FITS 2024
Tribuna
Salvatorul anului în Sibiu, un pompier care a plecat cu autospeciala de stins incendii să salveze un bărbat înecat cu mâncare
Laura BUCIU
1375 vizualizari
Salvatorul anului în Sibiu, un pompier care a plecat cu autospeciala de stins incendii să salveze un bărbat înecat cu mâncare
© facebook.com/isusibiu

Plutonierul Sebastian Mărgărit a fost desemnat „Salvatorul Anului” pentru 2022.

În 17 august 2022, subofițerul era încadrat pe o autospecială de stingere de la Punctul de Lucru Avrig, iar un bărbat în vârstă de 75 de ani s-a înecat cu mâncare. În momentul primirii apelului, în zonă nu era disponibil nici un echipaj SMURD, toate echipajele fiind la intervenții în acel moment.

„Colegul nostru nu a ezitat nici un moment și a plecat cu autospeciala de stingere să salveze bărbatul. La fața locului bărbatul se afla în stop cardio-respirator. Sebastian, a aplicat de îndată manevrele pentru dezobstrucția căilor aeriene (extragerea corpului străin), iar ulterior manevrele de resuscitare. În urma manevrelor aplicate cu promptitudine și profesionalism, acestea au dat rezultate și bărbatul a fost salvat”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Această întâmplare au confirmat, o dată în plus, că aplicarea corectă și la timp a protocolului de resuscitare poate face diferența dintre viață și moarte.

Subofițerul Sebastian Mărgărit își desfășoară activitatea în cadrul ISU Sibiu din anul 2016. El este comandant de echipaj și conducător de autospeciale la Detașamentul de Pompieri Sibiu.

Reprezentanții ISU Sibiu i-au transmis mulțumiri plutonierului pentru profesionalismul, spiritul de inițiativă și devotamentul arătat.

 

comentarii
2 comentarii

L-au găsit sub trei grăunțe / mort de inaniție / și acum se duc s-anunțe / cazul, la poliție
( G. Topârceanu )
02.03.2023 15:23
,,Cauza inecaților este o cauză a înecaților înșiși ,,
( Ilf și Petrov )
02.03.2023 15:25
Din aceeasi categorie
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica