FITS 2024
Tribuna
Zona de munte a județului Sibiu, sub cod roșu de viscol până miercuri la amiază
Zona de munte a județului Sibiu, sub cod roșu de viscol până miercuri la amiază

Zona de munte a județului Sibiu se află sub avertizare cod roșu de viscol, de marți, de la ora 22.00 până miercuri, la ora 14.00.

Pentru preîntâmpinarea unor situații de urgenţă, ca urmare a emiterii de către ANM a avertizării meteorologice de viscolul puternic, rafale ale vântului de peste 120-140 km/h, valabilă la altitudini de peste 1.800 m, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru " al județului Sibiu a luat mai multe măsuri.

Astfel, s-au transmis informări comitetelor locale pentru situatii de urgență ale localităților Arpașu de Jos, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roșu, Tălmaciu, Boița,  Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Rășinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Săliște, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului și Sibiu.

De asemenea, s-a transmis mesaj de informare/avertizare Ro-Alert.

Totodată, salvatorii au transmis și recomandări pentru populație. Oamenii trebuie să evite să pornească la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de a pleca, trebuie să vă asigurați că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). este necesar să urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților. Atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ trebuie evitate, la fel și adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica