Tribuna
AFF
Ciucă s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE acreditați în România
Ciucă s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE acreditați în România
© gov.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor membre UE acreditați în România. Discuțiile au fost găzduite de Ambasada Suediei la București, în contextul deținerii de către această țară a președinției rotative a Consiliului UE.
Ciucă a prezentat evoluțiile din ultimele 12 luni, punând accentul și pe contextul creat de războiul Rusiei în Ucraina, de la debutul căruia  se va marca un an. Șeful Executivului a subliniat evoluțiile economice din România, evidențiind rolul jucat de rata ridicată a investițiilor și a absorbției fondurilor europene  în menținerea unei creșteri economice de 4,8%, în contextul complicat generat de războiul din vecinătate, creșterea prețurilor la energie, redresarea  lentă a lanțurilor valorice perturbate în perioada pandemiei Covid-19. Totodată, premierul a subliniat importanța calității mediului investițional din România și a impactului pozitiv al reformelor implementate, inclusiv  a celor pregătite în contextul PNRR. A apreciat prezența investițiilor europene, încurajând creșterea acestora și  atenta considerare a oportunităților oferite de România.
Premierul a mai reamintit că aderarea României la Schengen rămâne o prioritate şi că va fi continuată acțiunea politică și diplomatică, pe toate canalele, în vederea identificării soluțiilor concrete pentru finalizarea cu succes  a aderării României la Schengen.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA