Tribuna
Localităţile Cristian, Miercurea Sibiului şi Slimnic vor avea o capacitate crescută de procesare a apelor uzate cu sprijinul fondurilor europene
Localităţile Cristian, Miercurea Sibiului şi Slimnic vor avea o capacitate crescută de procesare a apelor uzate cu sprijinul fondurilor europene
© arhiva Tribuna

Apă Canal Sibiu S.A. a semnat miercuri, 06 decembrie 2023, contractul pentru CL 17 – Stație de epurare ape uzate menajere în Cristian (Lot 2) şi CL 17 – Stații de epurare ape uzate menajere în Miercurea Sibiului şi Slimnic (Lot 3), parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 -2020”.

 

Cu ajutorul fondurilor europene, prin intermediul lucrărilor prevăzute în cadrul Lotului 2, locuitorii din Cristian vor beneficia de modernizarea şi extinderea stației de epurare a apelor uzate pentru a deservi 5.400 de locuitori echivalenți. Reabilitarea stației presupune atât modernizarea proceselor de epurare mecanică şi biologică și tratarea nămolului, cât și adăugarea unui sistem eficient de automatizare și monitorizare a procesului de epurare. De asemenea, în incinta stației se va amenaja o clădire administrativa și vor fi refăcute instalația de iluminat perimetral, împrejmuirea și amenajarea peisagistică.

 

În urma realizării lucrărilor aferente Lotului 3, oraşul Miercurea Sibiului va avea o staţie nouă de epurare ape uzate cu o capacitate de 5.451 locuitori echivalenți, iar staţia existentă de epurare din comuna Slimnic va fi modernizată şi extinsă pentru a deservi nevoile actuale şi viitoare ale locuitorilor (capacitate nouă: 2.500 locuitori echivalenți).

 

Construirea stației de epurare din Miercurea Sibiului va viza atât epurarea mecanică, biologică și tratarea nămolului, precum și instalarea unui sistem modern de automatizare și monitorizare a procesului de epurare. De asemenea, în incinta stației se va amenaja o clădire administrativă, o hală tehnologica, o instalație de iluminat perimetral, împrejmuirea și amenajarea peisagistică. Reabilitarea stației de epurare ape uzate din comuna Slimnic va permite retehnologizarea treptei de epurare preliminară, a treptei de epurare biologică, o nouă treaptă de tratare nămol şi introducerea unui sistem modern de automatizare şi monitorizare a întregului proces.

 

Lucrările de modernizare şi extindere pentru Lotul 2 şi Lotul 3 vor fi realizate de către Asocierea Matei Construct Construcţii Speciale SRL, Dimex 2000 Company SRL şi UTB Envirotec Zrt/SA. Valoarea lucrărilor aferente Lotului 2 este de 15.189.156,50 lei fără TVA, şi respectiv de 23.059.733 lei fără TVA, pentru Lotul 3. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție, care este de 72 de luni.

 

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brasov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioare de euro, din care confinanţarea Uniunii Europene este de 79,9%. Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 26 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 19 din județul Sibiu și 7 din județul Brașov, parte din proiect.

 

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

 

Contact: Mihai Banciu | Șef Unitatea de Implementare a Proiectului | APĂ - CANAL Sibiu S.A. | Tel. 0269/229639 | Fax 0269/227457 | E-mail: piu@adslexpress.rocomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA