FITS 2022
Tribuna
Proiect pentru parc acvatic, piscine, centru de echitație, terenuri de tenis și baschet în Lunca Cibinului
Proiect pentru parc acvatic, piscine, centru de echitație, terenuri de tenis și baschet în Lunca Cibinului
© https://www.facebook.com/agorapolisRO

Viitorul aqua park al Sibiului este conceput la cele mai înalte standarde în privința agrementului și va oferi sibienilor terenuri de tenis, baschet, parc acvatic, piscine, un centru de echitație și altele.

Societatea Agorapolis a anunțat zilele acestea faptul că a realizat, în colaborare cu Raumplan Design, un proiect pentru Primăria Sibiu, în care a pus în valoare lunca Cibinului.

Proiectul va fi multifuncțional, centrat pe un sistem de grădini și spații verzi, de-a lungul său, în zona Câmpușor, iar Cibinul devine astfel o axă structurantă, care va beneficia de o promenadă și spații verzi dense pentru recreere și agrement.

Potrivit proiectantului, pasionații de alergat și ciclism vor avea piste dedicate, în timp ce circulația automobilelor va fi redusă la zonele din proximitatea căii ferate.
„La Sibiu, în inima urbană a Carpaților, elaborat un proiect verde cu multiple facilități, care să dăruiască locuitorilor și turiștilor deopotrivă, bucuria activităților în natură.

Ne-am inspirat din curgerea naturală a râului Cibin, punând în valoare lunca sa, ca areal protejat, și împrejurimile ce abia așteaptă să devină o promenadă pentru plimbări în cel mai curat aer al țării”, au scris reprezentanții Agorapolis pe pagina de facebook.

Anul trecut, a fost prezentat proiectul viitorului centru de sport și agrement, care va fi amenajat în apropierea Cibinului, în zona Turnișor – Câmpșor. Atunci a fost anunțat faptul că amenajările nu vor fi invazive în cadrul natural, ci dimpotrivă au fost gândite în cadrul unui proiect "verde" pentru Sibiu. Va fi creat un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement.  Aqua park-ul urma să cuprindă piscine exterioare și interioare, un stadion pentru sportul de masă, o sală multifuncțională pentru sport, un centru spa & wellness, o bază hipică și zone extinse de promenadă și relaxare. 

© https://www.facebook.com/agorapolisRO


comentarii
15 comentarii

Pentru ca unii, care e smecheri, stiu cum se parvine in imobiliare !

Le transmitem tuturor acestor pacalici: baieti, nu le luati cu voi cand plecati ! Tineti minte! Aviz tuturor celor care si-au vandut sufletul pentru functii, averi, bani, firme, parvenire etc

S-a terminat cu smecheria baietii veseli ! E gata bah, nu mai conteaza cate case ai, cati angajati, cati bani ai in conturi ! A venit nota de plata, baietii !
16.05.2022 15:31
Pentru ca unii au stiut in avans, apoi au pus presiune pe securistii tineri din politica romaneasca, unii de au fost parasutati la sibiu, din miticia, sa obtina avizarea acestui proiect!

Smecheria si parvenirea sociala e in floare la sibiu!

Nu va mai saturati de bani, totul pe mocangiala, de la statul roman, de la UE, numai pe munca voastra si pe banii vostri, NU !
16.05.2022 15:33
Povesti nemuritoare!
Ne-am săturat de avalanșa de proiecte,care de care mai mărețe,propuse de autoritățile (de doi bani) ale Sibiului si de care s-a ales praful! Nimeni nu vă mai crede.Multumim!
Petre Ispirescu
16.05.2022 15:58
Pai Aquaparcul nu e gata? Cel de pe lacul Binder?
Mihai
16.05.2022 16:21
Încă un Aqua parc. Nu mai vrem. La fiecare noi alegeri am mai primit. Ajung. Sunt prea multe
n
16.05.2022 18:08
... şi aşa am ajuns acasă de la noul aguapark din lunca Cibinului. Noapte bună copii!!!
BON
16.05.2022 19:30
ce frumos va arata apa-parcul langa cartierul cascada------ Ma gandesc ca acolo de mult timp era gradina de zarzavat al -Sibiului-- apoi niste talhari au construit blocuri acum vor sa se apropie de Cristian sa umple valea Cibinului cu gunoaie -- si tot ei smecherii urla -- Climate change ---- Ma gandesc pana cand oamenii normali la cap vor tacea din gura si nu pun mana pe bata -- cel mai bun caz nu mai votati infecti politici-- necunoscatorii cand vad pozele alea faine --habar nu au ca valea Cibinului nu are copaci . Doamna primar -- nu-ti cunosti istoria bunicilor -- ???
16.05.2022 19:37
Se pare ca USR-istii nu vvor aquapark. Ei vor sa se balaceasca in continuare pe malul Cibinului sau in Valea Sapunului. Barney se poate scalda in continuare inmpreuna cu ciurda vacilor din Sura.
USR = mizerie progresista
16.05.2022 20:51
Mai -20-51--- Daca vrei sa te balacesti dute la -strand -- cartierul Strand -- la Ocna -- Aici nu-i vorba de partide ci de lucrari care nu-si au rostul-- Vor face parcul asta ?? la pastele cailor ---- apoi vor construii centura SUD si vor distruge parcul -pentru ca pe aici va trebuii sa treaca centura------ Se vorbea de mult despre centura -SUD -- e gata??? asa va fi si parcul -- se cheltuies bani pentru visele unora ----prostind lumea
17.05.2022 04:34
@ supraveghetorul de noapte de la 04:34

Ba este exact vorba despre partide. Mai precis despre partide anti-romanesti precum USR. Loazele astea se impotrivesc la tot ce este normal. AquaPark nu este un simplu strand cu apa rece unde nu merge nimeni daca nu sunt 40 de grade afara. Daca nu stii ce este un AquaPark, nu mai comenta tampenii. De ce sa mearga sibienii cu copiii prin mai stiu eu ce judet sa caute un AquaPark? Ar fi foarte bine sa se faca. Iar centura nu are nici o legatura cu AquaPark. Se poate face si centura, fara nici o problema. Mai lasati vrajelile astea ca lumea nu este porasta cum credeti voi.
Doar ca USR arunca mizerii in tot ce face Primaria, pentru ca vor sa castige ei Primaria Sibiului. Ei, tradatorii, elgebeteii, mizerabilii, ei vor sa fie reprezentantii Sibiului. Doame fereste sa se intample una ca asta, sa ajungem sa se imputa gunoaiele pe strada ca in Sectorul 1 al Clotildei.
Ce vorbesti...?
17.05.2022 07:35
Nimeni nu se opune proiectelor Primăriei! Nici măcar USR-ul!Ăștia însă,nu-s in stare de nimic.Ce au facut până acum când nu au fost useristii?Nimic!Cei din Primărie sunt niste mincinoși care ne duc cu vorbă.Sibiul nu are si nu va avea niciodată nimic cu actuala echipă la primărie.Punct.
@07:35
17.05.2022 08:33
iar be da cu prafuri "d-na Fodor"...vezi dezastrul de la lacul lui Binder...
un sibian
17.05.2022 08:42
Simplul fapt ca proiectul e sub carmuirea extraordinara a lui tante fodor si acolitii e garantia ca va rezulta o amenajare nemaivazuta in sud estul Europei cel putin. De ce nu se face dezbatere publica pe zona largita a campsorului ? Pe PUG ? Dezvoltam un petic de 17 hectare apoi venim cu centura sud, apoi restul campsorului ce facem cu el pana la baza de pompieri ? E nevoie de un parc nou in Sibiu in tot Campsorul de la Aquapark pana la baza pompieri si calea ferata Cantemir si Turnisor. – evident prin expropieri masive in interes public. In Sibu nu s-a mai creat un parc de vreo 170 de ani, exceptand cei cativa metri patrati de spatiu verde create ici si colo.
alt sibian
17.05.2022 11:38
Vise.
Doamne Fodor și cei de la Patrimoniu nu sunt în stare să demoleze construcțiile ilegale de pe Strada Macaralei aici mă refer la boxe infecte care de ani buni crează un focar de infecție în acea zonă unde singurul bloc comunist a rămas în picioare și voi visați la Parkuri și alte bazaconii marca Fodor & Company ??
M-am săturat de minciunile mele darămite de ale PMS .
Să vă fie rușine PMS.
Leonard
17.05.2022 11:52
Tampenii! Reabilitati blocurile, reparati strazile, curatati strazile, curatati zapada iarna si apoi alte aiureli! Chelului tichie de margaritar!
17.05.2022 13:48
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA