Tribuna
Cum să te epilezi eficient acasă: sfaturi practice de care să ţii cont
Cum să te epilezi eficient acasă: sfaturi practice de care să ţii cont

Pentru multe dintre noi epilarea acasă reprezintă soluţia salvatoare care ne permite să obţinem o piele fină şi mătăsoasă cu minimum de efort şi investiţie, din confortul propriei case. Cu toate acestea, atunci când optăm pentru epilarea la domiciliu în locul celei profesionale, trebuie să ne asigurăm că pielea noastră nu va suferi în decursul procesului. Acest articol vine să te ajute să descoperi cum poţi să te epilezi eficient la tine acasă, fără să ai parte de complicaţii şi incidente neplăcute.

Iată ce trebuie să faci pentru o epilare eficientă la tine acasă

 

Deşi sună mai convenabil să te epilezi acasă, asta poate aduce cu sine, dacă nu ai grijă la detalii, o serie de complicaţii sau chiar accidente. Pentru a le evita şi a te bucura de piele fină, iată ce trebuie să ai în vedere:

 

Metoda aleasă

 

Cel mai important lucru atunci când decizi să te epilezi acasă este modul în care alegi să o faci. Fie că optezi pentru epilator, epilare cu ceară, pentru lama de ras sau dispozitivele cu IPL, metoda de epilare aleasă trebuie să ţină cont nu doar de pilozitate şi frecvenţa cu care îţi creşte părul pe corp, ci şi de cât timp ai sau de nivelul tău de îndemânare.

 

Igiena

 

Un alt aspect esenţial pentru o epilare fără complicaţii îl reprezintă igiena. Indiferent ce metodă de epilat ai alege, păstrează-ţi dispozitivele de epilare curate şi evită să le împarţi cu alţi oameni, pentru a reduce riscul de posibile infecţii.

 

Exfolierea

 

Un pas care decide cât de reuşită va fi încercarea ta de a te epila acasă o reprezintă exfolierea. Îndepărtează celulele moarte cu ajutorul unui burete sau a unui scrub exfoliant de calitate înainte de epilare şi evită astfel nu doar iritarea pielii, ci şi încreţirea firelor de păr.

 

Pregătirea pielii

 

Un aspect pe care nu mulţi oameni îl cunosc este că, pentru ca epilarea să reuşească, este necesară o piele complet uscată. Dacă momentul ales pentru epilare este după baie, asigură-te că pielea este complet uscată, fără creme sau uleiuri.

 

Îngrijirea pielii după epilare

 

Pielea umană este un organ complex, iar când discutăm despre epilare sau alte experienţe pe care noi le percepem ca fiind comune, dar pentru piele sunt de fapt traumatizante, atunci este bine să ştim că pielea noastră, pentru a rămâne catifelată şi sănătoasă, are nevoie de îngrijire atât înainte, cât şi după procedura respectivă. Alege să-ţi îngrijeşti pielea după epilare cu ajutorul unei loţiuni sau a unui gel calmant, şi evită expunerea imediată la soare.

 

Să găseşti cea mai potrivită metodă pentru a te epila acasă în mod sigur şi eficient poate părea complicat dar este, de fapt, cât se poate de simplu. Tot ce ai de făcut este nu doar să elimini părul nedorit de pe corp, ci şi să ai grijă de nevoile pielii tale în timp ce faci asta. Descoperă epilatoarele  de ultimă generaţie de la Altex.ro, potrivite pentru orice tip de piele sau fir de păr, pentru ca epilarea acasă să fie parte a răsfăţului.

 

Sursa foto: Unsplash.com

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA