Tribuna
Iluminatul public de pe 80 de străzi din Sibiu, modernizat în 2023. Unde se montează lămpi noi
Iluminatul public de pe 80 de străzi din Sibiu, modernizat în 2023. Unde se montează lămpi noi

Administrația locală sibiană intenționează să continue modernizarea iluminatului public în oraș. Pentru acest an, sunt vizate 80 de străzi unde sistemul de iluminat public va fi modernizat. Atât la nivelul cablurilor, cât și al corpurilor de iluminat urmând să fie montate unele economice de tip led.

Peste 7 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului

„Investiția pentru acest an estimată la 7.002.559,36 lei, include înlocuirea a mii de metri de cabluri pentru alimentarea cu energie electrică, amenajarea a 24 de puncte de aprindere noi și instalarea a 1.068 de corpuri de iluminat tip LED, precum și conectarea acestora la sistemul de comandă și control de la distanță (telegestiune) prin instalarea unor module speciale” au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu.

Care sunt străzile unde se modernizează rețeaua de iluminat

Potrivit aceluiași comunicat, „pe parcursul acestui an, modernizarea iluminatului este prevăzută să se realizeze pe următoare străzi: Emil Cioran, Someșului, Lomonosov, Doctor Ștefan Stânca, Zaharia Boiu, Justiției, Școala de Înot, Rennes, Bulevardul Victoriei, Banatului, George Coșbuc, Doctor Ion Rațiu, Dealului, Crișanei, Băii, Tudor Arghezi, Poet Vasile Cârlova, Alexandru Donici, Transilvaniei, Theodor Neculuță, Munteniei, Moldovei, Dobrogei, Iosif Velceanu, Gârlei, Fântânii, Galeș, Gheorghe Șoima, Jina, Ion Codru Drăgușanu, Martin Hochmeister, Săliște, General Drăgălina, Litovoi Vodă, Tălmacel, Dimitrie Cantemir, Ioan Albabei, Nicolae Beldiceanu, General Praporgescu, General Eremia Grigorescu, Tilișca, Alămor, Ioan Păun Pincio, Piața Tălmaciu, Peneș Curcanu, Islazului, Brazilor, Fundătura Brazilor, Aciliu, Prejbei, Timotei Cipariu, Colinei, Preot Bacca, Agârbiciu, Dobârca, Valea Aurie, Poiana, Crinț, Sibiel, Aleea Sibiel, Iazului, Ludoș, Fântânele, Theodor Mihaly, Rozdești, Cindrelului, Bobâlna, Piața Sadu, Ion Sion, Ștefan Luchian, Orlat, Amnaș, Pictor Nicolae Grigorescu, Aleea Fântânele, Cisnădioara, Săcel (între străzile Ion Albabei și Islazului), Badea Cârțan, Pasajul Tălmaciu, Luarea Bastiliei, N. Copernic,  Avocat Măcelaru Ilie, Poet Aron Cotruș, Prof. Cornel Irimie și în Pasajul Spitalului”. 

Iluminatul public din Sibiu, modernizat în proporție de 65%

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat că va supune acest proiect la vot în ședința CL și explică stadiul în care se află modernizarea iluminatului public din oraș.

„În ședința Consiliului Local Sibiu din această lună voi supune aprobării un proiect de  hotărâre privind modernizarea în acest an a iluminatului public pe alte peste 80 de străzi din oraș, o nouă etapă într-un proiect multianual pe care l-am început în 2020, în baza contractului de delegare a gestiunii acestui serviciu. Până în prezent, împreună cu firma Flash Lighting, am efectuat astfel de lucrări pe mai mult de 120 de străzi, la care se adaugă cele pe care le-am efectuat separat, prin alte lucrări de modernizare a cartierelor și străzilor. Astfel, iluminatul public din Sibiu este acum modernizat și eficientizat în proporție de 65%, un demers important prin care reducem atât costurile cu energia consumată, cât și cele de întreținere, prin utilizarea sistemului de telegestiune la care noile sisteme sunt conectate” spune Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

comentarii
2 comentarii

Am avut emotii ca modernizati si pe strada Gazelei (care nu are defel iluminat, si nici modernizata nu este), dar m-am linistit !
Netz
21.02.2023 14:33
pai aia e strada ? e o ca o ulita de la sat. Nici macar 2 masini nu incap sa treca una pe lnga alta. O strada relativ noua construita fara sa respecte cineva niste reglementari ( de exemplu Trama stradala de 8 metri ). Daca stau bine si ma gandesc nici nu prea ai loc sa modernizezi strada acolo !
@Netz
22.02.2023 09:20
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica