FITS 2024
Tribuna
Sibiul nu scapă de ploile torențiale. Atenție, pot apărea căderi de grindină!
Sibiul nu scapă de ploile torențiale. Atenție, pot apărea căderi de grindină!
© Răzvan Negru

Furtuna de vineri seara care a adus tunete, fulgere, vânt și ploi puternice în Sibiu face un „bis” în a doua săptămână a lunii iunie. Chiar dacă va fi cald, meteorologii avertizează asupra apariției unor fenomene meteo extreme constând în precipitații însemnate cantitativ și căderi de grindină în anumite zone. Nu vom scăpa de ploi pe tot parcursul săptămânii, doar la sfârșitul intervalului, ele restrângându-și aria. Cum arată săptămâna, din punct de vedere meteorologic?

 

Luni,  vremea va fi local călduroasă, dar va prezenta un grad ridicat de instabilitate după-amiaza și seara. Cerul va avea înnorări temporar accentuate începând cu orele amiezii, când pe arii relativ extinse se vor semnala averse de ploaie, izolat torențiale, însoțite de descărcări electrice. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate, de peste 15-20 l/mp și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale, precum și în timpul averselor, când izolat pot lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 31 de grade, iar cele minime între 15 și 18 grade. După-amiaza disconfortul termic va fi accentuat.

 

Marți, vremea va fi caldă și temporar instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate începând cu orele amiezii și seara, când local se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată însoțind aversele. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 29 de grade, iar cele minime între 14 și 16 grade. Izolat dimineața vor fi condiții de ceață.

 

Miercuri,  vremea va fi caldă și temporar instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate începând cu orele amiezii și seara, când local la munte și pe arii restrânse în rest, se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate de scurtă durată însoțind aversele. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade, iar cele minime între 13 și 15 grade. Izolat dimineața vor fi condiții de ceață.

Joi, vremea va fi caldă și temporar instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate de scurtă durată însoțind aversele. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 de grade, iar cele minime între 13 și 14 grade.

Vineri și în weekend, vremea va fi apropiată de normalul termic și temporar instabilă în prima zi a intervalului când se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica