Tribuna
PNL
Aspirații înalte pentru CSC Șelimbăr
Aspirații înalte pentru CSC Șelimbăr

CSC Șelimbăr e una din reprezentantele Sibiului în primele două eșaloane ale fotbalului din România. Echipa pregătită de Eugen Beza evoluează în Liga a doua, dar vrea să calce pe urmele colegei din județ, Hermannstadt și să promoveze în Superliga. Drumul e lung, dar startul e unul foarte bun. Iar întrecerea din liga secundă din România nu avea cum să lipsească din garnitura de start de ponturi 1x2 a specialiștilor din gambling. Iar cei inspirați au făcut și profit de pe urma rezultatelor obținute de către formația din Șelimbăr.


 

Va avea Sibiul două formații în Superliga?

 

La fel ca și Hermannstadt, CSC Șelimbăr e un nume nou în fotbalul românesc. Cel puțin la nivelul eșalonului secund, acolo unde gruparea sibiană evoluează din sezonul trecut. Înființată în 2016, Șelimbăr a făcut după doar câțiva ani pasul către liga treia. La finalul sezonului 2020/2021 echipa din Șelimbăr reușea să promoveze în premieră în Liga a 2-a, iar în primul sezon echipa nu s-a făcut de râs.

Sigur, locul ocupat nu a fost în prima jumătate, dar pentru o nou promovată, poziția a 14-a la finalul sezonului regulat a fost unul mai mult decât decent. Pentru ca mai apoi, în play-out, Șelimbăr se termine pe doi grupa A din play-out, în spatele celor de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 37 de puncte acumulate.

În acest sezon, după primele 10 etape disputate din sezonul regulat, CSC Șelimbăr se află pe locul 8, cu 16 puncte adunate. La doar un singur punct distanță de ultimul loc ce asigură prezența în play-off, ocupat culmea chiar de către câștigătoarea seriei de play-out din stagiunea trecută, Csikszereda.

Lupta încă e lungă, dar drumul e deja la jumătate. Asta pentru că în Liga a doua se joacă doar tur în sezonul regulat. Și imediat play-off și play-out. Distanța de doar un punct față de locul 6 o transformă pe Șelimbăr una din candidatele la play-off. Dar alături de încă un grup numeros de formații precum Chiajna, Brașov sau chiar Dinamo, echipe aflate și el la doar câteva lungimi de ultima poziție de play-off.

În ultimul meci jucat în campionat, CSC Șelimbăr a remizat cu una dintre pretendentele la promovare în acest sezon, Unirea Slobozia, formația de pe locul patru. A fost 1-1 contra echipei antrenate de Costel Enache, cu un punct smuls la ultima fază a jocului. Golul egalizator din partida contra slobozenilor a fost marcat de Daniel Tătar, unul din oamenii cei mai experimentați din lotul condus de Eugen Beza.

 

Jucători experimentați la Șelimbăr

 

Marcatorul golului din meciul cu Unirea Slobozia e doar unul din fotbaliștii cu mare experiență din echipa sibiană. Pe lângă storul în vârstă de 35 de ani, la Șelimbăr se mai află Alex Curtea, jucător cu meciuri la Dinamo și Poli Timișoara (pe vremea când echipa timișoreană să bătea pentru titlul de campioană), Alex Dandea, fost jucător la Rapid, Alexandru Ciocâlteu, jucător trecut pe la FC Brașov, pe când stegarii evoluau în prima ligă sau Alexandru Raicea, fotbalist care sezonul trecut a evoluat pentru FCU Craiova și CS Mioveni.

Iar pe lângă acești jucători cu sute de meciuri în prima ligă evoluează și tineri cu mare potențial, care alături de Curtean, Dandea sau Tătar pot crește mult și implicit să pună umărul la realizarea obiectivului. Momentan, Șelimbăr își propune să ajungă în play-off. Iar mai apoi orice este posibil! Chiar și promovarea istorică în primul eșalon!


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA