Tribuna
AFF
Părinți sibieni despre meditații: "Mi se pare că meditațiile s-au transformat în afaceri, profesorii fac bani și profită de lașitatea părinților”
Părinți sibieni despre meditații:

Luna mai este  o perioadă de foc pentru elevii din Sibiu. Copiii sunt pe ultima sută de metri și se pregătesc să susțină examenele naționale. Unii dintre ei se bazează doar pe cunoștințele obținute în timpul orelor la școală, alții apelează la ajutorul profesorilor și fac meditații.

Profesorii sunt foarte solicitați și nu mai au locuri libere. Majoritatea elevilor au început să facă meditații de la începutul anului ca să prindă locuri libere la profesori. Reporterii Tribunei au discutat cu părinții sibieni ca să afle câți bani alocă aceștia pentru meditații.

”Fata mea nu face meditații. Se descurcă foarte bine, dar și învață mult. Noi suntem contra meditațiilor. Copilul trebuie să înțeleagă materia predată la școală, de altfel, nu mai are rost să meargă acolo. Mi se pare că meditațiile s-au transformat în afaceri, profesorii fac bani și profită de lașitatea părinților”, spune Andreea, care are o fiiсă în clasa a VII-a.

Alina are două fiice. Femeia plătește câte 50 de lei pentru fiecare oră de Matematică.

“Nu am timp să stau cu fete și nu am răbdare. Mai bine să apelăm la ajutorul dirigintei noastre. E o femeie de aur. Are multă răbdare și știe să se facă înțeleasă. Meditațiile costă, dar trebuie să investim în viitorul copiilor noștri”, explică Alina.

Pentru Miruna meditațiile sunt o pierdere de timp. Femeia nu are încredere în profesorii din Sibiu. Fiul acesteia face cursuri online și învață engleza cu un vorbitor nativ. Bărbatul locuiește în Londra și predă online. Miruna spune că datorită acestuia, fiul ei a “prins” accentul britanic și a susținut testul Cambridge.

Fiica Casiniei face meditații la Fizică. Tânăra și-a ales aceasta materie pentru BAC și vrea să aibă o notă decentă. Casinia achită 60 de lei pentru fiecare oră. Femeia spune că este mulțumită de rezultatele obținute și nu regretă faptul că fiica ei a apelat la ajutorul profesorului.

“Nu am făcut și nu vom face meditații. Studiem la o școală privată, unde profesorii știu să-și facă treabă. Nu avem nevoie”, spune Dacian, fiul сăruia este în clasa a V-a.

Mădălina are trei copii. Fiecare dintre ei face meditații la diferite subiecte. Femeia este nevoită să plătească câte o mie de lei în fiecare lună.

“Nu e ceva ieftin, dar nici nu-mi doresc să fie ieftin. Copiii trebuie să învețe și să se dezvolte, e datoria noastră. Muncim din greu pentru viitorul lor. Soțul meu lucrează în Spania, cu salariile noastre nu poți să te descurci, mai ales, dacă ai copii”, a remarcat Ștefania.

comentarii
10 comentarii

Nu de lasitatea pariintilor profita, ci de indolenta parintilor care nu-si supravegheaza copiii, nu stiu ce lectii au, nu-i verifica! Le cumpara un telefon si ii lasa sa stea toata ziua cu ochii in telefon. Dragi parinti, stiti ca odraslele dvs. copiaza temele de pe Brainly? De-aia trebuie sa le dati meditatii! Iar in ore, la scoala, stau cu ochii beliti in te;lefon in loc sa fie atenti si sa participe la ore!
05.05.2022 06:58
Cea mai veche meserie din lume nu e prostituria, e meditatia la materiile" de bazā " !
Scoala in general e un gigantic business, asa cā mai usor cu falsele uimiri, revolte onlineice, duscursuri demagogice si frectii ipocrite.
10.000 de euro secunda de meditatii sā se facā si tot vor fi participanti!
Gogu
05.05.2022 09:19
Scriu agramat, cā eu n-am fācut meditatii in scoalā. Acum meditez pe closet cu telefonul în mana liberā...
Gogu
05.05.2022 09:20
invatamantul e varza, tot sistemul e praf si pulbere!

Parintii gresesc, tel mobil, smart tv, interconectare permanenta, youtube, tik tok, istra, .... stiu ei mai bine

Copiii nu mai au cum sa se focuseze pe scoala, nu e interesanta, e demodata, nu le starneste atentia si curiozitatea.

Profesorii sunt praf ! N-au proactivitate, vin, zic monosilabic lectia, fara inflexiuni si pleaca acasa!

Aia de sport vin in blugi la ore ! Pt 5000 ron net, vin in blugi si nu au tinut lectii in online. Marea lor majoritate!

Tot sistemul e praf si trebuie reformat !

Volumul de teme este imens ! Structura anului scolar, infecta, scoala din 3 ianuarie pana in 20 aprilie! Bai, voi sunteti nebuni ???

Ne pisam pe sistemul vostru de rahat! Vreti sa scoateti oi obediente, nemernicilor!

Aglomeratia din scoli, nu ati construit o scoala in 30 de ani, mergeti pe infrastructura de anii 70 !

Un sistem falimentar, e doar o chestiune de timp pana va fi istorie! Nu se va incheia anul scolar ...
05.05.2022 10:22
Dragi parinti, daca le-ati spune sa fie atenti si sa-si faca lectiile zi de zi, acum n-ar trebui sa dati banii pe meditatii!
05.05.2022 10:31
Ce atata zarva? Educatia costa! Nu spunea dl. Johannis ca daca n-a avut copii sa investeasca banii in educatia lor, a investit in case?
Bibicu
05.05.2022 10:32
bibicule investeaza si tu bani in case daca ai trebuie sa ai si cap sapti sa te conduci
lm
05.05.2022 12:19
Atâta timp cât va exista repetentie și bac-ul nu se va absolvi cu orice nota ( un examen inutil care nu este decât un prilej de șpăgi și meditatii , eventual sinucideri ) vor fi meditații . Ghinion.Corect ar fi sa fie examen de admitere la facultate și poate asa se va scăpa de România meditata
05.05.2022 17:02
Hai ca-mi placi! Daca s-ar da admitere la facultate, mai dihai s-ar face meditatii pt. facultate asa cum se facea acum 40 de ani! Acum se intra cu media de la bac si fac meditatii pt. bac, daca s-ar da admitere la facultate ar face meditatii la materiile de admitere... Elvii sa fie atenti si sa invete, parintii sa-i supravegheze, sa nu se bazeze pe medtatii...
@17:02
05.05.2022 23:26
Ai impresia ca dl. Johannis a obtinut casele prin investitii cu cap? Daca a avut functie nu i-a mai trebuit si cap.... Vorba lui Caragiale: "mosia-mosie, functia-functie..." investeste tu cu cap, ca ami impresia ca te duce mult capul!
@Im
05.05.2022 23:28
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA