Tribuna
”Călăreții roșii”, puși pe fugă de ”câini”. Arbitraj dezastuos al ecusonului FIFA Barbu! Dinamoviștii, ca acasă pe ”Municipal”
Ovidiu BOICA
2420 vizualizari
”Călăreții roșii”, puși pe fugă de ”câini”. Arbitraj dezastuos al ecusonului FIFA Barbu! Dinamoviștii, ca acasă pe ”Municipal”
© Vali MACREA
Echipa lui Claudiu Niculescu a pierdut și cu Dinamo, la primul meci oficial pe ”Municipalul” din Sibiu. ”Călăreții roșii” sunt la al treilea eșec consecutiv în campionat și rămân pe locul 14, cu 21 de puncte. ”Centralul” Barbu le-a refuzat șelimbărenilor două lovituri de la 11 metri în repriza secundă. ”Câinii” au fost încurajați din tribune de aproximativ 5.000 de suporteri care au creat o atmosferă demnă de echipele de tradiție. Pentru CSC, urmează deplasarea pe terenul ”lanternei” Unirea Constanța.

 

Nici pe ”Arcul de Triumf” nu s-au simțit ca acasă dinamoviștii, cum s-au simțit sâmbătă, pe ”Municipalul” sibian! ”Câinii” au fost încurajați din tribunele arenei din Parcul Sub Arini de aproximativ 5.000 de fani care au cântat în continuu, creând o atmosferă demnă de marile stadioane și de marile echipe.
Fondul sonor asigurat de bucureșteni i-a făcut pe jucătorii lui Claudiu Niculescu să nu prea simtă că au revenit atât de aproape de casă, după periplurile pe la Avrig, Mediaș și Rm. Vâlcea. ”Călăreții roșii” au avut parte de prea puțină susținere din tribune și nu au simțit deloc acel plus pe care ar trebui să și-l dea fanii când joci acasă.

© Vali MACREA

Poate și de aceea, dinamoviștii au fost mai prezenți în jumătatea de teren adversă, în debutul întâlnirii, însă în primul sfert de oră  show-ul nu a fost pe dreptunghiul verde, ci în peluza din spatele porții lui Oncescu.
Primele emoții au apărut de-abia în minutul 14, când dinamoviștii au avut o incursiune pe dreapta, mingea a trecut pe la Ghezali, apoi pe la Bani și Vali Borcea, iar Neluț Roșu a șutat din marginea careului mare, Mitrovic respingând de sub transversală, apoi Patriche a trimis alături, cu capul, de la prima bară, în urma loviturii de la colțul terenului rezultată.
În replică, mingea șutată de Cărăruș de la 20 de metri, ușor deviată de un adversar, a fost pe direcția lui Oncescu (15), iar Ionuț Năstăsie a ratat ținta, de la distanță (21).
Francezul Gele și-a asigurat prim-planul după ce l-a păcălit pe Patriche, dar și-a făcut mingea prea lung și a intervenit Oncescu (29).
Tabela a fost deblocată fix după o jumătate de oră de la primul fluier al ”centralului” Barbu. Bani i-a pus mingea pe cap lui Ghezali cu o centrare din flancul stâng și francezul a făcut inutil plonjonul lui Mitrovic.

© Vali MACREA

Alte două intenții ofensive ale Șelimbărului l-au avut în prim-plan pe același Gele, care mai întâi a trimis în brațele lui Oncescu (35), apoi a reluat dezamăgitor, cu capul, stricând de-a dreptul centrarea lui Mitrea (38). Nici Palmeș n-a fost mai precis, mingea șutată de sibian trecând alături, la colțul lung (40), astfel că, la pauză, ”câinii” intrau în avantaj la vestiare.

Eroare după eroare pentru Barbu 

Pentru repriza secundă, Claudiu Niculescu a schimbat sistemul, renunțând la jocul cu trei fundași centrali, apelând la Voicu, în locul lui Lumbu. Nou-intratul și-a calibrat șutul, la 10 minute de la reluare, dar a trimis exact pe direcția lui Oncescu.
Sibienii au cerut lovitură de la 11 metri la un duel aerian în care Oncescu a confundat capul lui Voicu cu mingea, însă ”centralul” Barbu nu a dat-o. Ba, mai mult, i-a dat ”galben” lui Năstăsie, pentru proteste (61). Cartonașul i-a jucat feste însă arbitrului din Făgăraș, care era cât pe ce să-l scape pe jos.
Ahmed Bani ar fi vrut să-l păcălească pe Mitrovic cu o centrare din alergare, din marginea terenului, dar mingea a căzut pe plasă (66).

© Vali MACREA

O nouă centrare, tot din flancul stâng, a lui Amzăr, a fost mult mai utilă, Iulian Roșu dublând avantajul lui Dinamo, tot cu o lovitură de cap, profitând de apărarea visătoare a Șelimbărului (68). Dacă ar fi fost VAR, reușita n-ar fi trebuit să se pună deoarece contraatacul ”câinilor” a fost declanșat după ce Iglesias îl faultase pe Năstăsie...
Arbitrul Barbu a închis ochii încă o dată lao fază în care tânărul portar de doar 18 ani al lui Dinamo l-a lovit în șold pe Radu Crișan, în săritură, la o fază fixă (71).

Dinamoviștii, la un pas de 3-0

Raul Palmeș i-a făcut ”cadou” o minge lui Țîră, cu un sfert de oră înainte de final, dar atacatul lui Dinamo a fost previzibil și Mitrovic a respins în corner de la colțul lung (76).
Jocul s-a mutat repede la celelalte buturi, șelimbărenii fiind tot mai presați, în speranța obținerii măcar a unui egal, adică a primului punct din acest an, iar Adrian Voicu a trimis din voleu la colțul scurt, din centrarea lui Monea, însă Oncescu a menținut ”zero”-ul în dreptul lui Dinamo, pe tabelă (78).
Peste încă un minut, Radu Crișan n-a reușit să lovească din plin, cu fruntea, balonul centrat de Florinel Mitrea, iar Cărăruș a trimis exact în brațele lui Oncescu, tot în urma unei centrări, de data asta de pe dreapta, venită din piciorul lui Monea (81).
Presiunea la poarta lui Dinamo a început să crească și goal-keeper-ul a scăpat din brațe mingea reluată cu bultă de Adi Voicu, cu capul, însă a revenit și s-a culcat pe ea, în marginea careului mic (87).

De doi bani speranțe...

”Câinii” și-ar fi putut face liniștit finalul de meci (pentru că, vorba aia, 2-0 e cel mai periculos scor, nu?) pe un contraatac patru la patru, însă Crișan i-a pus capăt cu prețul unui ”galben” (88). Mingea șutată de Bani, din lovitură liberă, a fost deviată în corner de zid (89), iar în urma loviturii de la colțul terenului, Țîră l-a remarcat pe Mitrovic (90).
În primul din cele 4 minute de prelugire arătate de la margine, Jordan gele a insistat în careul advers și, profitând de inexactitățile lui Bena și Giafer, a redus din diferență, aruncând în aer finalul jocului.

© Vali MACREA

Timpul rămas a fost însă prea scurt pentru ”călăreții roșii” ca aceștia să obțină punctul sperat. Criza continuă la Șelimbăr, echipă care n-a mai câștigat acasă de opt meciuri (!!!), iar în ultimele trei jocuri de campionat a înregistrat tot atâtea eșecuri, primind 9 goluri și marcând doar două. Poate în ultima etapă din sezonul regular, pe terenul ”lanternei”, să reușească mai mult ”călăreții roșii”...

 

(ȘTIRE INIȚIALĂ)

În urmă cu câteva minute s-a încheiat meciul dintre CSC Șelimbăr și Dinamo, din penultima etapă a sezonului regular al Ligii 2. ”Călăreții roșii” au pierdut cu 2-1, după ce au fost conduși cu 2-0.
Grameni a deschis scorul după o jumătate de oră de la debutul întâlnirii, iar în repriza secundă Iulian Roșu a majorat diferența ”câinilor”.
Francezul Jordan Gele a reaprins speranța în rândul jucătorilor lui Claudiu Niculescu, în prelungiri, dar șelimbărenii nu au reușit să marcheze golul prin care să obțină primul punct în noul an.
CSC Șelimbăr e la a treia înfrângere consecutivă în campionat și rămâne pe lpocul  14 în clasament, cu 21 de puncte.
Claudiu Niculescu a început meciul cu ”unsprezecele” 68. Aleksander Mitrovic - 20. George Monea, 3. Raul Palmeș, 27. Radu Crișan, 5. Nestorly Lumbu, 16. Florinel Mitrea - 8. Nini Popescu, 33. Alexandru Luca, 21. Ion Cărăruș - 7. Ionuț Năstăsie, 10. Jordan Gele. Au mai jucat 19. Adrian Voicu, 99. Lucian Buzan și 11. Denis Ursu. 

© Vali MACREA

Dinamoviștii au fost susținuți din tribunele ”Municipalului” de peste 5.000 de suporteri care au creat o atmosferă incendiară, cântând pe tot parcursul jocului.
Revenim cu amănunte!

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA