Tribuna
Sibiul mașinilor de lux: pe străzile orașului circulă Ferrari și Lamborghini. 118 sibieni au Porsche
Laura BUCIU
11307 vizualizari
Sibiul mașinilor de lux: pe străzile orașului circulă Ferrari și Lamborghini. 118 sibieni au Porsche

Sibiul a fost ani la rând unul dintre orașele în care s-a câștigat cel mai bine. Dar nu a fost niciodată un „rai” al opulenței și al luxului atunci când vorbim de modă. Moda de pe șosele, însă, este o altă discuție. Vedem zilnic prin oraș bolizi de lux, de parcă străzile înguste ar fi show-room-uri internaționale. Din ce în ce mai des, discrepanțele dintre mașinile vechi, și cele cu mulți cai putere, ultimul model, sunt vizibile în mai toate zonele Sibiului.

Potrivit unui răspuns transmis de reprezentanții Primăriei Sibiu, la solicitarea Tribuna, în evidențele Direcției Fiscale sunt înregistrate în prezent 41 de autoturisme cu capacitatea cilindrică egală sau mai mare de 5.000 cmc.

Cu luxul la purtător

Sibienii plătesc impozite pentru mașini precum Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce sau Maserati. Dar cei mai mulți dintre iubitorii „cailor putere” au autoturisme Porsche.

În evidențele Direcției Fiscale sunt înregistrate patru autoturisme Ferrari și două Lamborghini. Tot două mașini sunt și Rolls Royce. În schimb, sibienii au înregistrat 118 autoturisme Porsche.

Nu puțini sunt cei care și-au luat mașină Bentley. Este vorba despre 10 sibieni. Ceva mai mulți – 12 persoane – și-au înmatriculat autoturisme Maserati.

În Sibiu sunt și 3 mașini Cadillac.

Nu toate mașinile de lux au peste 5.000 centrimetri cubi. Unele dintre mașinile mărcilor de lux sunt însă vehicule vechi, dar care nu se încadrează încă la clasa „vintage”.

 

comentarii
12 comentarii

Va dati seama ce bogatani avem in muncipul nostru?!
18.01.2022 20:11
Vreo 4 Porsche, cel putin, are Gabriela Nistor; asa, in familie. Vreo 2 sau 3 Porsche se duc pe putin la Total NSA
Tot vreo 4 sunt si in familia "Euroil". Si Porsche si alte uraciuni.
Daca stai sa te gandesti cate si la cine, chiar ies putine la numar, inca. Si daca te apuci sa intrebi, ai sa-ti scuipi in san cand auzi ca-s in leasing :-))). Pe firma, nu pe persoana
He.He
Dar Skodele alea noi, hibride, de la CJ or fi vreo ieftineala, nu ? Tot pe firma, tot pe firma ?
Ie Greu
18.01.2022 21:52
As vrea sa le vad palmele cate bataturi au apoi va spun cine sunt propietarii ---------- Cei cu bataturi -- cinste lor -- cei fara, la bulau ca pe vremea lui ceasca === daca cineva fura mai mult de -- 50 mii de lei spanzurat--- dar se pare ca democratia de azi, e mai spurcata ca iepoca de aur
19.01.2022 00:23
Sunt toate pe firma, si smecherii din IT, zeii sibiului, tot asa le au, pe firma toate!
Toti fura, toti vor moka, toti biciuiesc amaratii de angajati pentru ca apoi sa se incadreza sa-si cumpere masini, case etc

Cel mai tare cand alimentez la pompa si ma intreaba de fiecare data: "Decontati ? CUI ?" Nu doamna, hotii deconteaza tot in tara asta, hotii care se fac ca lucreaza! Hotii care platesc impozit 1-3% la stat, care-si cumpara orice in ro cu discount, ca vezi doamne ei au firma!

Marsh hotilor, cand veti plati 60% impozit pe tot ce castigati, atunci sunteti morali !

Legea in ro e facuta pt hoti, legea incurajeaza hotia! Orice pulete cu kkt de srl, gata, ii se deschid portile parazitarii sociale !

MARSH hotilor care va eschivati sa platiti darile si preturile corecte !
19.01.2022 08:58
ho nebunule ca faci apoplexie :)))))))))))))))))))!
ce te opreste sa nu iti faci si tu firma ca sa decontezi si tu?
A da stiu...nu te duce capul!
@08:58
19.01.2022 10:31
Nebun e fiul lui ma-ta!
Hotilor, cand platiti 1% la stat ... cand faceti tot felul de artificii sa va mentineti in aia 2-3 angajati, cand fentati si faceti totul pe fonduri europene, aveti tupeu sa veniti in fata!

Scarbeler, hamaliti anjagatii, va bateti joc de ei, dar va dati cu cele mai tari masini, de care nu sunteti demni!

Sunteti niste paraziti ai societatii !
@@08:58
19.01.2022 12:10
Gabriela Nistor merita... Asa o artista cum sa nu merite! Dar restaurantul Select e cam slabut in materie de meniuri... Slabi bucatari, iar de ospatari ce sa mai vorbim? Nu stiu sa serveasca o ciorba...
@@@
19.01.2022 15:24
trompeta retardata...nu te duce capul loaza :))))))))))))))))))))))
ba jigodie proasta, nu te-as angaja nici sa speli buda!
esti prost de puti pt ca nici macar nu intelegi cum functioneaza o firma.
Dupa mintea ta tembela toti trebuie sa fim ca in comunism unde tu te-ai fi simtit extraordinar pentru ca "trebuie sa ti se dea si sa ti se faca" pt ca tu esti prea prost sa muncesti pe capul tau.
@@@08:58
19.01.2022 17:16
Nu vorbi asa, mai! Cei care au niste averi uriase sigur au furat. Asta se spune si in economia politica mondiala, nu in cea a comunistilor! Cantareti care lalaie la 2-3 nunti intr-o sambata si castiga o groaza de bani pe care nu-i impoziteaza nimeni pt. ca nici ei nu stiu cat castiga. Prodanca, par de palmier, spunea ca regreta sa mama Ionele castiga la 2 nunti 70 000 de lei, pe vremea lui Ceasca... Asa ca lasa firmele si oamenii capabili, cele mai multe averi s-au facut din furtisaguri mari! Hai sa fii sanatos!
@@@@8:58
19.01.2022 17:36
Da ma dar cati conduc un Rembrandt?
????
19.01.2022 19:39
Primul Rembrant ( un Veyron) l-a avut Costeluș Cășuneanu, fiul cel mare al afaceristului Costel Cășuneanu.
Un alt truditor "cinstit:, cu siguranta.
Dupa aceea, la un moment dat a aparut unul de vanzare pe OLX ( in Mercador). Ca doar nu degeaba e aici gradina maicii Domnului. :-))))
Ie Greu
19.01.2022 20:53
Scarbele securiste si parvenitii din IT ul sibian, coafezele si dezvoltatorii, s-au activat!
Jegurilor, pai voi platiti 1% si aveti masina moka, casa moka, benzina moka, creioane si imprimante moka, si voi nu sunteti in stare sa formulati o fraza!

Scarbe penale, parveniti ai tranzitiei, nemernici ce sunteti?

Ziceti loazelor ca mergeti la bulgari cu masina si benzina pe firma, ziceti laturilor ca va decontati concediile.pe firma, ziceti clonelor ca fentati fiscul cu o contabila buna!

Futu-va rasa-n cur de jigodii! Si aveti tupeu sa comentati, va bateti joc de angajati pe.salariul.minim!!!

Jigodii perverse ce sunteti!!! Marsh de aci laturi imputite!
Asistatii sociali cu masini de peste 20k euro! Huuuuoooo!!!
19.01.2022 23:11
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA