Tribuna
Cea mai slabă prestație din acest sezon îi costă pe ”călăreții roșii” locul în fotoliul de lider. Șelimbărul, înfrângere fără drept de apel la Miercurea Ciuc
Ovidiu BOICA
584 vizualizari
Cea mai slabă prestație din acest sezon îi costă pe ”călăreții roșii” locul în fotoliul de lider. Șelimbărul, înfrângere fără drept de apel la Miercurea Ciuc
© liga2.prosport.ro
Echipa din Șelimbăr a pierdut, în această seară, pe terenul celor de la Csikszereda cu 2-0, ambele goluri fiind înscrise în prima repriză. Ialomițenii de la Unirea Slobozia profită de pasul greșit al ”călăreților roșii” și se instalează în fotoliul de lider al Ligii 2, după prima etapă din play-off. Echipa lui Claudiu Niculescu este pe locul secund, cu 42 de puncte, cu unul în minus față de Slobozia și la patru lungimi de Corvinul, care completează podiumul. Sâmbătă, 6 aprilie, la Cisnădie se vor afla față în față cele două echipe din play-off care nu au drept de promovare, CSC și Corvinul.

 

”Călăreții roșii” au fost de nerecunoscut la Miercurea Ciuc, în prima etapă din play-off. Șelimbărul a pierdut fără drept de apel pe terenul echipei lui Ilyeș, acolo unde, în prima parte a sezonului, câștigase cu 2-1 un meci în care, în ultimele 20 de minute, a jucat în inferioritate după eliminarea lui Lumbu. Acesta este de-abia al doilea insucces al sibienilor în actuala ediție de campionat, prima în deplasare, după ce, în toamnă, cedaseră cu 1-0, la Cisnădie, cu noul lider al Ligii 2, Unirea Slobozia.

După un început prudent, Marvin Schieb a fost primul care și-a încercat șutul, dar a trimis alături de la 21-22 de metri ('10).

Golul a picat însă în cealaltă poartă, apărarea ”călăreților roșii” fiind făcută șah-mat. Jebari a centrat de pe dreapta pentru Richard Jelena, care a apărut surprinzător între Palmeș și Natea, reluând în plasă, cu capul, de la 8-9 metri ('17).

Revenit de la naționala de tineret, portarul Roșca a avut din nou emoții la șutul lui Bakos din afara careului mare ('20), în vreme ce, de cealaltă parte, Palmeș n-a prins cadrul porții în urma unui corner executat de Panos ('23).

Brazilianul Anderson a vrut să-l surprindă pe Roșca, trimițând cu pământul, la prima bară, un șut-centrare, fără succes însă ('26), dar internaționalul U21 al Șelimbărului n-a mai avut reacție la faza în care Bakos a reluat în blocajul lui Gîț, mingea a ajuns la Anderson, care i-a retrimis-o, cu capul, aceluiași Bakos, iar acesta a reluat din întoarcere, la colț, dublând avantajul ciucanilor ('31). 

”Centralul” Robu, care a fost prezent și la celălalt meci de la Miercurea Ciuc, dintre cele două echipe, n-a fost impresionat de căderea lui Monea de lângă Kelemen, în careul advers ('39). Iar cu un minut înainte de pauză, Natea a reluat, de la prima bară, în urma unui corner, dar Kelemen a respins încă o dată în afara terenului.

 

Cinci schimbări făcute de Niculescu în 20 de minute!

 

Claudiu Niculescu a făcut două schimbări la pauză și pe celelalte trei în primul sfert de oră de la reluare, însă cei veniți de pe bancă n-au adus acel quelque chose așteptat.

Mai periculoși au fost tot ciucanii, Jebari trimițând în transversală, cu stângul, după ce a pătruns cu mingea la picior în suprafața de pedeapsă ('52). Tot el, un minut mai târziu, a trimis iprecis din afara careului mare.

Marocanul a trecut apoi la serviciu, trimițând surprinzător pe bara a doua, pentru... nimeni însă ('59).

”Centralul” Robu le-a refuzat un penalti ”călăreților roșii”, mingea centrată de Deac lovindu-l în braț pe Balogh, aflat chiar pe linia careului de 16 metri. Nici tușierul Marin nu l-a ajutat pe Robu, iar Panos a executat în zid lovitura liberă, doborându-l pe Veres ('66).

Șelimbărenii au trimis pentru prima dată pe spațiul porții lui Gyenge de-abia în minutul 69, când goal-keeper-ul a respins cu piciorul, ca la handbal, la reluarea din apropiere a lui Gabriel Deac ('69).

Sibienii au mai echilibrat meciul și Kelemen a avut o intervenție providențială în fața lui Visic, la centrarea lui Gîț ('74).

Un minut mai târziu, Rodri Hernando a reluat neconvingător, cu capul, din centrarea aceluiași Gîț, iar Gyenge a respins, cu piciorul, din afaca careului mare, un balon care-l avea drept destinatar pe Rodri Hernando ('85).

 

Șelimbărul coboară pe locul secund după ce a condus plutonul trei sferturi din sezonul regular, cu 42 de puncte. Noul lider este Slobozia, după victoria cu Mioveniul (1-0). Unirea are 43 de puncte, iar cea de-a treia echipă de pe podium, Corvinul, e la patru lungimi în spatele ”călăreților roșii”. Șeșimbărul și formația din Hunedoara se întâlnesc în etapa viitoare, la Cisnădie.

 

FK CSIKSEREDA - CSC 1599 ȘELIMBĂR 2-0 (2-0)

Au marcat: Richard Jelena '17, Bakos Erwin '31.

FK CSIKSZEREDA: 33. Gyenge Szilard - 23. Nagy Janos (53. Szondi Botond '85), 5. Kelemen David (cpt.), 3. Claudiu Apro, 77. Peter Gal-Andrezly, 8. Veres Szilard, 15. Bakos Ervin, 10. Soufiane Jebari (16. Pinter Bence '81), 11. Francisco Ceara (17. Erwin Bloj '71), 32. Richard Jelena (7. Makrai Gabor '71), 19. Balogh Szilard (98. Robert Ronai '71). Antrenor: Robert Ilyeș. Rezerve neutilizate: 1. Karacsony Mark, 91. Daniel Vita, 57. Gergely Botond, 13. Csuros Attila.

CSC ȘELIMBĂR: 1. Alexandru Roșca - 4. Raul Palmeș, 6. Ciprian Natea (cpt.), 5. Alexandru Gîț, 2. Florinel Mitrea - 18. Mickael Panos, 8. Tudor Călin (33. Emmanuel Baba Ayine '58) - 20. George Monea (21. Rodri Hernando '46), 22. Casian Soare (17. Raul Rotund '46), 27. Marvin Schieb (7. Gabriel Deac '58) - 9. Alexandru D. Pop (14. Stefan Visic '66). Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve neutilizate: 68. Marius Aldescu, 30. Raul Gherman, 77. Valentin Drăghescu, 13. Cătălin Alexe.

Arbitru: Ovidiu Robu (Chitila/Ilfov).

Asistenți: Nicușor Marin (Suseni./Argeș), Sebastian Păduraru (Gura Humorului/Suceava).

Rezervă: Cosmin Apetrei (Roznov/Neamț).

Observator CCA: Dan Monea (Aiud/Alba).

Observator FRF: Daniel Sabău (Zalău).

 

 

 


comentarii
1 comentarii

Bl.at. Televizat.
bl.at
02.04.2024 16:37
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA