FITS 2024
Tribuna
FC Hermannstadt, singura echipă neînvinsă din Superligă! Daniel Paraschiv, gol de 3 puncte în penultimul minut, la Pitești
Ovidiu BOICA
2314 vizualizari
FC Hermannstadt, singura echipă neînvinsă din Superligă! Daniel Paraschiv, gol de 3 puncte în penultimul minut, la Pitești
© prosport.ro
Echipa sibiană a obținut, luni seara, în Trivale, al patrulea succes de la revenirea în primul eșalon. FC Hermannstadt s-a impus prin golul lui Daniel Paraschiv din minutul 89. Cum, două ore mai târziu, Farul a pierdut în fața Universității Craiova, sibienii sunt singurii neînvinși în actualul sezon al Superligii. ”Alb-roșii” sunt în imediata vecinătate a podiumului după 9 etape, având și un meci mai puțin disputat, cu campioana CFR Cluj, care se va disputa de-abia la finalul lunii noiembrie. Daniel Paraschiv e noul golgeter al lui Hermannstadt, cu cinci reușite. Etapa a X-a programează, la Mediaș, reîntâlnirea între nașul Nae Constantin, antrenorul Petrolului, și finul Măldărășanu. Prin prisma locurilor ocupate de cele două echipe în clasament, 4 (sibienii), respectiv 3, întâlnirea poate fi considerată un derbi.

 

FC Hermannstadt a obținut a patra victorie din acest sezon la Pitești, luni seara. ”Alb-roșii” au egalat numărul meciurilor pe care le-au terminat la egalitate și, în urma succesului obținut, tot luni seara, de Universitatea Craiova în fața Farului (4-3), au rămas singurii neînvinși din Superligă după primele 9 etape ale sezonului. În urma acestui rezultat, Hermannstadt e în imediata vecinătate a podiumului, după Rapid, Farul și o altă nou-promovată, Petrolul, pe ultima urmând să o întâlnească la finele acestei săptămâni, la Mediaș.

Prima repriză din Trivale a fost săracă în faze de poartă, astfel că la pauză tabela indica același scor ca în primul minut. Garita a ținut capul de afiș în primele minute, camerunezul trecând în două rânduri pe lângă deschiderea scorului. Mai întâi a primit în adâncime de la Marius Constantin și a șutat la prima bară, dar Muțiu a respins în corner ('6), apoi a reluat în plasa laterală, de la doar 3-4 metri, cu capul, din centrarea lui Donisa ('12).

Julio Donisa, atacantul din Madagascar, i-a probat și el refelxele lui Muțiu, fără succes însă ('36), iar Ișfan, după ce i-a ”furat” mingea lui Baba Alhassan, a greșit ținta, la un șut de pe la 20 de metri ('39).

Piteștenii ar fi vrut penalti în ultimul minut de dinaintea pauzei, la un duel Antoche - Garita, dar ”centralul” Flueran a fost de altă părere.

 

Repriza a doua, mai animată

 

Jucătorii lui Prepeliță au cerut în alte două rânduri, în numai două minute, la reluare, lovitură de la 11 metri. Mai întâi, după o dispută Butean - Donisa, analizată în camera VAR ('50), apoi după ce Garita l-a depășit pe Ionuț Stoica și a pătruns pe dreapta în careu, fiind blocat de Muțiu ('51). De data asta n-a mai fost nevoie de VAR, Flueran decizând că e prea puțin pentru un 11 metri.

Cătălin Straton, portarul Argeșului, a dat primele semne de slăbiciune în minutul 53, când a scăpat din brațe mingea centrată de Paraschiv, dar a revenin și a reținut-o din fața lui Năstăsie ('56).

Piteștenii au continuat să fie mai activi în ofensivă și, după ce Ișfan a trimis peste transversală, din interiorul careului ('62), Garita a șutat din întoarcere, Muțiu a respins, apoi Antoche a îndepărtat pericolul ('67).

 

Final încins!

 

Ultimele 15-20 de minute s-a jucat pe contre, fiecare dintre cele două echipe încercând să dea lovitura.

Muțiu a respins în corner șutul lui Calcan din afara careului de 16 metri ('78). Două minute mai târziu, Balaure a trimis în fața porții, Tofan a ratat intervenția, dar mingea l-a lovit pe Paraschiv, apoi a ieșit în aut de poartă.

Muțiu a fost la post după ce Isfan a reluat cu capul, din centrarea lui Tofan ('86). Jocul s-a mutat repede în cealaltă jumătate de teren și Petrescu a trimis în brațele lui Straton ('86).

Garina l-a pus și el la încercare pe Muțiu ('87), dar și Petrescu, din nou, pe Straton, care încă o dată a părut nesigur, dar a menținut rezultatul alb pe tabelă ('87).

Veteranul Marius Constantin a fost inexact, la lovitura liberă a lui Șerban ('89). Sibienii au repus repede, Baba Alhassan l-a găsit în dreapta pe Daniel Paraschiv, care s-a distrat cu Latovlevici și a șutat pe centrul porții, de pe la 13-14 metri, mingea a luat pământul și s-a scurs în ”ațe” printre picioarele lui Straton ('89).

În cele 4 minute de prelungire, piteștenii au trecut în două rânduri pe lângă egalare. Mai întâi Latovlevici a centrat pentru Celestine, care a trimis însă alături, cu capul ('90+1), apoi Ișfan a ratat reluarea, din interiorul careului, și sibienii au repus din 6 metri ('90+2).

 

Reîntâlnire între nașul Constantin și finul ”Măldă”

 

Cu acest succes, ”alb-roșii” fac 16 puncte, dintre care 11 au fost obținute în fața echipelor din play-off-ul sezonului precedent. Din primele  șase de anul trecut, Hermannstadt mai are de jucat restanța cu CFR Cluj și n-ar trebui să ne mire dacă va scoate punct sau puncte și din confruntarea cu campioana en-titre. Jucătorii lui Măldărășanu mai au de așteptat însă, pentru că restanța cu ”ceferiștii” e programată de-abia pe 25 noiembrie.

Până atunci, sâmbătă, la Mediaș, va fi derbi între ocupantele locurilor 4, respectiv 3, ocazie cu care se vor afla din nou față în față Nae Constantin și Marius Măldărășanu, adică nașul și cu finul.

 

FC ARGEȘ - FC HERMANNSTADT 0-1 (0-0)

A marcat: Daniel Paraschiv '89.

FC ARGEȘ: 1. Cătălin Straton - 70. Antonio Jakolis (8. Ionuț Șerban '81), 17. Alin Dobrosavlevici, 23. Marius Constantin, 16. Fabio Vianna (3. Iasmin Latovlevici '74) - 21. Bryan Alceus (20. Enzo Celestine '81), 6. Tony Njike - 10. Andreas Calcan (4. David Meza Colli '82), 11. Alexandru Ișfan (cpt.), 27. Julio Donisa (2. Costinel Tofan '60) - 14. Arnold Garita. Antrenor: Andrei Prepeliță. Rezerve neutilizate: 12. Alexandru Greab, 7. Martin Raynov, 77. Răzvan Covaci, Giani Crețu. Absenți: Grigore Turda, Dorian Bertrand, Mike Cestor (accidentați).

FC HERMANNSTADT: 31. Vlad Muțiu - 17. Mihai Butean, 6. Paul Antoche, 4. Ionuț Stoica (cpt.) (5. Florin Bejan '68), 16. Saeed Issah (7. Petrișor Petrescu '71) - 14. Mino Sota (13. Alexandru Răuță '68), 10. Ionuț Năstăsie (29. Ciprian Biceanu '68), 8. Baba Alhassan - 96. Silviu Balaure, 30. Daniel Paraschiv, 93. Călin Popescu (11. Dragoș Iancu '46). Antrenor: Marius Măldărășanu. Rezerve neutilizate: 1. Alexandru Uțiu, 18. Paolo Medina, 51. Alexandru Oroian, 28. Valentin Buhăcianu. Absenți: Raul Opruț (suspendat).

Arbitru: Viorel Flueran (Craiova). Asistenți: Adrian Popescu (Craiova), Ferencz Tunyogi (Zalău).

Arbitri VAR: Andrei Antonie (București), Mihai Marica (Bistrița-Năsăud).

Observator LPF: Romulus Chihaia (București).

Observator CCA: Cristian Nica (Ploiești).

Cartonașe galbene: - / Saeed Issah '59, Daniel Paraschiv '90+1.

Cartonașe roșii: - / -.

Raportul șuturilor: 20-6 (pe poartă 5-4). Cornere: 5-2. Ofsaiduri: 0-0. Raportul faulturilor: 9-11.

Omul meciului: Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt).

 

comentarii
2 comentarii

Avem o echipa frumoasa . BRAVO !!!
Valy
05.09.2022 22:09
Daniel Offenbacher - fostul component al echipei FC Hermannstadt
- a semnat un contract datat cu perioada 31. aug. 2022 - 31. mai 2024
cu echipa NK Domzale din prima ligá din Slovenia.
ger
06.09.2022 14:51
Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica