FITS 2022
Tribuna
Ionhannis: merită să ne asumăm costurile de trecere la energia "verde"
Ionhannis: merită să ne asumăm costurile de trecere la energia
© presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul celei de-a X-a ediții a Romanian Business Leaders Summit. 
"Trebuie să fim conștienți că securitatea energetică și atingerea țintelor verzi nu reprezintă obiective fără sacrificii, ci schimbări și costuri pe care merită să ni le asumăm. Este însă necesară armonizarea tranziției verzi cu obiectivele noastre din domeniul securității energetice, pentru valorificarea cât mai bună a resurselor strategice și a competențelor de care noi dispunem" a spus preşedintele. 
Iohannis susţine că "Uniunea este în situația de a identifica soluții de avarie și de a accelera atingerea obiectivului Pactului Verde European. În ciuda politicii de susținere a energiilor regenerabile și de creștere a ponderii acestora în mixurile energetice ale statelor membre, situația actuală a confirmat perpetuarea în timp a unei dependențe energetice critice față de Rusia".
"Soluția sustenabilă vizează mobilizarea masivă a investițiilor din fonduri europene și resurse naționale. Astfel, provocarea esențială constă în implementarea accelerată a investițiilor, la standarde de calitate și cu efecte de antrenare pe termen lung. Numai așa putem simți beneficiile unei politici pro-investiții, deja asumată de Guvern prin prevederile bugetare de aproape 7% din PIB pentru investiții.
Trebuie să investim pentru ca economia națională să meargă înainte cu motoarele turate în cât mai multe sectoare, precum infrastructura, energia, agricultura și industria, chiar dacă nu toate resursele investite astăzi vor avea rezultate vizibile imediat, ci mai degrabă pe termen mediu și lung. (...) Inevitabil, digital și verde înseamnă regândirea și reașezarea realităților economice pe noi coordonate, de unde rezultă, totodată, și o invitație spre inovare și deschidere către noi oportunități de dezvoltare a afacerilor", mai spune Iohannis.

comentarii
7 comentarii

Pentru casele lui merită, dar pentru noi, nu! Un preș edinte care își disprețuiește concetățenii!
Yupiii
19.05.2022 17:03
Are multe case ! Chiar și Donald Trump e invidios !
Caterinca Valente
19.05.2022 17:17
Pt.yupii si caterinca.Dupā capul vostru nu merita sā învestim nici în pantofi.
Tot în opinci ati fi umblat , sau cel mult în slapi.
Sib
19.05.2022 23:58
Sib----daca mutu asta mai sta la putere inca ( noroc ca i se termina curand ) vreo 5 ani sa sti ca vom purta opinci din cauciucuri -- Ce investitii a facut iohanica??? tara lucrului bine -nefacut ??
24.05.2022 19:54
nemti vau scapat de turci nemti vau lasat un ardeal civilizat si un presedinte respectat in lume iubiti il
lm.
25.05.2022 12:11
Ba --IM- ACUM AM AFLAT DE LA TINE CA -- Mihai viteazul, Mircea cel batran, Stefan cel Mare , Dimitrie Cantemir - Iancu de Hunedoara etc au fost nemti--- culmea Adevarat nemtii au fost civilizati si au influentat si pe locuitorii Transilvaniei dar munca a facuto tot -- omul de rand si Iobagii -- nici decum maharii vremii de atunci
27.05.2022 22:36
mihai viteazu a fost cel mai mare asupritor pt. iobagi ceilalti conducatori au platit tribut la turci timp de 600 de ani independenta tari a cistigato carol i. romania mare a facuto ferdinant comunisti au vandut o parte din tara la rusi
lm
28.05.2022 09:00
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA