Iulius Cezar, ”Veni, vidi, vici”. În ceea ce-i privește pe medieșeni, ”Vedi Napoli... e poi muori”. Cam asta va fi soarta Gazului. Din nefericire!

GAZ METAN MEDIAȘ - FC ”U” CRAIOVA 1948 0-3 (0-1)

Au marcat: Andrea Compagno ‘8, Alexandru Negru ’55, Claudiu Bălan ’68 - penalti.

GAZ METAN: 1. Simion Bumbar - 98. Cristian Maxim, 27. Ismael Kanda (24. Cristian Câmpean ’88), 25. Patricio Matricardi (cpt.), 2. Gabriel Ţala (20. Răzvan Covaci ’46) - 8. Francisco Junior, 34. Petru Iancu - 70. Raul Şteau (13. Felix Mathaus ’73), 19. Călin Harfaş (14. Eduard Avram ’46), 11. Paul Costea - 15. Ramon Gaşpar (5. Vlad Domşa ’81). Antrenor: Flavius Boroncoi. Rezerve neutilizate: 99. Erik Grosz, 23. Denis Ursu, 77. Lucian Noian.

FC ”U” CRAIOVA 1948: 31. Robert Popa - 2. Alexandru Negru, 4. Dominik Kovacic, 13. Bradley Diallo (cpt.), 5. Jeremy Huyghebaert (23. Sorin Buşu ’79) - 24. William Baeten (88. Francois Marquet ’57), 77. Samuel Asamoah (16. Marian Pop ’72), 8. Dragpoș Albu (10. Juan Francisco Bauza ’57), 30. Benjamin Van Durmen (51. Sekou Sidibe ’72) - 9. Claudiu Bălan, 33. Andrea Compagno. Antrenor: Nicolo Napoli. Rezerve neutilizate: 1. Sorin Moroșanu, 3. Lorenzo Paramatti, 27. Torell Ondaan, 15. Alexandru Blidar.

Arbitru: Cătălin Popa (Pitești). Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia), Ionuţ Marius Bobe (București). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei/Satu Mare).

Observator CCA: Marcel Savaniu (Brașov).

Observator LPF: Iulius Nemțeanu (Ghermănești/Ilfov).

Cartonaşe galbene: Francisco Jr. ’78 / Asamoah ‘61.

Cartonașe roșii: - / -.

Raportul șuturilor: 2-21 (pe poartă 0-9). Cornere: 0-6. Ofsaiduri: 0-0. Raportul faulturilor: 21-16.

 

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica