Tribuna
Sibienii se pun în mişcare pentru "O Şcoală de Muzică pentru Agnita"
Liuba STARII
1411 vizualizari
Sibienii se pun în mişcare pentru
Amatorii de sport şi nu numai se pun în mişcare pentru "O Şcoală de Muzică pentru Agnita". Astfel, alergătorii de la Maratonul Internaţional Sibiu vor susţine iniţiativa de a înfiinţa o şcoală de muzică pentru cei care visează să fie cât mai aproape de artă.

"Scopul proiectului nostru este înfiinţarea unei Şcoli de Muzică în Agnita, care va duce la realizarea unei Fanfare reprezentative a oraşului. 
Agnita dispune de elemente de patrimoniu cultural şi imaterial unice la nivel naţional şi internaţional, dar mai ales de o memorie colectivă care merită să fie cunoscută generaţiilor viitoare. Există o puternică dorinţă de a împărtăşi valorile culturale, dar şi o implicare a tinerei generaţii în viaţa culturală a Agnitei. 
Tinerii din oraşul nostru au un respect deosebit pentru cultură şi tradiţie, şi există o nevoie continuă de implicare a acestora în viaţa comunităţii. În acest sens, ne propunem înfiinţarea unei Fanfare a oraşului Agnita, care să fie prezentă la frumoasele  evenimente culturale care au loc în oraş şi care să readucă la viaţă frumoasele tradiţii şi obiceiuri de pe Valea Hârtibaciului", spun reprezentanţii grupului de iniţiativă.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului este o structură de cooperare cu personalitate juridică, de drept privat, înfiinţată de unităţile administrativ-teritoriale membre pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului are ca scop desfăşurarea de acţiuni menite să contribuie la conservarea specificului local şi dezvoltarea armonioasă a zonei, în special prin exploatarea şi punerea în valoare a potenţialului turistic al zonei, susţinerea activităţilor sociale, medicale şi paramedicale. ADI Valea Hârtibaciului a mai participat la Maratonul Internaţional Sibiu 2021 cu proiectul "Toţi pentru SKATE PARK ŞTRAND".
"Realizarea unei Şcoli de Muzică al cărei obiectiv principal este generarea unei Fanfare a oraşului şi care răspunde, în primul rând, nevoii tinerilor de a fi implicaţi şi conectaţi în viaţa comunităţii. Mai apoi, vorbim despre conexarea mediului urban mic, reprezentat de Agnita, cu zonele rurale, localităţile aparţinătoare ale oraşului nostru. Petrecerea timpului liber reprezintă o provocare pentru tinerii de astăzi, iar înfiinţarea Fanfarei va oferi tinerilor şansa petrecerii timpului de calitate în cadrul orelor de muzică, unde vor primi îndrumarea necesară. Administraţia locală a oraşului şi-a propus dezvoltarea unor noi produse şi servicii culturale prin colaborări între diferiţi actori locali, acţiune care va genera plusvaloare la nivelul comunităţii noastre. Comunităţile viitorului sunt reprezentate de comunităţi sustenabile, în care oamenii să se simtă corect reprezentaţi. Fanfara oraşului Agnita va răspunde nevoilor culturale şi tradiţionale ale oraşului nostru", precizează reprezentanţii grupului de iniţiativă.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA