Tribuna
Trotinetele continuă să ne bruieze trotuarele. Facem ceva, sau continuăm la fel?
Dumitru CHISELIŢĂ
1078 vizualizari
Trotinetele continuă să ne bruieze trotuarele. Facem ceva, sau continuăm la fel?

Da, spuneţi că mă repet, că-s monoton, că am făcut obsesie, că se spune prin târg că merg pe jos, nu cu maşina "propietate". Păi ar fi simplu. Dacă nu m-aş împiedica, şi alături de mine (sau na, înaintea mea, ca să nu mă acuzaţi că mă pun în faţă) cam câteva minim mii de persoane zilnic, de aceleaşi trotinete LIME verzi care blochează, clar INTENŢIONAT ba trotuare, ba intrări, ba treceri. Dacă nu aş fi scris de m-am plictisit şi eu fără a primi vreun răspuns oficial că se va lua o minimă măsură de a reciviliza Sibiul ăsta verde vopsit şi se va readuce la normal circulaţia pietonală. Dacă nu ar zăcea acolo până ori le trânteşte vântul, ori le trânteşte altcineva. Dacă nu am vedea că povestea asta se repetă zilnic fără măcar un rând de scuze pentru deranj de la cei care le deţin de facto şi de jure. Dar uite că vedem, simţim, ne deranjează şi ne enervează. Ştim, nu înţelegem trendul "green" al transportului electric urban, suntem cârcotaşi cu cei care salvează planeta şi ne scapă de încălzirea globală. Dar nu înţelegem nici să tot ocolim o chestie pusă anapoda şi acceptată să fie pusă aşa şi neamendată de NIMENI,
deşi, cu un efort, s-ar şti clar şi cine şi când, şi unde, şi cât s-a plimbărit cu chestiile acestea. Felicitări pentru parteneriatul care face praf traficul pietonal. Dar parcă era vorba să le şi ridice, nu? Trotinetele continuă să ne bruieze trotuarele. Facem ceva, sau continuăm la fel?

 


comentarii
7 comentarii

Firma asta si-a scos banii investiti de 3 ori si acum nu-i mai intereseaza sa-si recupereze trotinetele. Ce-ar fi sa le ia cei de la primarie acasa ca sa ne scape de ele?
21.01.2022 06:25
jurnalist slab => articol slab
Gigi
21.01.2022 15:38
Articol bun -- ce ar fi gigel ca toti sa lasam pe trotuare ce nu ne mai comvine in casa?? paturi vechi, saltele rele , gunoi, etc -- si sa-ti puna cineva chiar la iesirea din curte ( daca ai casa) o rabla ca sa nu poti iesii HA??? ARTICOL BUN COMENTATOR FARA CEREBEL INTREG-- sau esti unu gica -contra chiar si la normalitate.
mike
22.01.2022 02:55
da aia de la remat/primarie/soma de ce nu le pot ridica?fier vechi bun
22.01.2022 16:25
Virgula inanite de sau? Vai steaua noastra!
22.01.2022 17:56
am vazut o statistica cum ca in Germania pe unul din primele locuri la poluarea raurilor erau trotinetele astea aruncate in apa. (de inchiriat)
Problema asta o au si ei. Nici acolo nu le suporta oamenii, ii incurca, sunt lasate peste tot.
La noi inca Cibinul nu a spalat niciuna.
germania
24.01.2022 11:09
Infrastructura dedicata bicicletelor și/sau trotinetelor este nesigură. Oricine poate închiria o astfel de trotineta daca are aplicataia și un card valid. Având permis de conducere categoria B, îmi este teama sa conduc mașină pe lângă o trotineta, dar în același timp as conduce trotineta doar pe trotuar...îmi lipsesc cuvintele pt altfel de comentarii!
Iana
29.01.2022 08:24
Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA